maritbet girişmaritbet
Kuşadası Kongre Merkezi’ne Aspen imzası!

Kuşadası Kongre Merkezi’ne Aspen imzası!

Kuşadası’nda özel sektör, kamu ve yerel yönetim işbirliğiyle yaptırılan Kuşadası Kongre Merkezi'nin (KOMER) asma tavan, bölme duvar, döşeme ve zemin sistemleri sektörün lider şirketi Aspen tarafından sağlandı

 

Kuşadası'nda özel sektör, kamu ve yerel yönetim işbirliğiyle yaptırılan Kuşadası Kongre Merkezi'nin (KOMER) asma tavan, bölme duvar, döşeme ve zemin sistemleri sektörün lider şirketi Aspen tarafından sağlandı.

Mimari projeler odağında fark yaratan tasarımlara imza atan Aspen, son dönemde turizm, iş dünyası için büyük önem taşıyan ve Türkiye'de yapılan en büyük kongre ve fuar merkezi olacak Efes Kongre Merkezi'nin de çözüm ortağı oldu. Mimari tasarımı Arima Mimarlık tarafından yapılan Efes Kongre Merkezi'nin asma tavan, bölme duvar, hareketli bölme duvar, duvar kaplama, döşeme, halı ve zemin sistemleri Türkiye'de ve yurt dışında önemli projelere imza atan sektörün lider şirketi Aspen tarafından sağlandı.

Efes Kongre Merkezinin Tüm Alanlarında Aspen Kalitesi

Türkiye'nin ve Avrupa'nın alanındaki sayılı ve tasarımıyla fark yaratacak dev bir mimari projelerinden birisi olan Efes Kongre Merkezi inşasında; tasarımı, kalitesi ve fonksiyonelliğiyle kendisini kanıtlamış ürünlerin kullanılması gerekliliğinden hareketle Arima Mimarlık tarafından Aspen mühendisliği-çözüm ortaklığı tercih edildi.

Aspen ürün ve sistemleri projenin toplam 22.232 metrekaresine başarıyla entegre edildi. Bu ürünler arasında, Danoline Modüler Alçı Asma Tavan Uygulaması, Integra Metal Asma Tavan Uygulaması, Armstrong Taşyünü Asma Tavan Uygulaması, MBD70 Modüler Bölme Duvar Uygulaması, DİVERSA Modüler Bölme Duvar Uygulaması, Tecsom Karo Halı Uygulaması, Dorma Variflex Hareketli Bölme Duvar Sistemi, Ecophon Akustik Duvar Kaplaması, Targa Yükseltilmiş Döşeme Sistemi yer aldı.

Efes Kongre Merkezi Büyüklüğü ile Dikkat Çekecek

Kuşadası'nda 50 bin metrekareye yakın kapalı alana sahip olacak kongre merkezi, 3 bin 415 kişilik oditoryum, bin 915 kişilik kongre salonu, 830 kişilik konferans salonu, 20 adet çeşitli kapasitede toplantı salonları, 2 adet sinema salonu, fuar ve sergi alanları, özel yemek salonları, kafeterya, bar, banket salonu, çevirmen odaları ve otopark gibi ünitelerden oluşuyor.

KOMER'in ortakları arasında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi, Liman İşletmeciliği AŞ (LİMAŞ), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Peninsula Turizm ve bazı turistik tesisler bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuşadası Kongre Merkezi’ne Aspen imzası!
  • 04.02.2013 16:54

Kuşadası Kongre Merkezi’ne Aspen imzası!

Kuşadası’nda özel sektör, kamu ve yerel yönetim işbirliğiyle yaptırılan Kuşadası ...

Ertuğrul Günay: Kuşadası Kongre Merkezi’nin benzeri Doğu Akdeniz’de bile yok!
  • 23.11.2012 15:56

Ertuğrul Günay: Kuşadası Kongre Merkezi’nin benzeri Doğu Akdeniz’de bile yok!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yapımı tamamlanma aşamasına gelen Kuşada ...