maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan Ankara’daki yeni Çiftlik Bulvarı’nı açtı!

Recep Tayyip Erdoğan Ankara’daki yeni Çiftlik Bulvarı’nı açtı!

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan yeni Çiftlik Bulvarı'nın açılış törenine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yatırımlara karşı çıkılmasını eleştirerek, "Bunların akılları bir şey alır, nedir o biliyor musun? 'Acaba bu projeyi nasıl engelleriz?' Bunların aklı bunu alır. 3. havalimanının ihalesini yaptık, onu durdurmak için bile müracaat ettiler. Sizi gidi geziciler sizi, gezseniz yine kar, hep yatıyorsunuz. İşiniz gücünüz hep bu, ya engeliyorsunuz ya yatıyorsunuz. Fakat ne yaparsanız yapın bu yürüyüşü, bu kutlu yürüyüşü durduramayacaksınız" dedi.

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan yeni Çiftlik Bulvarı'nın açılış töreninde, yol inşaatıyla 100 bin adet gül dikildiğini, 600 bin metrekare alanın çimlendirildiğini belirterek, Ankara trafiğini çok rahatlatacak bir yolun yanında önemli miktarda da yeşil alan kazandırıldığını söyledi.

Ankara'da 19 yıl önce kişi başına 2 metrekare olan yeşil alan miktarının bugün 19 metrekareye çıkartıldığını anlatan Erdoğan, nüfus sabit kalsaydı bu rakamın 38 metrekareye denk geleceğini ifade etti.

Erdoğan, "Ankara sadece binalarla, sadece konutlarla, sadece yollarla, sadece sanayi bölgeleriyle değil aynı zamanda yeşil alanlarıyla parklarıyla dinlenme alanlarıyla da büyüyor, dünyada örnek bir şehir oluyor" diye konuştu.

Ankara'ya söz verdikleri temalı park ve büyük hayvanat bahçesinin yapım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Erdoğan, gelecek yıla kadar dünyanın en önemli, en büyük temalı parklarından birini, en büyük hayvanat bahçelerinden birini başkente kazandırmış olacaklarını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımı süren metroların da hızla ilerlediğini aktaran Erdoğan, "Birkaç ay içinde inşaatı devam eden metrolarımız hakkında da müjdelerimizi açıklayacağız. Önümüzdeki haftalarda kendim de gezeceğim ve ondan sonra kısa bir zaman içerisinde sizlere müjdelerimizi vereceğiz" dedi.

-"Söz değil iş üretiyoruz"

Başbakan Erdoğan, "Biz hükümetimizle yerel yönetimlerimizle söz değil iş üretiyoruz, eser üretiyoruz. Biz sanal gündemlerle ülkenin enerjisini heba etmiyor hayalleri hedefe hedefleri gerçeğe dönüştürüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin 81 vilayetinde toplu açılış törenleri yaptıklarına, açılışları tek tek değil, toplu şekilde gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Erdoğan şöyle devam etti:

"Yıllar yılı bizi laflarla oyaladılar. Hamdolsun bakın şimdi İstanbul'dan çıkıyorsun arabanla otoyolda Ankara. Durmak var mı? Yok. Biniyorsun hızlı trene inşallah 29 Ekim'den sonra İstanbul'dan hızlı tren Ankara. İnşallah Eskişehir İstanbul arası da yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunlar bize nasip oldu. Niye? Kardeşlerim biz dertliyiz dertli, biz bu millete aşığız aşık. Aşkı olmayanın, derdi olmayanın iş üretmesi mümkün değildir. Aşkın olacak, derdin olacak, dertli olacaksın ki iş üretesin. Onun için hep söylüyorum ya Ferhat ile Şirin meselesi... Biz Ferhatız, siz Şirinsiniz. Onun için dağları dele dele geliyoruz. Bolu Dağı'nda hatırlayın güya dağı deldi bizden öncekiler, delemediler kaldılar ve dediler ki 'Burayı ne yapalım, acaba doğalgaz deposu mu yapsak, acaba patetes deposu mu yapsak' yürüyemediler. Biz geldik, 'burası ne için yapılacaktı: Yol. Biz yaparız dedik ve biz yaptık ve yolu açtık, işi bitirdik o kadar. Niye? Azmin elinden, inancın elinden hiçbir şey evelallah kurtulamaz."

-"Açılıştan açılışa gidiyoruz"

Muhalefet partilerinin bir tek küçük park için görkemli açılışlar yaptığını kendilerinin devasa projeleri, devasa altyapı, üstyapı yatırımlarını milletle, şehirlerle kucaklaştırdıklarını, adeta açılıştan açılışa gittiklerini dile getirdi.

İstanbul'da 29 Ekim'de Marmaray'ı açacaklarını anımsatan Erdoğan, "Marmaray, 430 yıl öncesinin bir rüyası. Burayı açacağız. Yani dedemiz, Osmanlı'dan projesi miras kaldı, kimse adımı atamadı ama biz adımı attık ve boğazın 60 metre derinliğinden Marmaray bitiyor ve şimdi bu marmarayı inşallah 29 Ekim'de açıyoruz. Asya'yı Avrupa'ya bağlıyoruz, Londra'yı Pekin'e bağlıyoruz, Ankara'yı İstanbul'un Avrupa yakasına bağlıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin her ilinde 11 yılda yaptıkları büyük eserlerin görüleceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"İstanbul Boğazı'nı Haliç'e bağladık. Dağı deldik, boğazın suyunu Haliç'e aktardık. Onu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız başardı. Belediye Başkanlığı dönemimizin projesiydi ve başardı. Niye yaptık? Çünkü Haliç çok kokuyordu. Bana çamurunu boşaltmak nasip oldu ona da boğazın suyunu oraya aktarmak nasip oldu. Şimdi artık orası dört dörtlük güzelleşiyor. Artık koku kalmadı. Şimdi gayet güzel bir tarafın da ihalesi yapıldı ve Haliç'in kıyısı çok modern bir şehirleşmenin de örneğini verecek. Şimdi Kanalistanbul'u yapacağız. Kanalistanbul'u bunların akılları almaz. Bunların akılları bir şey alır, nedir o biliyor musun? 'Acaba bu projeyi nasıl engelleriz?' Bunların aklı bunu alır. 3. havalimanının ihalesini yaptık, onu durdurmak için bile müracaat ettiler. Sizi gidi geziciler sizi, gezseniz yine kar, hep yatıyorsunuz. İşiniz gücünüz hep bu, ya engeliyorsunuz ya yatıyorsunuz. Fakat ne yaparsanız yapın bu yürüyüşü, bu kutlu yürüyüşü durduramayacaksınız. Bu millete hizmet yolunda olan bu yürüyüşü durduramayacaksınız. Çünkü güçlü Türkiye'yi biz milletimizle beraber inşa ediyoruz. Bunun önünde evelallah kimse duramayacak."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 29.11.2023 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."
  • 01.11.2023 14:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Topl ...