maritbet girişmaritbet
Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi açıldı

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzgölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve Yapımı Tamamlanan Kamu Yatırımlarının Toplu Açılış Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, Aksaray'da Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış töreninde meydandakilere, "Şuna dikkat edin, biz Kanuni'nin, Fatih'in torunlarıyız. Kanuni, 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' diyordu. Yani koskoca Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye'yi bir sağlıklı nefese feda edebilecek kadar insana değer veren bir anlayış." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sende böyle bir anlayış var mı? Sen böyle hiç düşünebildin mi? Böyle sağlıklıkçılık yapabildin mi? İşte biz bu eserlerle anılacağız." şeklinde seslendi.

Darbelere, muhtıralara, krizlere yol açan sistemi değiştirmek istediklerini vurgulayan Erdoğan, buna karşı çıkıldığını anlattı. Erdoğan, son 14 yılda Türkiye'ye kazandırılan her hizmeti bu çevrelere rağmen yaptıklarını belirterek Türkiye için ne eser üretildiyse bu kesimlerle mücadele ederek gerçekleştirdiklerini anlattı.

Anayasa değişikliği için 2011'den itibaren verilen mücadelenin doğruluğunu, yaşanan hadiselerin bir bir ortaya çıkardığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin son 3-4 yılında 'Yok canım artık bu kadarı da olmaz' dediğimiz ne varsa hepsi gerçekleşti. Tarihimizin en çok ağaç diken, yeni ormanlar yetiştiren hükümetini yani bizi, 'Ağaç kesiyor' bahanesiyle sokaklarda alaşağı etmeye çalıştılar. Yetmedi, yargı ve emniyet içinde yuvalanmış bir ihanet çetesi, şahsım üzerinden ülkenin meşru, siyasi sistemine el koymak istedi. 

O da yetmedi bölücü terör örgütü, ortada hiçbir sebep yokken bazı ilçelerimizde, sokaklarda, mahallelerde çukurlar kazarak, evlere el koyarak işgal etmeye teşebbüs etti. Buradan da bir şey çıkmayınca çıtayı iyice yükseltip ordu içindeki bir kısım FETÖ mensubu çete, hainler eliyle devletin silahlarını millete çevirip darbe yapmaya kalktılar."

Törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılan eserlerin Aksaraylılara hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, Aksaray'ın tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu bir kavşak olduğunu, günümüzde özellikle kuzeyi, güneye bağlayan bir geçiş noktası olma özelliği taşıdığını belirtti.

Yıldırım, AK Parti'nin, iş başına geldiği ilk günden itibaren kurucusu Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, memleketin her köşesine olduğu gibi Aksaray'da da hizmetleri, eserleri bir bir gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Sorunlara kararlılıkla eğildiklerini dile getiren Yıldırım, Aksaray'ın da bundan nasibini aldığını, 15 yılda Aksaray'a 5 milyar lira değerinde yatırım ve detsek sağladıklarını vurguladı.

2006 yılında kurulan Aksaray Üniversitesinde bugün 23 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Yıldırım, şehirde 2003 yılında sanayide, 2005 yılında konutlarda doğalgaz kullanımını sağladıklarını belirtti.

İlçeleri kalkındırdıklarını, hastaneleri, okulları ve yüksekokulları hizmete aldıklarını anlatan Yıldırım, Aksaray'a bin 700 yeni derslik kazandırdıklarını, yaklaşık 13 milyon ders kitabını da ücretsiz olarak öğrencilere dağıttıklarını ifade etti.

"Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz"

Aksaray'da 4 bin konut yaptıklarını dile getiren Yıldırım, "Koca Aksaray'da 17 kilometre bölünmüş yol vardı. Bölünmüş yol miktarını 175 kilometreye çıkardık. Tam 10 kat. Aksaray'ın güzel insanları, yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, Türkiye'yi birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmeyiz." diye konuştu.

Aksaray'ın 15 Temmuz'da destan yazdığını belirten Yıldırım, "Siz FETÖ eşkıyasına karşı demokrasiye sahip çıktınız, Türkiye'ye sahip çıktınız, geleceğimize sahip çıktınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. İşte bu 15 Temmuz Meydanı'nın dili olsa da söylese o geceyi." dedi.

Başbakan Yıldırım, Aksaray ile Ankara, Konya, Nevşehir ve Niğde'yi bölünmüş yollarla birbirine bağladıklarını, Aksaray-Ortaköy-Kırşehir yolunun tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Güzelyurt-Çiftlik yolunu da tamamlayarak, bu yıl hizmete alacaklarını bildirdi. Yıldırım, 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin yapımını da en geç yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını söyledi.

"Hava yolunda da Aksaray'ı geride bırakmayız"

Yıldırım, medeniyetlerin kavşağı Aksaray'ı ticaretin de önemli bir kavşağı haline getirdiklerini, Aksaray üzerinden iki tren hattını Akdeniz bölgesine, limanlara bağlayacaklarını ifade etti.

Yerköy, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla, Adana tren hattının yapımına 2018 yılında başlanacağını belirten Yıldırım, Aksaray, Konya, Antalya tren yolunun da etüt ve proje çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç merak etmeyin, hava yolunda da Aksaray'ı geride bırakmayız. İnşallah Aksaray'ın havaalanı da olacak. Ulaştırma Bakanımız, geçen hafta buraya yaptığı çalışma ziyaretinde bütün bunları sizlerle paylaştı, size müjdeyi verdi. Artık söz ağızdan çıktı, AK Parti sözünün eri olan bir partidir. AK Parti söz verirse yapar, öyle değil mi? Aksaray her şeyin en güzeline layık. Sizlere hizmet, bizim için bir gururdur, bir ibadettir. 15 yıldır Aksaray hep yanımızda oldu, bütün seçimlerde AK Parti'yi açık ara birinci yaptınız. Sağ olun, var olun."

2007'de ki cumhurbaşkanlığı referandumunda Aksaray'ın yüzde 86 oranında "Evet" diyerek, rekora imza attığına dikkati çeken Yıldırım, "Orada yüzde 86 dediniz, 16 Nisan'a hazır mıyız? Kararımız? 'Evet.' 'Yüzde 90' diyenler var, siz ne diyorsunuz? Yüzde 100 çok olur, birkaç tane de onlara bırakalım. Yüzde 90'da anlaştık tamam. Hadi bakalım Allah kolaylık versin." dedi.

"Millet AVM'ye onlar AYM'ye gidiyor"

Yıldırım, Aksaray'ın 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhurbaşkanını güçlü bir şekilde seçtiğini belirterek, demokrasi nöbetlerinde de gece gündüz darbelere karşı dik durup omuz omuza verdiğini söyledi.

Alandakilere "16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumu için "yeni bir tarih yazmaya var mısınız?" diye soran Yıldırım, yeni sistemle güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'ye kavuşulacağını ifade etti.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin aydınlık yarınları için hazır mısınız? Vesayetleri, darbeleri tarihe gömmek için hazır mısınız? Karanlık senaryoları sona erdirmeye var mısınız? Ecdat mirasını geleceğe taşımaya hazır mısınız? Daha fazla kalkınma ve refah için hazır mısınız? Aşımızı, işimizi kesintisiz bir demokrasi için güçlü Türkiye için hazır mısınız?" dedi.

Milli iradenin gösterdiği her hedefte ve milletin verdiği her kararda yer aldıklarını vurgulayan Yıldırım, kararlarının "Evet" olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geleceği, çocukları, yarınları ve halkın kararından hiç korkmadıklarını dile getiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet partisi yöneticileri ne yapıyor? Biz söz milletin dediğimiz zaman soluğu mahkemede alıyorlar. Millet AVM'lere gidiyor, bunlar da AYM'ye gidiyor. Buradan soruyorum, Ey ana muhalefet partisi, sizin bu millete güveniniz yok mu? Milletin vereceği karardan niye korkuyorsunuz? Demokrasiye, inancınız varsa söz de milletin karar da milletindir. İş yapmak, üretmek Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayanlara engel olan bu köhne anlayışı 16 Nisan'da son vermeye hazır mısınız?

Halk oylaması deyince tüyleri diken diken olan bu kafayı, Türkiye'yi darbe anayasalarıyla oyalamaya devam etmek isteyenlere, cevabınız... Bu ülke sizin oyuncağınız değil. Türkiye bu ağırlıkları üzerinden atacak. Muasır medeniyetler seviyesinde yoluna emin adımlarla, yeni değişiklikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile emin bir şekilde ilerleyecek."

Alandaki bazı kişilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye selam söylemesini istemesi üzerine Başbakan Yıldırım, "Devlet Bahçeli'ye selam de söyleriz. Aleyküm selam." karşılığını verdi.

Yıldırım, her seçim öncesi muhalefetin meydanlara indiğini ve iktidar olmaları halinde anayasayı değiştirme sözü verdiğini hatırlatarak, seçim olduktan sonra muhalefetin sözünü unuttuğunu, milletin verilen sözleri unutmadığını söyledi. Yıldırım, milletin 16 Nisan'da anayasa değişikliğine ilişkin referandumda da verilen sözleri unutmadığını göstereceğini belirtti.

