maritbet girişmaritbet
Evlerde iyi hissettiren renkler neler?

Evlerde iyi hissettiren renkler neler?

Bi’Boya da hangi mekanlarda hangi renklerin kullanılması gerektiğine yönelik tavsiyelerini dekorasyon tutkunları ile paylaştı.

Her biri farklı bir özelliğe sahip olan ve insan psikolojisi üzerinde etkisi olan renkler, kullanıldığı mekanın karakterini yansıtan en önemli unsurlar arasında yer alır. Doğru renkler ile evinizde hem şıklığı yakalayabilir hem de ruh halinizi olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Renk alternatiflerini farklı zevk ve beğenilere göre geliştiren Bi'Boya da hangi mekanlarda hangi renklerin kullanılması gerektiğine yönelik tavsiyelerini dekorasyon tutkunları ile paylaştı.

Renklerin bizi etkilediği bilinen bir gerçektir. Bazı renkler kişiliğimizi yansıtır. Bundan dolayı evinizde hangi odaya hangi rengi seçmeniz gerektiği konusunda oldukça titiz davranmalı ve acele etmemelisiniz. Doğru renkler ile evinde hem şıklığı yakalayabilir hem de ruh halini olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Gelin hangi mekanda hangi renk kullanılmalı daha detaylıca göz atalım.

Evin farklı alanları için renkler ve çağrışımlar

Hayatımız boyunca en fazla vakit geçirdiğimiz evlerimizde dekorasyon ve renklendirme işlemlerinin önemi büyük. Bu nedenle hangi alanda hangi renkleri kullanmamız gerektiği konusunda, Bi'Boya tüketiciler için renklerin tüyolarını paylaştı.

Derinliği sağlayarak sıkışmışlık hissini bastıran beyaz ve yakın tonlar, ışığı yansıtan tavanlar için en ideal renklerdir. Yeşil (yaşamı ve büyümeyi simgeleyen), sarı (istikrar), turuncu (neşe) ve mavi (konsantrasyon) gibi doğal tonlar çocuk odaları için önerilir. Maneviyat, barış ve bilgelikle ilişkilendirildiği için yeşil, mor veya lavanta rengi kullanmak en iyisidir. Kırmızı, heyecan ve coşku uyandırır. Dolayısıyla oyun, spor odası veya mutfaklar için uygun olabilir. 

Yatak odalarında rahatlatıcı ve dinlendirici renkleri seçin

Pembe, şeftali, ekru, açık tüm renkler yatıştırıcı ve romantik etkileri ile yatak odalarında tercih edilebilir. İç karartıcı bir his verebileceğinden aşırı siyah ve gri kullanımından kaçınmanızda ise fayda var. Pastel tonlarının kişiye verdiği dinginlik ve huzuru kolaylıkla yaşam alanında hissedebilirsiniz. Yumuşak tondaki maviler, pembeler, yeşiller, sarılar ve lavanta renkleri yatak odanız için çok iyi seçimler olacaktır. Ayrıca pastel tonları dar alanları da daha geniş gösterir. Uyku esnasında huzur arıyorsanız hem de yatak odanız dar ise pastel tonları doğru bir tercih olacaktır.

Salonlarda hangi renkler kullanılmalı?

Salonlar bir evin olmazsa olmaz mekanlarındandır. Kimi zaman sevdiklerimiz ile vakit geçirdiğimiz, kimi zaman yalnızlığın keyfini çıkardığımız odalardan biridir. 

Mint Yeşili: Nane yeşili olarak da bilinir ve bulunduğu ortama ferah bir hava katar. Bu rengi duvar rengi olarak seçebilir, yaşam alanınıza adım attığınız anda huzuru ve rahatlığı hissedebilirsiniz. 

Gri: Gri rengi salonunuza dahil edebilir, hem zarif hem de modern bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Sıcak tonlarla mükemmel bir uyum yakalayan gri renk, modern dekorasyonun olmasa olmazlarından.

Mavi: Özellikle kahverengi ve krem gibi nötr renklerle bir bütünlük oluşturan mavi ve tonları salonunuzda kullanabileceğiniz renkler arasında yer alır. Mavi yaşam alanlarındaki huzuru ve ferahlığı simgeler. Doğanın enerjisini salonlara taşımayı kolaylaştırır. Her renkte olduğu gibi eğer salonunuz az ışık alıyorsa, mavinin koyu tonlarından kaçınmalı ve daha açık tonlarına yönelmelisiniz. Örneğin turkuaz rengi ile odanıza ferahlığı getirebilirsiniz. 

Bej: Salonlarda sıkça tercih edilen bir diğer renk ise bej rengidir. Bulunduğu ortama sıcak bir atmosfer katar. Oldukça popüler olan bu rengi duvar boyası olarak tercih edebilirsiniz. Hareketlilik katmak isterseniz de bej ile uyumlu canlı tonları mobilyalarınızda kullanabilirsiniz. 

