maritbet girişmaritbet
Tolstoy hayranı Ümmüye Gürbüz müze ev hayali kuruyor!

Tolstoy hayranı Ümmüye Gürbüz müze ev hayali kuruyor!

Bir televizyon kanalında yayınlanan bilgi yarışmasındaki performansıyla fenomen olan pazarcı Ümmüye Gürbüz, iş hayatına ilişkin hayallerini paylaştığı AA muhabirine, müze ev yapmak ve organik tarım yapmak istediğini anlattı

 

Bir televizyon kanalında yayınlanan bilgi yarışmasındaki performansıyla fenomen olan pazarcı Ümmüye Gürbüz, iş hayatına ilişkin hayallerini paylaştığı AA muhabirine, müze ev yapmak ve organik tarım yapmak istediğini anlattı.

Kendi halinde bir esnafken, yarışmadan 30 bin lira kazanarak, bilgisiyle, genel kültürüyle Türkiye'yi kendisine hayran bırakan, sosyal medyada fenomen olan Gürbüz, Balıkesir'in Erdek İlçesi Hamamlı Köyü'nden yarışmaya katıldığını, tarımla uğraştığını ve pazarcılık yaptığını söyledi.

Gürbüz, TİSVA ve Turkcell'in birlikte yürüttüğü ''Ekonomiye Kadın Gücü'' projesi kapsamında mikro kredi kullandığını ve bu sayede işini büyütmek istediğini dile getirerek şunları anlattı:

Avustralya Açık Tenis Turnuvası

''Hayalim organik tarım yapacağım bir bahçemin olması, orada bir evimin olması, evimin bir köşesinde de folklorik öğelerin olduğu bir etnoğrafya müzesi...

Liseyi dışardan bitirdim fakat okumayı o kadar çok seviyorum ki boş zamanlarımda Lev Tolstoy, John Steinbeck okuyorum. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı takip ediyorum, mini golfe çok meraklıyım. Dağlarda ot toplarken bile kitap okuyorum.

Şu an okuduğum kitap, İskender Pala'nın Efsane adlı kitabı.,, Evimde yüzlerce kitap, köylerden topladığım antika eşyalar var. Bunlar gibi aktivitelerle gündemden kopmamaya, tarihle edebiyatla ilgili kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Cumhuriyet tarihine özel ilgim var.''

Bundan sonra ''Ekonomiye Kadın Gücü''projesinin iletişim çalışmalarının basın yüzü olan Gürbüz, tanıtım aktivitelerinde yer alarak, diğer tüm kadınlara örnek olabilmek için onlara yardım etmeyi istediğini söyledi.

Projeyle ilgili görüşlerini, ''Anadolu kadını desteklendiği zaman, her zorluğu aşıp kendi ayakları üzerinde durabilir. Biz Nene Hatun'un torunlarıyız'' şeklinde özetleyen Gürbüz, ''Bu tarz şeyler yaşayacağım hiç aklıma gelmemişti, bir yarışma hayatımı olumlu yönde değiştirdi'' dedi.

Ümmiye Gürbüz, Türkiye'de kendisi gibi hedeflerinin ve hayallerinin peşinden gitmek isteyip de yeterli cesareti bulamayan kadınlara şöyle seslendi:

''Sakın evlere kapanıp kalmayın, bir erkeğe bağımlı da kalmayın. Gerekirse benim gibi dağlardan ot toplayabilirler. Mikro kredi alıp kendi ayakları üzerinde durabilir, hayatlarını devam ettirebilirler. Onlar da benim yaptığımı yapabilirler, onları da bekliyorum buraya. Bazıları bana 'yapamaz' dedi, ama yaptım.''

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Siirt'te, ''7 Kadın 7 Ödül'' töreninde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül alacak Ümmüye Gürbüz, bu ödül için çok heyecanlandığını belirterek, ''Ödülü alacağımı yeni öğrendim, çok mutluyum, Sayın Başbakanımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum, yolu açık, ömrü uzun olsun'' diye konuştu.

Eda Topcu -AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tolstoy hayranı Ümmüye Gürbüz müze ev hayali kuruyor!
  • 08.03.2013 13:17

Tolstoy hayranı Ümmüye Gürbüz müze ev hayali kuruyor!

Bir televizyon kanalında yayınlanan bilgi yarışmasındaki performansıyla fenomen ...