maritbet girişmaritbet
Mesire alanları orman yangını riskini azaltıyor

Mesire alanları orman yangını riskini azaltıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mesire alanlarının önemine değindi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınları konusunda gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "Orman yangınlarını engellemek için tesis ettiğimiz mesire yerleri yangın riskini azaltıyor" dedi.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada. Ramazan Bayramı'nda şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşların, bakanlığın tesis ettiği mesirelik alanlara gidebileceğini kaydetti.

Bakan Eroğlu, önümüzdeki günlerde orman yangınlarına sebebiyet veren aşırı sıcaklık, rüzgar, düşük nem gibi meteorolojik şartların oluşacağının altını çizdi.

Eroğlu, "Vatandaşlarımız piknik yapmak maksadı ile tercih ettikleri mesirelik alanlarda orman yangınına sebebiyet verebilecek her türlü hususa dikkat etmeli. Yaktıkları ateşi söndürdüklerine emin olmalı ve piknik sonrası ortaya çıkan çöpleri de toplayarak uygun yere bırakmalı" uyarısında bulundu.

-Orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklı

Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarının yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğunu dile getiren Eroğlu, 1 Ocak-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında ülke genelinde 974 orman yangını meydana geldiğini ve bu yangınlar neticesinde bin 120 hektar alanın zarar gördüğünü ifade etti.

Orman yangınlarının daha çok piknik sonrasındaki ihmallerden kaynaklandığını belirten Eroğlu, bu konuyla alakalı olarak da ilgili kurum ve kuruluşlara özellikle mesire yerlerinde gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarılarda bulunulduğunu aktardı.

-Yangına hassas bölgelerde ormana giriş çıkışlar yasaklandı

Mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınları riskini azaltması olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"81 il valiliğine gönderdiğim yazı ile yangına hassas bölgelerde ormana giriş ve çıkışların yasaklanması, güvenlik güçlerinin devriye gezdirilmesi, kontrollerin sıklaştırılması, her türlü piknik ateşi, anız, artık ve çöplük ateşi yakılmaması için gerekli kontrollerin emniyet birimlerince yapılması ve vatandaşların orman yangınları riski konusunda bilgilendirilmesi ve uyarılması hususunda talimat verdim.

Piknik için uygun alanlarda gerekli hazırlıklarımızı tamamladık ve yangın riskini en aza indirdik. Vatandaşlarımızın orman yangınları riski konusunda bilgilendirilmesi ve uyarılması noktasında orman teşkilatına talimat verdim. Diğer yandan orman yangınından haberdar olan vatandaşlarımızın,  ALO 177 Orman Yangını İhbar Hattını arayarak orman teşkilatına haber vermesi, yangınlara kısa sürede müdahale edilmesi ve söndürülmesi açısından büyük önem arz ediyor."

-Mesire yerlerinde gerekli tedbirler alındı

Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının, vatandaşların ramazan ayında olduğu gibi bayramda da herhangi bir aksilik yaşamadan huzur içinde mesirelik alanları kullanmaları için gerekli tedbirlerin alındığını hatırlattı.

Sahada bulunan bütün tesislerin bakım ve tadilatlarının yapılarak kullanır hale getirildiğini ve temizliği hususunda önlemlerin alındığını aktaran Eroğlu, alanlarda çöplerin temizlendiğini, ayrıca yeteri kadar görevlinin de piknik alanlarında hazır bulundurulduğunu belirtti.

Eroğlu, bütün bu tedbirlerle beraber vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edecek her türlü duruma karşı da gerekli güvenlik tedbirlerini aldıklarını ifade etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Datça'daki yangına 5 uçak ve 12 helikopterle müdahale ediliyor
  • 14.07.2022 10:41

Datça'daki yangına 5 uçak ve 12 helikopterle müdahale ediliyor

Muğla'nın Datça ilçesindeki orman yangınına havanın aydınlanmasıyla birlikte 5 u ...

Orman yangınlarına yapay zeka ile anında tespit!
  • 05.02.2022 12:25

Orman yangınlarına yapay zeka ile anında tespit!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kulelerdeki kameralara kurulan yapay zek ...

"Orman yangınları sonrası yapılan konutları 1 yılda teslim edeceğiz"
  • 18.09.2021 15:15

"Orman yangınları sonrası yapılan konutları 1 yılda teslim edeceğiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarınd ...

Bakanlardan orman yangınlarıyla ilgili açıklama!
  • 29.07.2021 17:23

Bakanlardan orman yangınlarıyla ilgili açıklama!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çev ...

Kaleseramik'ten doğal afetlerle mücadeleye destek!
  • 14.08.2021 10:39

Kaleseramik'ten doğal afetlerle mücadeleye destek!

Kaleseramik, acil ihtiyaç duyulan 6 adet tam donanımlı konteyner banyoyu kısa sü ...

İzmir Çeşme'de korkutan orman yangını!
  • 14.08.2021 09:46

İzmir Çeşme'de korkutan orman yangını!

İzmir'in Çeşme ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekip ...