maritbet girişmaritbet
Türkiye’de son çıkan orman yangınlarıyla yüzlerce hektar alan kül oldu!

Türkiye’de son çıkan orman yangınlarıyla yüzlerce hektar alan kül oldu!

Türkiye’de son çıkan orman yangınlarıyla yüzlerce hektar alan kül oldu. Bugün de yurdun çeşitli bölgelerinde orman yangınları söndürülmeye çalışılıyor

Gelibolu'da söndürme çalışmaları sürüyor

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı dışındaki alanda devam eden yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınında devam eden yangına iki helikopter ve arazözlerle müdahale ettiğini söyledi.

Alevlerin, rüzgarın etkisiyle büyüdüğüne dikkati çeken Çınar, "Aldığım bilgilere göre, yangın tepe noktasında devam ediyor. Çok sayıda ekip söndürme faaliyetlerine katılıyor. Yangının iyice büyümeden kontrol altına alınıp söndürülmesi için bölgede çalışılıyor. Umarım kısa sürede kontrol altına alınır" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ise yangının, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı etkilemediğini söyledi.

Milas'ta ikinci orman yangını

Milas'ta dün akşam çıkan ve halen söndürme çalışmaları devam eden yangının ardından, Demirciler köyünde de 5 ayrı noktada orman yangını başladı.

Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen yangına 2 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, 3 iş makinesi, 80 orman işçisi ve vatandaşlar müdahale ediyor. Köylüler, söndürme çalışmalarını yürüten ekiplere traktör ve tankerlerle su taşıyor. Ekipler yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba harcıyor.

Milas'ın Ören beldesinde dün akşam başlayan yangın ise henüz kontrol altına alınamadı.

Adana ve Osmaniye'de orman yangını

Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Adana ve Osmaniye'deki 5 ayrı orman yangınında yaklaşık 26 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirtti.

Acer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'nın Karaisalı ilçesi Karatepe Mahallesi Hasadağ mevkisinde, dün gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığını söyledi.  Arazözlerle müdahale edilen yanında yaklaşık 25 hektarlık alanın zarar gördüğünü ifade eden Acer, soğutma çalışmalarının ise devam etttiğini kaydetti.

Kozan ilçesinde de 2 ayrı orman yangını meydana geldiğini hatırlatan Acer, "Yangının birisi kontrol alındı, diğerini kontrol altına alma çalışmalarımız sürüyor. Aladağ ilçesinde çıkan orman yangınına ise kısa sürede müdahale edildi ve yangın söndürüldü. Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde çıkan yangın da kontrol altına alındı. Bu yangınlarda da 1 hektarlık alan zarar gördü" şeklinde konuştu. 

Bilecik'te orman yangını

Osmaneli ilçesine bağlı Gaziler köyü yakınındaki kızılçam ormanında çıkan yangın, ekipler tarafından kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Gaziler ile Çerkeşli köyü arasında bulunan Karatepe mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, ekiplerin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alındı.   

Orman İşletme Müdürü Oktay Ayatay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine saat 10.45 gibi yangın ihbarı geldiğini ve kısa sürede ekiplerin olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Yangına 1 söndürme helikopteri, 5 arazöz ve 3 su tankı ile yaklaşık 30 personelin müdahale ettiğini anlatan Ayatay, "Yaklaşık 2-3 hektar kızılçam ormanlık alanımız zarar gördü. Yangının çıkış sebebi henüz tespit edilemedi. Yangın, ormanlık alana yakın arazide çıktı. Yangının insan kaynaklı olduğunu tahmin ediyoruz. Ekiplerimiz ve jandarma yangının nedenini araştırıyor" dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, olay yerine gelerek, çalışmaları takip etti. Yangın bölgesinde, soğutma çalışmaları devam ediyor.   

Antalya

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Karacaağaç köyü yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. İlçeye bağlı Karacaağaç köyü Aşağı Alakır mevkisinde, kızılçam kaplı ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangını çıktı. Yangına, 4 helikopterin yanı sıra karadan da Finike ve Kumluca'dan ekiplerin sevk edildiği öğrenildi.

Yangının daha fazla büyümemesi için ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Datça'daki yangına 5 uçak ve 12 helikopterle müdahale ediliyor
  • 14.07.2022 10:41

Datça'daki yangına 5 uçak ve 12 helikopterle müdahale ediliyor

Muğla'nın Datça ilçesindeki orman yangınına havanın aydınlanmasıyla birlikte 5 u ...

Orman yangınlarına yapay zeka ile anında tespit!
  • 05.02.2022 12:25

Orman yangınlarına yapay zeka ile anında tespit!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kulelerdeki kameralara kurulan yapay zek ...

"Orman yangınları sonrası yapılan konutları 1 yılda teslim edeceğiz"
  • 18.09.2021 15:15

"Orman yangınları sonrası yapılan konutları 1 yılda teslim edeceğiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarınd ...

Bakanlardan orman yangınlarıyla ilgili açıklama!
  • 29.07.2021 17:23

Bakanlardan orman yangınlarıyla ilgili açıklama!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çev ...

Kaleseramik'ten doğal afetlerle mücadeleye destek!
  • 14.08.2021 10:39

Kaleseramik'ten doğal afetlerle mücadeleye destek!

Kaleseramik, acil ihtiyaç duyulan 6 adet tam donanımlı konteyner banyoyu kısa sü ...

İzmir Çeşme'de korkutan orman yangını!
  • 14.08.2021 09:46

İzmir Çeşme'de korkutan orman yangını!

İzmir'in Çeşme ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekip ...