maritbet girişmaritbet
Mete Mordağ, yapı sektörüne özel modüler paspas sistemi tasarladı!

Mete Mordağ, yapı sektörüne özel modüler paspas sistemi tasarladı!

Design Turkey’den 2 ödül birden kazanan Endüstriyel Tasarımcı Mete Mordağ, yapı sektöründe özelleşmiş ve sektöründe dünyanın bilinen markalarından Asteknik için modüler paspas sistemi “İmbat” ve dilatasyon sistemi “Artus” tasarımlarına imzasını attı

 

Design Turkey'den 2 ödül birden kazanan Endüstriyel Tasarımcı Mete Mordağ, yapı sektöründe özelleşmiş ve sektöründe dünyanın bilinen markalarından Asteknik için modüler paspas sistemi “İmbat” ve dilatasyon sistemi “Artus” tasarımlarına imzasını attı.

Adını ters-düz kombinasyon kullanımlarında mekanda hafif çırpıntılı bir su yüzeyini andırmasından alan İmbat, çift taraflı kullanılabilen ve farklı dizilim kombinasyonlarının oluşturulabilmesine izin veren alüminyum profillerden oluşmaktadır. Patentli ana profil parçasının hem ters hem düz olarak kullanılabilmesi ile kalıp sayısını arttırmadan dizilim kombinasyonlarının maksimize edilmesini sağlayan Mete Mordağ, bu tasarımı ile Asteknik'in ihracatına önemli katkıda bulunmuştur. İmbat, aynı zamanda 2011 Design Spirit sergisi İstanbul koleksiyonunun bir parçasıdır.

Dünya dilatasyon sektöründe bir ilk olan hareketli kemer sistemi ile Artus, yapı alanı büyük olan alışveriş merkezi, otel, iş merkezi, otopark veya fabrikalar gibi yapılarda kullanılan dilatasyon sistemlerindeki alüminyum miktarını, farklı dilatasyon açıkları için %10 ve %15 arasında azaltmıştır. Artus'un patentlenmiş hareketli kemer sistemi, yük altında sistemin maruz kaldığı gerilimin çok daha etkili bir şekilde dağılmasını, böylece daha az malzeme ile gerekli dayanıklılığa ulaşılmasını sağlamıştır. Büyük yapı projelerinde dilatasyon sistemleri için kullanılan tonlarca alüminyum göz önüne alındığında bu yeniliğin sunduğu mali ve çevresel avantajlar oldukça önemlidir. Mordağ ve Asteknik, Boğaziçi Mühendislik ve İTÜ İnşaat fakültelerinde Artus'un hareketli kemer sistemi üzerine seminerler vermektedir.

Mete Mordağ,  patentli ürünleri İmbat ve Artus ile endüstriyel tasarımın yapı sektöründe de, ortaya koyduğu yenilikçi çözümleri ile hem mali açıdan hem de çevre açısından son derece olumlu sonuçlar doğurduğunu göstermektedir.

Dilatasyon Profil Sistemi: Yapılarda genleşme, kısalma veya zemindeki oturmalardan dolayı yapı elemanlarında doğabilecek hasarları önlemek amacıyla, yapının taşıyıcı konstrüksiyonunun birbirinden bağımsız bloklar halinde tasarlanması ve bu bloklar arasında bırakılan boşlukların örtülmesi için kullanılan profil sistemlerine verilen isimdir.

Alüminyum Paspas Sistemi: Kolay temizlenebilir ve uzun ömürlü olması, istenilen ebatlarda hazırlanabilmesi, ihtiyaca göre farklı dizilimlerde hazırlanabilme özellikleri ile alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler, ofis-konut binalarının vb. iç veya dış mekânlarında sıkça kullanılan bir üründür.

Mete Mordağ Hakkında

1977 İstanbul doğumlu Mete Mordağ, 1996'da İstanbul Alman Lisesi, ardından Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü tamamladı. Yaratıcı sanatlara ve pozitif bilimlere olan tutkusu onu Endüstriyel Tasarım dünyasına yönlendirdi. Sydney New South Wales Üniversitesi'nde Endüstriyel Tasarım yüksek lisans eğitimini tamamlayarak 2005'te İstanbul'a döndü. Mordag Design'ı kurmadan önce Eczacıbaşı Vitra ve T-Design firmalarında ürün tasarımcısı olarak çalıştı. 2007'den bu yana mutfak eşyaları, aksesuarlar, mobilyalar, dalış ekipmanları, kentsel mobilyalar, mimari donatılar, yapı sektörlerinde faaliyet gösteren müşterileri için güzelliğin ve mantığın ortak bir dilde konuştuğu kalıcı ürünler tasarlamaktadır. Stüdyosu, konsept oluşumundan tasarıma, ürün geliştirmeden iletişim tasarımına olmak üzere endüstriyel tasarım alanında 360 derece destek vermektedir. Sunduğu hizmetin yenilikçi ve derin mühendislik alt yapısı sayesinde bugüne kadar müşterilerine çok sayıda patentli ürün ve fikir kazandırmıştır.

Mordag Design bugüne kadar Adyton, AntonMüller, Alurad, Arzum, Asteknik, Brightwell, Eclipse, Figensoft, Innovasub, Lugano, Palmiye, Primonava, Rayka, Scrikss, Silver, TR90, TVS müşterilerine hizmet vermiştir.

mordagdesign - Rasyonel Sanat Stüdyosu tasarıma yaklaşımını şöyle özetliyor: Evren estetikteki büyük uzmanlığını kanıtlamıştır, çünkü yaradılışa olan mantıksal yaklaşımı kusursuzdur. Ortaya koyduğu “istisnasız güzelliğin” ardındaki her bir kıvrımın, bağlantının, ölçünün çok net sebepleri vardır.

Tasarım, ortamın görselliğine ve işleyişine dokunarak, onun bu inanılmaz çeşitliliğini arttırma, onu ileri götürme sanatıdır. Bunu uygularken, doğanın milyonlarca yıldır tasarlamak için geliştirdiği yöntemi kullanmak doğru olur. Bu anlamda o, rasyonel sanat olarak tanımladığı bu yaklaşım üzerinden “istisnasız güzelliği” hedeflemektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevreci ve yenilikçi mobilyalar Kartonworks ile hayat buldu!
  • 17.11.2014 14:45

Çevreci ve yenilikçi mobilyalar Kartonworks ile hayat buldu!

Kartonworks, modern ve çevreci ürünler ile dikkat çekiyor ...

Mete Mordağ: Endüstriyel tasarımcının rolü pazarlamada da artıyor!
  • 25.03.2013 12:44

Mete Mordağ: Endüstriyel tasarımcının rolü pazarlamada da artıyor!

Endüstriyel tasarımcılar, tasarımı hayata geçirme aşamasında tasarım hizmeti alt ...

Mete Mordağ, yapı sektörüne özel modüler paspas sistemi tasarladı!
  • 07.01.2013 09:08

Mete Mordağ, yapı sektörüne özel modüler paspas sistemi tasarladı!

Design Turkey’den 2 ödül birden kazanan Endüstriyel Tasarımcı Mete Mordağ, yapı ...

Mete Mordağ, Arzum’un Zoom aksesuar ürünlerinde kullanıcılarına deneyim yaşatmayı amaçlıyor!
  • 08.08.2012 14:06

Mete Mordağ, Arzum’un Zoom aksesuar ürünlerinde kullanıcılarına deneyim yaşatmayı amaçlıyor!

Endüstriyel tasarımcı Mete Mordağ, bir tasarımın hayalden hayata geçmesindeki bü ...