maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan: Orman isteyen, ormana gidebilir!

Recep Tayyip Erdoğan: Orman isteyen, ormana gidebilir!

Başbakan Erdoğan, katıldığı toplantıda "Yol istemiyoruz orman istiyoruz" şeklinde bir pankart gördüğünü ifade ederek "Böyle bir pankart olur mu ya? Yol olmasa üniversiteye bile gidemezsin. O yol sayesinde üniversiteye gidiyorsun" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yol istemiyoruz orman istiyoruz" şeklinde bir pankart gördüğünü ifade ederken, "Böyle bir pankart olur mu ya? Üniversite gençliği bu pankartı açıyor, bunu düşünebiliyor musunuz? Orman isteyenler için ormanlar bol. Gidebilirsiniz ormana. Yol medeniyettir. Yolu olmayanın, suyu olmayanın medeniyeti konuşması mümkün mü? Yol olmasa üniversiteye bile gidemezsin. O yol sayesinde üniversiteye gidiyorsun" dedi. 

Başbakan Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı. 2014 seçimlerine hazır bir şekilde girdiklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin her bir yerinde hizmetlerinin, yatırımlarının olduğunu söyledi. 

76 milyonun her biri için hayata geçirdikleri ya da planladıkları projelerinin olduğunu dile getiren Erdoğan, seçimlere yaptıkları, başlayıp devam eden ve başlayacak olan projeleriyle girdiklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, yapılan hizmetlerin vatandaşlara iyi anlatılması gerektiğini altını çizerken, alt yapı çalışmaları başta olmak üzere yapılan hizmetlerin hepsinin vatandaşlara iyi anlatılması gerektiğini vurguladı. Meyve veren ağacı taşlayanların olacağını dile getiren Erdoğan, önlemlerini almaları gerektiğini vurgularken, çamur atanlara, taş atanlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini altını çizdi. 

Hiç olmazsa şehirdeki halkı rahatsız etmeyin

Gezi Parkı olaylarının anımsatarak olayların sadece Taksim'de kalmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Çok enteresan bugün bir pankart gördüm. 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilecek yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasiteli bir şehir hastanesinin temel atma törenine gidiyordum. Pankart şu; ‘Yol istemiyoruz orman istiyoruz.' Böyle bir pankart olur mu ya? Üniversite gençliği bu pankartı açıyor, bunu düşünebiliyor musunuz? Orman isteyenler için ormanlar bol. Gidebilirsiniz ormana. Yol medeniyettir. Yolu olmayanın, suyu olmayanın medeniyeti konuşması mümkün mü? Yol olmasa üniversiteye bile gidemezsin. O yol sayesinde üniversiteye gidiyorsun. Ormansa sizlere ormanlara gönderelim, gidin ormanlarda yaşayın. Hiç olmazsa şehirdeki halkı rahatsız etmeyin. Onlar öyle diyor diye yol yapmaktan vazgeçecek değiliz. Kesinlikle yollarımızı yapmaya devam edeceğiz. Çünkü insanın insana ulaşması için buna ihtiyacımız var. Onlar insanı insana ulaştıran, insanı yaşamla, hayatla iç içe kılan bu tür araçları ortadan kaldıracak kadar nasibi olmayan bir zihniyetin mensupları. 11 yıl boyunca olduğu gibi bundan sonra da bir yandan millet için hizmet üretmeye, bir yandan bizi bu yoldan alıkoymaya çalışanlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz." 

İnşa edileni yıkmak için ellerinden geleni yaptılar

"Teşkilatımızı bu yönde özellikle uyarmak istiyorum" diyen Erdoğan, çok ama çok dikkatli ve uyanık olmak zorunda olduklarının altını çizerek, şöyle konuştu: 

"Barbarlar tarih boyunca büyük medeniyetleri gelip kökünden kazımışlardır. Nice kütüphanelerdeki alimlerin kitaplarını barbarlar acımasızca yok etmişlerdir. Nice şehirler vardır tarihte. Masal içinde yaşamış gibi şehirler Vandallar tarafından istila edilmiştir, yok edilmiştir. İşte bunu bu son olaylarda da görüyoruz. Nefis bir alt geçit yapılmış, seramikler yapılmış, dayalı döşeli seramikleri bu Vandallar ne yaptı, kırdılar. Bunun anında yenisi yapılabilir ama bir müddet bunları milletin görmesi lazım. Bundan ibret alması lazım. Bu çok önemli. Ama ben hala şunu anlamakta zorlanıyorum, acaba diyorum; vatandaşımız ‘Şunu acaba kim yaptı, bunu acaba hangi Vandallar yaptı' diye soruyor mu? 30 Mart'ta bu seramikleri, bu şehrin güzelliklerini kırıp dökenlerden bunun hesabını soracağım diyor mu? Bu önemli. Bunları bizim anlatmamız lazım. İşte şimdi İstanbul'da Taksim yayalaştırma projesinin bir etabı bitti. Araçlar bir etapta yerin altına alındılar. Şimdi ‘ama üstte yeşillik yok' diyorlar. Önceden orada yeşillik var mıydı? Arabalar vardı, eksozu vardı. Şimdi o eksoz kokularından, arabaların gidiş gelişinden sizi kurtarıyoruz, araçları yerin altına alıyoruz. Tamamen yayalaştırma bittiği zamanda da inşallah çevresi gayet güzel bir peyzaj mimarisiyle düzenlenecek. Biz bunların hepsini projeyle planlıyoruz. Yapılacak işler çok. Onlar yıkar, biz yaparız. Yapmak zordur, yıkmaz kolaydır. Yapmak kadar yapılanı muhafaza etmek de zordur. Vandalların karşısında bunu korumak da zordur. Biz her zaman yaptık. Ama böyle bir hedefi olmayanlar da inşa edileni yıkmak için ellerinden geleni yaptılar ve yapıyorlar." 

Başbakan Erdoğan, millete hizmet etmek için sonuna kadar çalışacaklarını vurgularken, "Millet bize dur diyene kadar, rabbim bize dur diyene kadar biz kendi kendimize durmak yok yola devam diyecek, kararlılıkla yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi
  • 18.10.2022 16:20

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi

Ankara'da, İncek Bulvarı'na çok yakın bir konumda hayata geçirilen Akadia İncek, ...

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!
  • 09.09.2022 13:22

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!

Ankara, ağustosta ilk kademe mesken aboneleri için kilovatsaat başına 1,44 lira ...