Siyah: Siyah da salonlarda kullanılabilecek renklerden birisidir. Fakat kullanımında dikkatli olmalısınız. Aksi takdirde sıkıcı ve kasvetli bir ortam oluşturabilirsiniz. Bu noktada salonunuzun aldığı ışık miktarının yanı sıra tavan yüksekliği ve salonunuzun genişliği de önemli. Özellikle küçük bir mekana sahipseniz, siyahı belli başlı yerlerde kullanmalısınız. Ayrıca siyahı açık tonlar ile birlikte kullanarak da yoğunluğunu azaltabilirsiniz.

Banyolarda kullanılması gereken renkler

Banyolar çoğunlukla diğer odalara göre küçük olan mekanlardır. Bu yüzden çok fazla koyu renk yerine açık renkleri tercih ederek, banyonuzu olduğundan daha geniş gösterebilir ve ferah bir ortam oluşturabilirsiniz. Beyaz olmazsa olmaz renklerdendir. Mavi ve yosun yeşili de ayrıca banyonun atmosferini en iyi yansıtacak renkler arasında yer alır. Fakat biraz daha farklı renkler kullanmak isterseniz, eflatun rengini, şeftali rengini, menekşe rengini ya da açık yeşil gibi renkleri de banyonuzda kullanabilir ve alanını kişiselleştirebilirsiniz.

Mutfaklarda hangi renklere yer vermeliyiz?

Mutfaklar yeteneklerin sergilendiği, lezzetli yemeklerin çıktığı mekanlardır. Bu yüzden mutfakta kullanılacak renkleri davetkar bir hava katacak renklerden seçebilirsiniz. Mutfakta kullanılan popüler renkler şunlardır: beyaz, fildişi, yeşil, mavi, kırmızı ve gri. 

Sarıyı tercih ederek mutfaktaki enerjini artırabilir, kırmızı ile iştahları daha da kabartabilirsiniz. Ancak tüm mekanı kırmızı yapmaktan kaçınmalı ve nötr renklerle dengeyi yakalamaya çalışmalısınız.

Yeşil bir diğer renk seçeneğimiz. Yeşili mutfağınızda toprak tonları ve beyaz ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Mavinin bir çok tonu mutfakta kullanılır. Dilerseniz beyaz ile kombine ederek kendinizi, bir sahil kasabasında hissedebilir, isterseniz de çelik renginde detaylar ile birleştirerek modern bir his uyandırabilirsiniz. 

Grinin güçlü bir renk olduğundan bahsetmiştik. Hemen hemen her tarza uyum sağlayan gri, neredeyse her mekanda da kullanılabiliyor. Gri rengi aynı şekilde mutfağınızda kullanacağınız diğer canlı renkler ile kombin edebilirsiniz.

Dilediğiniz tüm renkler ve daha fazlası için Bi'Boya'yı ziyaret edebilir ve hayalinizdeki renge tek tıkla sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda online satış platformu da olan biboya.com.tr'den duvarlarınıza yakışacağını düşündüğünüz ücretsiz renk kartını sipariş edip, renk seçimini de görerek yapabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg seri üretim öncesi AB mevzuatıyla uyumlu 41 testten geçti
  • 04.04.2023 11:45

Togg seri üretim öncesi AB mevzuatıyla uyumlu 41 testten geçti

Türkiye'nin otomobili Togg, yola çıkmadan önce onlarca testten başarıyla geçerke ...

Togg, Ankara Söğütözü deneyim merkezini açtı
  • 03.04.2023 12:23

Togg, Ankara Söğütözü deneyim merkezini açtı

Togg CEO'su Gürcan Karakaş: "Ankara Söğütözü’nde açtığımız kapsamlı deneyim merk ...

Togg, T10X için 177 bin 467 ön sipariş aldı
  • 28.03.2023 15:44

Togg, T10X için 177 bin 467 ön sipariş aldı

Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X için 177 bin 467 ön sipariş verildi. Çekili ...

Elektrikli araç şarj istasyonu sayısının 10 bine ulaşacağı öngörülüyor
  • 28.03.2023 13:24

Elektrikli araç şarj istasyonu sayısının 10 bine ulaşacağı öngörülüyor

TEHAD Başkanı Bayram, Togg'un bir haftada 100 bin ön sipariş almasının şarj ista ...

Togg T10X için 7 günde 100 bin ön sipariş verildi
  • 24.03.2023 12:11

Togg T10X için 7 günde 100 bin ön sipariş verildi

Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X için 7 günde 100 bin ön sipariş verildi. ...

Elektrikli şarj ağı yatırımları Togg ile hız kazanacak
  • 23.03.2023 11:49

Elektrikli şarj ağı yatırımları Togg ile hız kazanacak

Türkiye'deki elektrikli şarj istasyonu sayısının yollardaki elektrikli araç sayı ...