"Türkiye'nin 81 ili şaha kalkacak"

Milletin, siyasetçilerin sözünün doğru ve samimi olmasını istediğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Meydanlara inince ne diyeceksiniz? Aksaray kendine yakışanı yapıyor. Aksaray bizim göz bebeğimiz. Aksaray birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adresidir. Bu soruların cevabını sandıkta göreceksiniz ve bunun şimdiden hazırlığını yapın. Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geleceğe kararlı bir şekilde yürüyor. Aksaray geleceğe hazırlanıyor, Türkiye'nin büyük hedefleri için canı gönülden 'evet' diyor.

Türkiye'nin sadece Aksaray'ı değil, 81 vilayeti şaha kalkacak. Bugün hizmete aldığımız yatırımların daha da fazlasını Aksarayımıza birlikte kazandıracağız. 270 milyon değerinde 72 eser Aksarayımıza hayırlı olsun, uğurlu olsun. Bütün bu projeler, Aksaray'a olan hizmet aşkımızın en güzel örneğidir. Yiğitler, kahramanlar diyarı Aksaray'a yapacak daha çok işimiz var. Yeter ki gönüller bir olsun. Allah bu millete hizmet yolunda bizim yardımcımız olsun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet kararımız, evet.

Törenden notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, tören alanına gelişlerinde vatandaşları selamladı.

Konuşmalar sırasında yanına gelen valilik çalışanlarının çocuklarına satranç takımı ve oyuncak bebek hediye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları kırmadı. Erdoğan, alandan kendisine seslenen vatandaşı yanına çağırarak sorununu dinledi.

Aksaray'da yayın yapan yerel bir gazetenin çalışanları da gazetenin son baskısını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuşmaların ardından toplu açılış törenine geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanhanı beldesine video konferansla bağlanarak, Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Başbakan Yıldırım, bakanlar ve diğer konuklarla yapımı tamamlanan eserlerin açılışını yaptı.

Erdoğan, "Tüm bu eserler, Aksarayımıza, Aksaraylılara, milletimize hayırlı olsun. Ama öbür hayırla karıştırmayın. 16 Nisan için bütün güzelliklere hazır mıyız? Ya Allah, Bismillah." diyerek kurdeleyi kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, törenin ardından vatandaşları birlikte selamladı.

AK Parti'den referandum şarkısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın kürsüye geldiği sırada, AK Parti tarafından anayasa değişikliğine ilişkin referandum kampanyası şarkılarından ilki olan, sözleri Yalçın Polat'a ait Ceyhun Çelikten'in seslendirdiği "Tabii ki evet" şarkısı ilk kez çalındı.

Şarkının sözleri şöyle:

"Büyük bir millet, güçlü bir devlet, sonsuza kadar biz varız elbet. Haydi büyük ülkem, haydi ha gayret. Gelecek nesiller için tabii ki evet. Tek millet tek vatan için, toprağında yatan için, tüm ecdadı vatan için tabii ki evet. Temmuzda şahitler için, kahraman yiğitler için, gaziler, şehitler için tabii ki evet. Tarafsız bir yargı için, her görüşe saygı için, tarihinin hatrı için tabii ki evet. Göklerden gelen bir karar vardır, yüce milletin bekası için. Sanma başka bir kurtuluş vardır, tam özgürlük için tabii ki evet. Devletimizi istikrarı için, şanlı tarihin tekrarı için, kutlu zaferin ikramı için tabii ki evet."

Açılış töreninin yapıldığı alanın çevresine Türk bayrakları ile Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Alanın çevresinde yer alan "Milli seferberlik Aksaray'da başladı", "Alnın ak, Tuz Gölü gibi heybetin var. Hasandağı gibi ordun var", "Sayın Cumhurbaşkanım, 2. Kılıçarslan'ın şehri sülehasına, Somuncu Baba diyarına hoş geldiniz", "Kararımız evet, Aksaray Türkiye birinciliği hedefiyle yanınızda Sayın Cumhurbaşkanım" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile milletvekilleri ve çok sayıda yabancı konuk da katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başbakan Binali Yıldırım'dan havaalanı müjdesi
  • 11.02.2017 09:57

Başbakan Binali Yıldırım'dan havaalanı müjdesi

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin açılışına katılan Başbakan Binali Yıldırım ...

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi açıldı
  • 11.02.2017 08:21

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzgölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve Yapımı T ...