maritbet girişmaritbet
Sürdürülebilir tesis yönetimi meslek mi yoksa iş mi?

Sürdürülebilir tesis yönetimi meslek mi yoksa iş mi?

Tesis Müdürleri ve Yöneticilerini Yatırımcılarla buluşturan 1.Tesis Yatırımı, Yönetimi ve Tedarik Konferansı’nın ikinci gün toplantıları yapıldı

 

Facility Management Turkey ekibi tarafından gerçekleştirilen  Tesis Yatırım, Yönetim  ve  Tedarik Konferansı ve İkili Görüşmeler Toplantısı'nın ilk günkü (dün)  açılış konuşmalarını  AYD Başkanı Hakan Kodal ile ABD – IFMA Yönetim Kurulu Üyesi  Dr. Işılay Civan yapmıştı.
 
“Sürdürülebilir Tesisler: Sustainable Facilities” temalı Konferansın ikinci gününde  Keynote -konuk konuşmacı  Euro FM  (Avrupa Facility Management Derneği ) Başkanı  Ron Van Der Weerd , “Tesis yönetimi bir meslek mi, bir iş mi?”  başlıklı  konuşma yaptı.  Ron Van Der Weerd, tesis yönetiminin herhangi bir organizasyondaki katma değerine ve önemine değindiği konuşmasında,  tesis yöneticiliğinin dünyada eğitim, araştırma ve çalışma gerektiren gerçek bir meslek  olduğunu vurguladı.                                                                                                   
Daha sonra Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç  yönetiminde “Sağlıklı ve Güvenli Tesisler” konusu ele alındı. TKSD (Türkiye Kimya Sanayiciler Derneği) Genel Sekreteri Mustafa Bağan., Amerikan Hastanesi Teknik Müdürü  Ali Süngü, Bilim Laboratuvarı Genel Koordinatörü Doğan Halis panelist olarak yer aldı. 
 
Dünya Enerji Konseyi – Türk Milli Komite Başkanı ve Gama Enerji Yönetim Kurulu Baş Danışmanı  Süreyya Yücel Özden moderatörlüğünde gerçekleştirilen Teknoloji ve Akıllı Tesisler konulu panelde ise Honeywell Türkiye Genel Müdürü  İlkin Özel, Medical Park Teknik Hizmetler Müdürü Murat Kalafat, Türk Telekom Tesis Yönetim ve Lojistik Hizmetler Uzmanı Hamdi Korhan Tuğrul, İNNOVA Stratejik Projeler Koordinatörü Turhan Yükseliyor, Bosch Türkiye - Orta Doğu ve Kafkasya Ürün Yönetim Direktörü  Turhan Karakaya ve  Electrolux Türkiye Genel Müdürü Semih Orcan görüşlerini sundular.
 
Günün son oturumu Cemil Barlas yönetiminde gerçekleştirildi. Geberit Türkiye Teknik Müdürü  Fikret Gençgel, İzocam Teknik Pazarlama Müdürü  Dr. Kemal Bayraktar, TESTO İş Geliştirme Koordinatörü   Özgür Küçükhüseyin. Arçelik Marmara Bölge Satış Yöneticisi Alpay Alicik, Geze Türkiye Ülke Müdürü  Atalay Özdayı, Thermaflex Satış ve Pazarlama Müdürü  Orçun Yıldırım ve Vaillant Türkiye Teknik Eğitim Bölümü Müdürü Sencer Erten, Operasyonel Mükemmellik konusunda örnek olay analizlerini katılımcılarla paylaştılar.
 
Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve tesis yatırımcı, yönetici ve tedarikçilerinin buluştuğu Konferansta  yatırımların sürdürülebilir tesis yönetimiyle verimli ve ekonomik şekilde hayata devam etmesi için neler yapılması gerektiği konunun uzmanları tarafından iki gün boyunca ele alınarak, katılımcılarla paylaşıldı.  Facility Management Turkey'in yatırımcılar, yöneticiler, tedarikçiler ve akademik kuruluşlarla birlikte ülke genelinde tesis yönetimini ve tesis ekonomisini kurumlaştırmak, kayıtlı ekonomiye ve kurumsal istihdama katkıda bulunmak misyonu doğrultusunda düzenlediği konferansın bu yıl ilki gerçekleştirildi.        
 
1. Bilgi: “Facility Management Turkey” platformu Beze Group ve Anadolu Ekspo tarafından geliştirilmiştir. Bu platformun ilk etkinliği de 1. Tesis Yatırım – Yönetim – Tedarik Konferansı ve İkili Görüşmeler Projesidir. Proje; bu konunun dünyadaki lider STK'sı olan IFMA ( International Facility Management Ass.) ile Euro FM ( Avrupa Facility Management Derneği ) ile işbirliği yapılarak sürdürülmektedir. Türkiye'nin konusunda önde gelen STK'sı olan “UTTMD” ile de yakın işbirliği de devam etmektedir.
 
 2. Bilgi: Projeye destek veren dernek ve markalar: 
 Markalar: FG Wilson - İNNOVA – SODEXO - TAV – ASELSAN – TURCAS.  STK'lar: AYD, ETD, İNDER, TUROB, TYD, TKSD.  Sektörel STK'LAR: EYODER, ÇEDBİK, GÜNDER, İSEDA, İZODER, TÜYAK
 
www.facilitymanagementturkey.com  -  twitter.com/TurkeyFM

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Milli hava araçlarının "keskin gözlerinden" kaçış yok
  • 06.04.2023 12:16

Milli hava araçlarının "keskin gözlerinden" kaçış yok

ASELSAN tarafından geliştirilen milli İHA'ların elektro-optik keşif, gözetleme v ...

ASELSAN'da hava ve füze savunma sistemi mesaisi
  • 03.04.2023 14:22

ASELSAN'da hava ve füze savunma sistemi mesaisi

Türk savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN, Cumhurbaşkanlığı Sav ...

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var
  • 14.03.2023 09:48

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılma ...

Türkiye'nin teknoloji yatırımları meyvelerini vermeye devam ediyor
  • 13.03.2023 15:56

Türkiye'nin teknoloji yatırımları meyvelerini vermeye devam ediyor

Türkiye, sağlıktan uzay çalışmalarına, insansız hava araçlarından (İHA-SİHA) ele ...

TAV'ın 3 havalimanı dünyanın en iyileri arasına girdi
  • 06.03.2023 16:45

TAV'ın 3 havalimanı dünyanın en iyileri arasına girdi

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, "Doğrudan yolcu değerlendir ...

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!
  • 16.12.2022 09:47

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 13. sü düz ...