maritbet girişmaritbet
Reşat Nuri Sahnesi yıkılıp yeniden inşa edilecek

Reşat Nuri Sahnesi yıkılıp yeniden inşa edilecek

Fatih'teki Şehir Tiyatroları’na bağlı Reşat Nuri Sahnesi yıkılarak yerine camdan bina yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1961 yılında askeri depodan tiyatroya dönüştürülen Reşat Nuri Sahnesi'ni yıkıp yeniden inşa edecek. Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan sahne dizaynı ile oyunlar, dört boyutlu hareketli sahne platformunda izlenebilecek.

Fatih'te Bozdoğan Kemerleri'ni etkilemeyecek şekilde camdan yapılacak olan tiyatro binası, 370 seyirci kapasiteli olacak. Sanatçılar için modern kulisler, soyunma odalarının yanı sıra, fuaye alanı ve otopark da modern kullanışlı hale getiriliyor. 500 metrekarelik hareketli sahne 3 parçadan oluşacak ve oyunun akışına göre değiştirilebilecek. Sanatçıların talebi üzerine sahne derinliği arttırılabilecek. İhtiyaca göre ön sahne indirilerek orkestra çukuru oluşturulabilecek. Sahnenin dört tarafına yerleştirilen telesikopik tribünler açılıp kapanarak, performansa göre esnek kullanım alanı sağlayacak.

Fatih Reşat Nuri Tiyatrosu Projesi'ne ilişkin ‘Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği' geçen ay, 13 Mayıs 2016 tarihli İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda, İBB Meclisi'nden oybirliğiyle geçti. Mevcut planda 2 kat ve 4.50 metre yapılanma şartlarında kalan tiyatro binasıyla ilgili plan değişikliğinde, kat yüksekliği ve kamulaştırılacak parsellerle ilgili düzenleme yapıldı.

Tiyatronun bulunduğu alan ‘Sosyal kültürel tesis' fonksiyonu korunurken, mevcut planda binanın yüksekliğine ilişkin ‘4.50 metre ve 2 kat' ifadesi kaldırıldı. Proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BİMTAŞ 2015 yılında ihaleye çıkmıştı. Maliyeti 202 bin 940 lira olarak belirlenen ihaleyi 190 bin 177 liralık teklif veren İmar Planlama Proje Müşavirlik Anonim Şirketi kazanmıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Reşat Nuri Sahnesi yıkılıp yeniden inşa edilecek
  • 04.01.2017 08:35

Reşat Nuri Sahnesi yıkılıp yeniden inşa edilecek

Fatih'teki Şehir Tiyatroları’na bağlı Reşat Nuri Sahnesi yıkılarak yerine camdan ...

Reşat Nuri Sahnesi yenileniyor
  • 15.08.2015 09:56

Reşat Nuri Sahnesi yenileniyor

Uzun zamandır kapalı duran Şehir Tiyatroları'na bağlı Reşat Nuri Sahnesi nihayet ...