maritbet girişmaritbet
Üsküdar sahil projesi 3 aşamadan oluşacak

Üsküdar sahil projesi 3 aşamadan oluşacak

İstanbul Anadolu Yakası, Üsküdar ilçesinde hayata geçirilecek olan sahil düzenlemesi 32 milyar 164 milyon 216 bin liralık proje bedeli ile yükseliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilecek olan Üsküdar Sahil Düzenlemesi ve Deniz Yapıları Projesi ile ilgili detaylar açıklandı.

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi sınırları içerisinde Marmara Sahili'nde ve Üsküdar Meydanı'nda yapılması planlanan sahil ve meydan düzenlemesi yaklaşık 13 bin metrekarelik denizden alan kazanılması ile oluşturulacak. 

Üsküdar Meydanı Düzenleme Projesi Çerçevesinde Denizden Kazanılacak Alan Meydan düzenlemesi çerçevesinde denizden yaklaşık 10 bin 750 metrekare alan kazanılacak olup, kazıklı sistem yapım tekniği ile inşa edilecek. Kazanılan alanda gezi yolları, yeşil alan ve meydanın uç kısmı yer alacak. 2 yıl içinde tamamlanması planlanması planlanan proje denizde dip taraması işlemi yapılmayacak.

3 kısımda değerlendirilebilecek olan Üsküdar sahil projesinda aşamalar şu şekilde olacak; 

  •  Üsküdar Sahil yolu 1.Kısım Deniz Yapıları,
  •  Üsküdar Sahil yolu 2. Kısım Deniz Yapıları,
  •  Üsküdar Meydanı Düzenleme Projesi çerçevesinde denizden kazanılacak alan. 

Üsküdar Meydanı Düzenleme Projesi Kapsamında Denizden Kazanılacak Alan Vaziyet Planı

Üsküdar Sahil yolu 1.Kısım Deniz Yapıları
Üsküdar İlçesi'nin güneybatı sahilinde yapılması planlanan 1. kısım deniz yapıları, 1 adet iskele ve
2 adet seyir terasından oluşuyor. 

İskele yapısı (1 adet): İskele T şeklinde olup, kıyıya dik kısmı 31,65 m, kıyıya paralel kısmı 12,5 m uzunluğundadır. İskele genişliği ise 2,5 m'dir. Söz konusu iskele seyir ve balık tutma amacı ile kullanılacak. 
Seyir terası (2 adet) : Kıyıdan denize doğru her biri 2,5 m uzunluğunda, 10 m genişliğinde projelendirildi. 

Üsküdar Sahil yolu 2. Kısım Deniz Yapıları

Üsküdar sahilinin kuzeyinde yapılması planlanan 2. kısım deniz yapıları toplam 4 adet seyir terasından ve kıyı düzenlemesinden oluşuyor. Üsküdar Sahil yolu 2. Kısmı 3 bölümde değerlendirildiğinde: 1. Bölümde yaklaşık 380 m kıyı şeridinde olup, 18 anodan, 2. Bölüm yaklaşık 30 m kıyı şeridinde olup, 2 anodan, 3. Bölüm 60 m kıyı şeridinde olup, 3 anodan oluşmaktadır.

 Meydan Düzenleme Projesi Uydu Görüntüsü

Üsküdar Meydanı Düzenleme Projesi Çerçevesinde Denizden Kazanılacak Alan
Meydan düzenlemesi çerçevesinde denizden yaklaşık 10 bin 750 metrekare alan kazanılacak olup, kazıklı sistem yapım tekniği ile inşa edilecek. Kazanılan alanda gezi yolları, yeşil alan ve meydanın uç kısmı yer alacak. 

Özellikle yaya akışlarının rahatlatılmasına ve tarihi yapıların ortaya çıkartılmasına yönelik olarak tasarlanan Üsküdar Meydan Projesi 2 farklı bölüm olarak ele alındı. 

Birincisi, Tarihi Meydan'ın ortasında yer alan Marmaray İstasyon girişlerinin ve 3 adet tesisat binalarının olduğu bölümünden denize kadar meydan karakterinde, ikincisi ise, Marmaray ve Metro İstasyon girişleri ile tesisat vb. binaların yoğunlukta olduğu, rekreatif kullanımların yer aldığı ve yaya akışlarının yeniden düzenlendiği bölüm.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Üsküdar sahil projesi 3 aşamadan oluşacak
  • 26.12.2016 13:03

Üsküdar sahil projesi 3 aşamadan oluşacak

İstanbul Anadolu Yakası, Üsküdar ilçesinde hayata geçirilecek olan sahil düzenle ...