maritbet girişmaritbet
Türk iş adamları ‘Made in Azerbaijan’ diyor!

Türk iş adamları ‘Made in Azerbaijan’ diyor!

Türk işadamları, "Made in Azerbaijan" markalı ürünlerle dünya pazarlarına açılma planları yapıyor

Ruslan Rehimov - Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk sanayiciler, "Made in Azerbaijan" markalı üretim yaparak üçüncü ülkelere ihraç etmeyi hedefliyor.

Zengin petrol ve doğalgaz kaynakları nedeniyle hızla gelişen Azerbaycan ekonomisinde, petrol dışı sanayi alanlarında Türk şirketleri ilk sıralarda bulunuyor. 

Bağımsızlığın kazanılmasının ardından Azerbaycan'a gelerek, sanayi, ticaret, inşaat, ulaşım ve haberleşme gibi sektörlerde faaliyet gösteren bin 100'den fazla Türk şirketi, bugün "Made in Azerbaijan" markalı ürünlerle dünya pazarlarına açılmayı planlıyor.

"Ortak bir projeyi üçüncü ülkede yapsınlar"

Azerbaycan-Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) Başkanı Cemal Yangın, şimdiki hedeflerinden birinin Azerbaycan'da ürettikleri ürünleri diğer ülkelere ihraç etme olduğunu söyledi.

Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kendisine, "Türk ve Azerbaycanlı iş adamları ortak bir projeyi üçüncü ülkede yapsınlar" yönünde tavsiyede bulunduğunu belirten Yangın, bugün onun tavsiyesini gerçekleştirdiklerini ve üçüncü ülkelerde iş yaptıklarını, şimdi ise "Made in Azerbaijan" markalı üretim yaparak satmak istediklerini ifade etti.

Türk iş adamlarının "Made in Azerbaijan" markasını öncelikle küçük ve orta ölçekli sanayide kullanmasının doğru olacağını savunan Yangın, "Bu aşamaları geçmezsek, 'Made in Azerbaijan' markasını dünya rekabetine çıkaramayız. Ben petrol dışı sanayi alanında 50'nin üzerinde 'Made in Azerbaijan' markalı ürün görene kadar işin peşindeyim" dedi.

Kimya sanayisinde faaliyet gösteren bir şirketin Genel Müdürü Ali İhsan Genç de dünyanın en büyük kimya sanayi şirketlerinden biriyle anlaşarak daha önce Azerbaycan'da üretilmeyen ürünleri imal ettikleye başladıklarını dile getirdi.

Genç, şunları kaydetti:
"Bugün şirket olarak 100'den fazla ürün üretiyoruz, 300'den fazla ürünü ise inşaat, ulaştırma ve hizmet sektörünün gelişimine sunuyoruz.

Bundan sonraki hedefimiz yalnızca Azerbaycan'ın ihtiyacını karşılamak değil, öncelikle komşu ülkelerden başlayarak daha sonra diğer ülkelere 'Made in Azerbaijan' damgalı ürünlerimizi ihraç etmektir."

AA

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk iş adamları ‘Made in Azerbaijan’ diyor!
  • 29.09.2014 15:21

Türk iş adamları ‘Made in Azerbaijan’ diyor!

Türk işadamları, "Made in Azerbaijan" markalı ürünlerle dünya pazarlarına açılma ...