maritbet girişmaritbet
Sirkeci Kazlıçeşme tren hattı yeniden hizmete açılıyor!

Sirkeci Kazlıçeşme tren hattı yeniden hizmete açılıyor!

Marmaray projesi nedeniyle atıl durumda kalan Sirkeci Kazlıçeşme tren hattının yenilenerek yeniden hizmete alınmasına karar verildi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yeniden hizmete girmeye hazırlanıyor. Sirkeci-Halkalı banliyö hattının Marmaray projesi kapsamında Kazlıçeşme -Ayrılıkçeşme hattına kaydırılması nedeniyle Sirkeci-Kazlıçeşme arası tamamen devre dışı kalmıştı. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, Sirkeci Kazlıçeşme tren hattını tramvaya dönüştürecekti. Proje iptal edildi. Bunun yerine Sirkeci Kazlıçeşme tren hattı yenilenerek yeniden hizmete alınacak.

Eski Sirkeci-Kazlıçeşme hattını yenilemeye karar veren TCDD, 26 Haziran 2018 günü ihale düzenleyecek. Yenilecek olan hattın istasyonlarında bir takım değişiklikler yapılacak. Teknik şartnameye göre Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattında Kazlıçeşme istasyonu, Marmaray hattının şu an Avrupa Yakası'ndaki son istasyonu haline geldiği için yeni istasyon güneye kaydırıldı. Yedikule istasyonu aynı yerinde kalırken Kocamustafapaşa İstasyonu 200 metre kadar doğuya kaydırılacak ve adı da “Samatya istasyonu” olarak değiştirilecek. Yenikapı İstasyonu Namık Kemal Caddesi üzerinde yeniden inşa edilecek. Kumkapı ve Cankurtaran istasyonları da eski banliyö hattındaki yerlerinde kalacak. Hattın son durağı yine Sirkeci Garı olacak.

Sirkeci Kazlıçeşme tren hattında yenileme çalışmalarının 350 günde tamamlanması planlanıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci Kazlıçeşme tren hattı yeniden hizmete açılıyor!
  • 02.06.2018 10:12

Sirkeci Kazlıçeşme tren hattı yeniden hizmete açılıyor!

Marmaray projesi nedeniyle atıl durumda kalan Sirkeci Kazlıçeşme tren hattının y ...