maritbet girişmaritbet
Tayyip Erdoğan 'Bu olaylar Gezi'de istediğini bulamayanların devamı'

Tayyip Erdoğan 'Bu olaylar Gezi'de istediğini bulamayanların devamı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sürdürülen operasyonları siyasi mühendisliğin başka versiyonu olarak niteledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sürdürülen operasyonları siyasi mühendisliğin başka versiyonu olarak niteledi. Başbakan Erdoğan İstanbul merkezli operasyonu işaret ederek, "14 ay dinleme, izleme bu tür şeyler yapılıyorsa ve bu konuda kendi üslerine haber verilmiyorsa buradaki mühendislik, yolsuzlukla değil siyasi mühendisliğin bir başka versiyorudur. Bu da bir nevi çetelerdir. Bankaları yaralama hedefi de burada yer almıştır. Bunlar dikkat çekicidir. Bunların Türkiye'deki uzantıları var, uluslararası boyutu var. Bunları tespitimiz var, tahminiz var. Aynı zaman da Türkiye'de bunun uzantıları var ve bu uzantılar şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. Fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Bu, babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş buymuş, şucuymuş bucuymuş bizi enterese etmez, bizi enterese eden milletimizin bekasıdır. Biz gereken çalışmayı, gerektiği şekliye yapacağız. Bakan arkadaşlarımız ve onların ailelerine bu işin bulaştırılmış olması vesaire, bu konularda da onların bu atılan adımlar neticesinde hassasiyetleri ortadadır. Bunlar şahsımca da malumdur, gereken neyse aramızda görüşür, gerekeni gerektiği anda yaparız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Emniyet'te yapılan değişiklikler, valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle kendilerinin tasarrufudur. Bu tasarrufa yetkisi vardır. Bu çok daha farklı illere sıçrayabilir. Dedim ya nerede buna benzer şeyler varsa gereğini anında başta valilerimiz olmak üzere, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız anında yapacaklardır. Çünkü bu iş anlaşılıyor ki siyasi noktadaki bir mühendisliktir. Biz böyle bir mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bu ülkenin geleceğini karartmaya, kimsenin hakkı yok."

"14 ay dinleme, izleme, bu tür şeyler yapılıyorsa bu konuda kendi üstlerine bunlar haber verilmiyorsa haber verilmeden bunlar yapılabiliyorsa buradaki mühendislik yolsuzlukla değil, siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur"<br />

"Bu da bir nevi çetelerdir ve bu çeteler bir nevi devletin içinde devlet olma, böyle bir anlayışla süreci istedikleri gbi yönetme, yönlendirme, böyle bir gayretin içerisine girme olayıdır."

"Bankaları yaralama hedefi de burada yer almıştır. Bunlar dikkat çekicidir. Bunların Türkiye'deki uzantıları var, uluslararası boyutu var. Bunları tespitimiz var, tahminiz var. Aynı zamanda Türkiye'de bunun uzantıları var ve bu uzantılar şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. Fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız"

"Bu, babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş buymuş, şucuymuş bucuymuş bizi enterese etmez, bizi enterese eden milletimizin bekasıdır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, istanbul merkezli operasyona ilişkin, "14 ay dinleme, izleme, bu tür şeyler yapılıyorsa bu konuda kendi üstlerine bunlar haber verilmiyorsa haber verilmeden bunlar yapılabiliyorsa buradaki mühendislik yolsuzlukla değil, siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur" dedi.

Başbakan Erdoğan, Macaristan Başbakanı Victor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında, bir gazetecinin İstanbul merkezli operasyona ilişkin sorusunu yanıtladı. 

"İstanbul merkezli operasyonda adı geçen bakanların istifaları gündemde mi? Kabine revizyonu kapsamında böyle bir tasarrufunuz söz konusu mu" sorusu üzerine, "ortada çok çok kirli bir operasyonun söz konusu" olduğunu söyledi. 

