maritbet girişmaritbet
Sırbistan, Türk hükümetinin Morava Havalimanı'na yapacağı yardımı reddetti

Sırbistan, Türk hükümetinin Morava Havalimanı'na yapacağı yardımı reddetti

Sırbistan İnşaat ve Kentleşme Bakanı Velimir İliç, ülkenin güney kesimlerinde, Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesi yakınlarındaki Kralyevo şehrindeki Morava Havalimanı inşaatının tamamlanması için Türkiye hükümetinin 10 milyon avroluk hibe teklifinin Sırbistan hükümetince kabul edilmeyeceğini bildirdi

Sırbistan'ın resmi haber ajansı TANJUG'un haberine göre, Kralyevo şehrini ziyaret eden İliç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sırbistan'ın Türkiye'nin bu yardımına ihtiyacı olmadığını söyledi.

İliç, Türkiye'nin söz konusu projenin tamamlanması için 28 milyon avroluk bir maliyet çıkardığını, bunun 10 milyonun avroluk kısmını kendilerinin hibe edeceğini söylediklerini, kalan 18 milyon avroluk kısmı ise Sırbistan hükümetinden talep ettiklerini belirtti.

"Morava Havalimanı'ndaki inşaat çalışmalarının tamamlanması için Türkiye hükümetinin 10 milyon avroluk hibesi Sırbistan hükümetince kabul edilmeyecek" diyen İliç, "Bizim inşaatçılarımız, aynı işi 18 milyon avroya yapabilecekken, neden onların hibesini alalım? 18 milyon avroluk bu işi, bu bölgeden şirketlerin üstlenmesi, Türk şirketlerinin üstlenmesinden iyidir" ifadelerini kullandı.

İliç, en kısa zamanda, 10 milyon avroluk hibe nedeniyle Türkiye'ye teşekkür edeceklerini ve Morava Havalimanı'ndaki pistin genişletilmesi ve uzatılmasını kapsayan çalışmalara da hemen başlayacaklarını kaydetti.

İliç'in bu açıklamaları, Sırbistan medyasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen günlerde Kosova'nın Prizren şehrindeki mitingte yaptığı konuşmada kullandığı "Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" ifadelerine tepki olarak değerlendirildi.

Daha önce de Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Meclis Başkanı Neboyşa Stefanoviç ve Başbakan İvitsa Daçiç yaptıkları açıklamalarla, Başbakan Erdoğan'ın ifadelerine tepki göstermişti.

Kayhan Gül, Hüseyin Doğru/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sırbistan, Türk hükümetinin Morava Havalimanı'na yapacağı yardımı reddetti
  • 03.11.2013 08:13

Sırbistan, Türk hükümetinin Morava Havalimanı'na yapacağı yardımı reddetti

Sırbistan İnşaat ve Kentleşme Bakanı Velimir İliç, ülkenin güney kesimlerinde, B ...