maritbet girişmaritbet
‘Mimaride Işık’ etkinliği 3 Haziran’da İstanbul’da yapılacak

‘Mimaride Işık’ etkinliği 3 Haziran’da İstanbul’da yapılacak

2011 yılından beri düzenlenen Mimaride Işık etkinliğinin, bu yıl “Mimaride Işık Vol 4” adıyla dördüncüsü Philips’in sponsorluğunda gerçekleşiyor

3 Haziran Salı akşamı, Yapı-Endüstri Merkezi'‘nda gerçekleşecek olan Mimaride Işık Vol 4 sektörün önde gelen mimar, iç mimar ve aydınlatma tasarımcılarını aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor. Malzemeler, kumaşlar, renkler ve yapılar gün boyunca farklı açılardan gün ışığı ile görsel özelliklerini ortaya çıkarır. Peki hava kararmaya başlayınca karanlık çökünce ne olur? Sıklıkla küçümsense de; yansımalar ve onların dikkatli bir şekilde analiz edilmiş, değerlendirilmiş özellikleri mimari aydınlatmanın “anahtar nitelikler” listesinin başında yer alıyor. 2013 yılında, HalenCity Üniversitesi'nin metro istasyonu çalışmasıyla aydınlatma tasarımında dünyanın en prestijli ödüllerinden olan “Radiance Award for Excellence in Lighting Design” ödülünün sahibi Gerd Pfarré “Yansımalar” başlığına sahip sunumunda çevreyi inşa etmekte yansımaların etkisine ışık tutacak. Philips'nin ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan etkinliğin iletişim sponsorluğunu mimarizm.com ve ‘Yapı' dergisi üstleniyor.

Gerd Pfarré kimdir?

1960 doğumlu Gerd Pfarré, FIALD, bağımsız aydınlatma tasarımı ofisi pfarré lighting design'ın kurucusu, tasarım direktörü ve yöneticisi. 2012'de faaliyete geçen yayıncılık şirketi LightingPress'in Frank Koschembar ile birlikte kurucu ortağı. 1978-81 arası aydınlatma ve mobilya alanında ilk tasarımlarının gerçekleştiği marangozluk alanında çıraklık dönemini tamamladı. 1882-85 yıllarında Ingo Maurer'de ürün ve sergi tasarımı ekibinde yer aldı. 1987-89'da Milan ve Berlin'de freelance tasarımcı olarak çalıştı. 1989-98 arası Ingo Maurer için aydınlatma tasarımları yaptı. 1992'den beri bağımsız aydınlatma tasarımcısı olarak çalışıyor. 1998'den bu yana Uluslararası Aydınlatma Tasarımcıları Derneğinin (IALD) profesyonel üyesi. 2002-05 yılları arası bu derneğin yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Pfarré, Deutscher Werkbund'un da üyesi ve aydınlatma tasarımı alanında uzmanlaşmış bir yazar. Münih'te Technical University'de ders veriyor ve dünyanın dört bir yanında konferanslara katılıyor. Çeşitli ödül programlarında jüri üyesi olmasının yanı sıra kendisi de birçok ulusal-uluslararası tasarım ödülü sahibi. 2012'den bu yana ILLUMINATOR isimli aydınlatma dergisinin editörlüğünü yapıyor. Kurucusu ve yöneticisi olduğu pfarré lighting design 2013 yılında, HalenCity Üniversitesi'nin metro istasyonu çalışmasıyla, IALD derneği tarafından verilen aydınlatma tasarımında dünyanın en prestijli ödüllerinden olan “Radiance Award for Excellence in Lighting Design” ödülünün sahibi oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Mimaride Işık’ etkinliği 3 Haziran’da İstanbul’da yapılacak
  • 15.05.2014 12:12

‘Mimaride Işık’ etkinliği 3 Haziran’da İstanbul’da yapılacak

2011 yılından beri düzenlenen Mimaride Işık etkinliğinin, bu yıl “Mimaride Işık ...

Mimaride Işık, Vol. 3 ile seri devam ediyor
  • 02.11.2013 10:17

Mimaride Işık, Vol. 3 ile seri devam ediyor

PLD Türkiye'nin düzenlediği Mimaride Işık etkinliğinin üçüncüsü Mimaride Işık Vo ...

Zeki Aslan  24 Eylül’de Türkiye’deki ışık kirliliğini anlatıyor!
  • 06.09.2013 14:30

Zeki Aslan 24 Eylül’de Türkiye’deki ışık kirliliğini anlatıyor!

Gece gökyüzüne bakıyorsunuz. Tek bir yıldız bile yok. Şehrin biraz dışına çıktığ ...

Vestel ve PLD Türkiye işbirliği Taksim Tünel’i gerilla ışığıyla kuşattı!
  • 01.10.2012 13:49

Vestel ve PLD Türkiye işbirliği Taksim Tünel’i gerilla ışığıyla kuşattı!

Düşük ve temiz enerji tüketimiyle bilinen LED aydınlatma teknolojisini Türkiye’y ...