Bu konuyu, mevkidaşı Macaristan Başbakanı ile birçok anlaşmayı imzaladığı bir toplantıda yorumlamayı arzu etmediğini dile getiren Erdoğan, 11 yıllık iktidarları içerisinde Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin ve iktidarlarının nelerle mücadele ettiğinin de malum olduğunu belirtti. Bu mücadelelerde atılan adımların ulusal boyutu olduğu kadar uluslararası boyutunun çok daha önem arz ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Biz, 2023 yılının Türkiyesinin ilk on içerisinde dünyada yer almasının kavgasını, mücadelesini verirken, bunun için dünyayı hallaç pamuğu gibi atarken, koştururken ama birileri de acaba biz Türkiye'nin bu hızlı gidişini nasıl durdururuz? Bunun gayreti içinde. Bunun dışarıda heveslileri, planlayıcıları olduğu gibi onların ülkemizde de bazı uzantıları var. Bu uzantılar şudur, budur bunları konuşacak değilim. Bunların kimler olduğunu da sizler de tahmin ediyorsunuz. Gezi olaylarıyla başlayan bir süreç oldu. Burada istediklerini elde edemediler. Ondan sonra şimdi yeni bir adım attılar. 14 ay dinleme, izleme, bu tür şeyler yapılıyorsa bu konuda kendi üstlerine bunlar haber verilmiyorsa haber verilmeden bunlar yapılabiliyorsa buradaki mühendislik, yolsuzlukla değil siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur. Bu da bir nevi çetelerdir ve bu çeteler bir nevi devletin içinde devlet olma, böyle bir anlayışla süreci istedikleri gibi yönetme, yönlendirme, böyle bir gayretin içerisine girme olayıdır."

"Bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız"

Başbakan Erdoğan, kamu bankalarının kendi iktidarları öncesinde görev zararıyla açık kapattığını ancak şu anda Avrupa bankaları arasında derece yapan konuma geldiğini kaydetti. 

Bu bankaları yaralama hedefinin de operasyon kapsamında yer aldığını ifade eden Erdoğan, şunları bildirdi: 

"Bunlar dikkat çekicidir ve bunların Türkiye'deki uzantıları var, uluslararası boyutu var, tespitimiz, tahminiz var ama aynı zamanda Türkiye'de bunun uzantıları var ve bu uzantılar şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş, buymuş, şucuymuş, bucuymuş bizi enterese etmez. Bizi enterese eden milletimizin bekasıdır, geleceğidir, aydınlık yarınların Türkiyesidir."

Özcan Yıldırım, Eda Ay, Aylin Sırıklı, Kadir Karakuş, H. İbrahim Uyar/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümü Recep Tayyip Erdoğan başlattı!
  • 21.08.2013 16:30

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümü Recep Tayyip Erdoğan başlattı!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm 17 Ağustos 2013 tarihinde Başbaka ...

Erdoğan çifti evlerini Çankaya Köşkü'ne taşıyacak mı?
  • 15.08.2014 11:07

Erdoğan çifti evlerini Çankaya Köşkü'ne taşıyacak mı?

Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın evlerini Çankaya Köşkü'ne taşıyıp ...

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi Ankara’da açıldı
  • 09.07.2014 14:54

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi Ankara’da açıldı

Türkiye’nin en büyük aile yaşam merkezi Ankara’da hizmete girdi ...

Recep Tayyip Erdoğan için özel logo hazırlandı
  • 01.07.2014 14:36

Recep Tayyip Erdoğan için özel logo hazırlandı

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Erdoğan aday tanıtım toplantısınd ...

Recep Tayyip Erdoğan Büyük Mecidiye Camisi'ni ibadete açtı
  • 06.06.2014 16:15

Recep Tayyip Erdoğan Büyük Mecidiye Camisi'ni ibadete açtı

Recep Tayyip Erdoğan Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Camisi'nin açılışını yaptı ...

İşte yeni Başbakanlık Binası'nın son hali!
  • 24.05.2014 10:39

İşte yeni Başbakanlık Binası'nın son hali!

Başbakan Erdoğan, cuma namazı sonrası yapımı devam eden yeni Başbakanlık binasın ...