maritbet girişmaritbet
Vestel ve PLD Türkiye işbirliği Taksim Tünel’i gerilla ışığıyla kuşattı!

Vestel ve PLD Türkiye işbirliği Taksim Tünel’i gerilla ışığıyla kuşattı!

Düşük ve temiz enerji tüketimiyle bilinen LED aydınlatma teknolojisini Türkiye’ye taşıyan Vestel LED Aydınlatma, PLD Türkiye organizasyonu ileTaksim Tünel’de düzenlenen“Guerrilla Lighting İstanbul Vol 2” adlı gerilla aydınlatma etkinliğine sponsor oldu

 

Aralarında aydınlatma tasarımcılarının da olduğu altmış gönüllü, Tünel meydanındaki tarihi binalardan dördünübüyük fenerler ve taşınabilir aydınlatma aygıtlarıyla ışığa boyadılar.Kötü aydınlatma tasarımı ve gereksiz ışık kullanımına karşı alternatif bir duruş sergilemeyi amaçlayan gösteri, ışığın insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.
 
Bu etkinlikle, aydınlatma konusunda bir farkındalık yaratarak doğru ışık tasarımı sayesinde enerjinin sorumsuzca harcanmasından kaçınılacağını ve estetik bir mimari görüntü elde edilebileceğini vurguladıklarını ifade eden Vestel LED Aydınlatma Genel Müdürü Serkan Özkök, “Bu sayede “akıllı tasarlanmış ışığın” gücü ve ışığın şehir yaşamına kattığı konfor hakkında bir algı yaratmayı hedefledik”dedi. 
 
Çok parlak ya da çok fazla miktarda ışığın iyi aydınlatma anlamına gelmediğinin altını çizen Özkök, şunları söyledi:
 
“Gelecekte şehirleşmenin artmasıyla konforlu yaşama, dolayısıyla enerjiye olan ihtiyaç da artacak. Vestel olarak hayatımızı kolaylaştıracak akıllı çözümler üretmek için çalışıyor, geleceğin aydınlatma teknolojisi olarak tanımlanan ve az enerji tüketen LED aydınlatma ürünlerimizle bu çözümlere bir yenisini katıyoruz. Vestel LED Aydınlatma ürünleri sayesinde ışığa ihtiyaç duyulan her yerde az enerjiyle ve konfordan ödün vermeden aydınlanmak mümkün.”
 
Galatasaray Lisesi önünden trampetli yürüyüşle başlayanve Tünel Meydanı'nda son bulan“gerilla aydınlatma” etkinliğinde Elif Karabulut, Faruk Uyan, Merve Dönmez, Şebnem Gemalmaz ve Zeynep Kaban gibi aydınlatma tasarımcıları da sorumluluk aldı.
 
Gösteride katılımcılar çektikleri fotoğrafları Instagram'da #glvol2 etiketi ile paylaştılar. Fotoğraflar meydanda kurulu dev LED ekranda ve PLD Türkiye Facebook sayfasında da sergilendi. 31 Eylül gece saat 24.00'e kadar paylaşılmaya devam edilecek fotoğraflar içinde en çok “like” alan ilk üç fotoğrafın sahipleri ise sürpriz hediyelere hak kazanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Mimaride Işık’ etkinliği 3 Haziran’da İstanbul’da yapılacak
  • 15.05.2014 12:12

‘Mimaride Işık’ etkinliği 3 Haziran’da İstanbul’da yapılacak

2011 yılından beri düzenlenen Mimaride Işık etkinliğinin, bu yıl “Mimaride Işık ...

Mimaride Işık, Vol. 3 ile seri devam ediyor
  • 02.11.2013 10:17

Mimaride Işık, Vol. 3 ile seri devam ediyor

PLD Türkiye'nin düzenlediği Mimaride Işık etkinliğinin üçüncüsü Mimaride Işık Vo ...

Zeki Aslan  24 Eylül’de Türkiye’deki ışık kirliliğini anlatıyor!
  • 06.09.2013 14:30

Zeki Aslan 24 Eylül’de Türkiye’deki ışık kirliliğini anlatıyor!

Gece gökyüzüne bakıyorsunuz. Tek bir yıldız bile yok. Şehrin biraz dışına çıktığ ...

Vestel ve PLD Türkiye işbirliği Taksim Tünel’i gerilla ışığıyla kuşattı!
  • 01.10.2012 13:49

Vestel ve PLD Türkiye işbirliği Taksim Tünel’i gerilla ışığıyla kuşattı!

Düşük ve temiz enerji tüketimiyle bilinen LED aydınlatma teknolojisini Türkiye’y ...