maritbet girişmaritbet
‘TANAP’ta Türk müteahhitlere inanıyoruz’

‘TANAP’ta Türk müteahhitlere inanıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk müteahhitlerin bu projeden iyi pay alacaklarına yönelik inancını dile getirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TANAP'ın ana hat borularına ilişkin sözleşmelerin imzalandığını anımsatarak, bundan sonraki aşamada işçilik konusunda ve Türk müteahhitlerin bu projeden iyi pay alacaklarına yönelik inancını dile getirdi. SETA tarafından “Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru” panelinde konuşan Yıldız, 21 ilden geçecek TANAP kapsamında farklı et kalınlıklarında ve çaplarda 160 bin borunun döşeneceğini bildiren Yıldız, tren ve tırlarla 55 bin seferle 4 yılda bu boruların döşeneceğini kaydetti.

Yıldız, “Türkiye, Hazar Denizi'nde 50 yıllığına ikinci büyük ortak haline geldi, BP'den sonra. Geçen yıl oradan 265 milyon dolar temettü almışız. Bu yıl zannediyorum bunun iki katına alırız” dedi.

Rusya'dan doğalgaz konusunda indirim talebinde bulunduklarını hatırlatan Yıldız, Botaş ve ilgili kuruluşların halihazırda doğalgazı maliyetinin altına sattığını belirterek, Rusya'nın indiriminin piyasalara yansıması sorularına üstü kapalı yanıt verdi.

Kürt petrolünde 23. tanker yüklendi

Yıldız, Irak'tan petrol akışı ve Halkbank'a yatırılan tutar konusundaki bir soru üzerine de dün itibarıyla Türkiye'den 23. tankere 17.3 milyon varillik petrol yüklendiğini söyledi. Gelirin kademeli olarak Halkbank'a geldiğini anlatan Yıldız, “Bu Irak'ın kendi normalleşmesini hızlandıracak ve günlük yaklaşık 100 bin variller civarındayken 2 hafta önce 180 bin varillere, bu hafta başından itibaren de 240 bin varillere çıktığını söylemem lazım. Bu boru hattının kapasitesi 1.5 milyon varildir” diye konuştu. Irak'tan petrol akışının gayet normal bir şekilde devam ettiğini ve bunun legal olduğunu vurgulayan Yıldız, bunun Irak'ın normalleşmesi için büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Dünya 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘TANAP’ta Türk müteahhitlere inanıyoruz’
  • 16.10.2014 11:59

‘TANAP’ta Türk müteahhitlere inanıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk müteahhitlerin bu projeden i ...