maritbet girişmaritbet
Kült yazarlar romanlarını bu evlerde yazdı!

Kült yazarlar romanlarını bu evlerde yazdı!

Herkesin birbirine önerdiği ve severek okuduğu kült olmuş romanlar bu evlerde yazıldı...

Dünyaca bilinen, kült olmuş ünlü yazarların evlerini bir araya getirdik. Çoğunun ortak noktası doğayla iç içe olmaları. Dünyanın severek okuduğu kitapları yazan bu yazarlar hangi evlerde yaşamışlar görelim...

leo tolstoy evi
Savaş ve Barış, Anna Karenina gibi romanların yazarı Leo Tolstoy, Rusya'da bu evde doğmuş yine buraya gömülmüş.

george orwell evi
1946 mayısında George Orwell ve oğlu, İskoçya'daki çiftlik evine yerleşmiş. Orwell, en başarılı romanlarından biri olan 1984'ü burada yazmış. 


virginia wolf evi
Virginia Woolf ve kocası 1919 yılında 1941'e kadar İngiltere'deki bu huzurlu evde yaşamışlar. Woolf, MRS. Dalloway ve To The To The Light House romanlarını burada yazmış.


charles dickens
Charles Dickens, 1937 yılında Londra'nın merkezindeki bu eve taşınmış. Oliver Twist'i burada yazmış. 1925 yılında ev, Charles Dickens müzesine dönüştürülmüş. 

faulkner
Nobel ödüllü William Faulkner 1930 yılında Oxford, Mississippi'deki koruluğun içinde yer alan bu evi satın almış. 1962 yılındaki ölümünün ardından evi Ulusal Tarihi Abide olarak tanımlanmış.

mark twain evi
Mart Twain 1874 yılından 1891 yılına kadar Viktorya dönemi Gotik mimarlığına göre inşa edilmiş olan Hartford'daki bu evde ailesiyle yaşamış. Tom Sawyer'ın Maceraları ve Huckleberry Finn romanlarını bu evin üst katında yazmış.

hawtherno evi
Sömürge mimarlığı dönemine ait olan 18. yüzyıldan kalma bu ev Massachusetts'de bulunuyor. Nathaniel Hawthorne 1852 yılında roman yazmak üzere bu eve yerleşmiş. 1962 yılında ev Ulusal Tarihi Abide ilan edilmiş. 

hemingway
Ernest Hemingway, 1931 yılında ailesi ile birlikte bu Key West'teki bu eve taşınmış. İspanyol sömürge mimarlığı dönemine ait olan evde Hemingway Klimanjarı'nun Karları'nı yazmış.

3oda1salon

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kült yazarlar romanlarını bu evlerde yazdı!
  • 20.11.2014 12:02

Kült yazarlar romanlarını bu evlerde yazdı!

Herkesin birbirine önerdiği ve severek okuduğu kült olmuş romanlar bu evlerde ya ...