maritbet girişmaritbet
Kaleseramik'ten doğal afetlerle mücadeleye destek!

Kaleseramik'ten doğal afetlerle mücadeleye destek!

Kaleseramik, acil ihtiyaç duyulan 6 adet tam donanımlı konteyner banyoyu kısa sürede hazırlayarak, afet bölgelerine gönderdi.

Türkiye, tarihinin en büyük orman yangınlarına karşı topyekün bir mücadele yürütüyor. Bu toprakların zenginliklerine sahip çıkmayı görev bilen Kaleseramik de ilk günden bu yana bu zorlu mücadeleye destek olmaya devam ediyor. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak adına #İyiBakDünyana hareketini başlatan Kaleseramik, acil ihtiyaç duyulan 6 adet tam donanımlı konteyner banyoyu kısa sürede hazırlayarak, afet bölgelerine gönderdi. Duş, tuvalet ve bebek bakım bölümlerinden oluşan konteyner banyolar Muğla (Kenkercik, Köyceğiz, Marmaris), Antalya (Alanya) il ve ilçelerine teslim edildi.


Ülkemiz, günlerdir farklı illerde çıkan orman yangınları nedeniyle zor günlerden geçiyor. Yitirilen canlarla birlikte yok olan ormanlarımız, hepimizin yüreğini yakıyor. Bu ateşin söndürülmesi için günlerdir, gece gündüz demeden devlet-millet el ele amansız bir mücadele yürütüyor. 

64 yıldır, uygarlığın yeşerdiği bu toprakların gelişip, kalkınması için sorumluluk alan, zenginliklerine sahip çıkmayı görev bilen Kaleseramik, bu amansız mücadelede üzerine düşeni yapmaya devam ediyor. Yangınların başladığı ilk günden bu yana devletin ilgili birimlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler ile iş birliği içinde olan Kaleseramik, bu kapsamda afet bölgesinde acil ihtiyaç duyulan 6 adet tam donanımlı konteyner banyo hazırladı. 

Konteynerlerde banyo, tuvalet ve bebek bakım bölümleri bulunuyor

Duş, tuvalet ve bebek bakım gibi bölümlerden oluşan özel yapım konteyner banyoların 3 tanesi Antalya, 3 tanesi ise Muğla’ya teslim edildi. Yoğun çabalar sonucu kısa sürede hazırlanan konteyner banyolar, yerel yönetimler tarafından afet bölgesinde ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirilecek. Hijyen bakımları yapılan konteyner banyolar, afetten etkilenen, evleri yanan vatandaşların yanı sıra yangın söndürme çalışmalarında yer alan görevlilere hizmet verecek. 

“Yanan sadece orman değil, çocuklarımızın yarınlarıdır”

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Doğaya ve çevreye saygının hiç olmadığı kadar önem kazandığı bir yüzyılın içindeyiz. Sahip olduğumuz zenginlikleri yarınlara taşımak için hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Kale Grubu olarak, bu anlayıştan yola çıkarak, #İyiBakDünyana hareketini başlattık. Şu anda yaşadığımız süreç, bu hareketin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bugün gözlerimizin önünde yanan ormanlarımızın ateşi hepimizin yüreğini yakıyor. Bizlere nefes olan ormanlarımız birbiri ardına yanıp, kül oluyor. Yanan sadece orman değil, çocuklarımızın yarınlarıdır. 

Bizler de Kaleseramik olarak, ilk günden bu yana yangınların bir an önce söndürülmesi için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede yangınlarla mücadeleye destek olmak adına hazırladığımız özel donanımlı 6 konteyner banyoyu afet bölgesine gönderdik. Bundan sonra da hem yanan yüreklerin hem de toprağın rehabilitesi için destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Altuğ Akbaş, ayrıca başka afetlere karşı da bu özel yapım konteynerlerin üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kaleseramik'e Türkiye İMSAD'dan 2 ödül
  • 28.03.2023 13:18

Kaleseramik'e Türkiye İMSAD'dan 2 ödül

Kaleseramik, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Gelec ...

Kaleseramik, UNICERA 2022'de "İyi Bak Dünyana" teması ile yer aldı
  • 10.11.2022 17:22

Kaleseramik, UNICERA 2022'de "İyi Bak Dünyana" teması ile yer aldı

Kaleseramik, sektöre yön veren dünyaca ünlü firmaları bir araya getiren UNICERA ...

Datça'daki yangına 5 uçak ve 12 helikopterle müdahale ediliyor
  • 14.07.2022 10:41

Datça'daki yangına 5 uçak ve 12 helikopterle müdahale ediliyor

Muğla'nın Datça ilçesindeki orman yangınına havanın aydınlanmasıyla birlikte 5 u ...

Kaleseramik, Turkishtime Dergisi’nin “Ar-Ge İlk 250” listesinde yer aldı
  • 30.06.2022 11:20

Kaleseramik, Turkishtime Dergisi’nin “Ar-Ge İlk 250” listesinde yer aldı

Türkiye’nin seramik sektöründeki lider markası Kaleseramik, Turkishtime Dergisi' ...

Kaleseramik’in yeni ürünü T-One'dan tüm mekanlara seçkin dokunuş!
  • 23.06.2022 10:56

Kaleseramik’in yeni ürünü T-One'dan tüm mekanlara seçkin dokunuş!

Modern hayatta alışılagelmiş malzemeler yeni anlamlar kazanırken, farklı özellik ...

Kaleseramik, İSO 500 listesinde 180. sırada yer aldı
  • 03.06.2022 13:33

Kaleseramik, İSO 500 listesinde 180. sırada yer aldı

Kaleseramik, İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sa ...