maritbet girişmaritbet
Konut yatırımcısı Kıbrıs’a yöneldi

Konut yatırımcısı Kıbrıs’a yöneldi

Türkiye'deki konut yatırımcıları komşu Kuzey Kıbrıs'da konut yatırımlarını artırıyor.

Türkiye'nin konut satışlarındaki ivme oldukça zayıf seyrediyor. Hatta son verilere bakıldığında hala yabancı ilgisi görülse de konut sektörünün endişe verici durumunu toparlayamadığını söylemek mümkün. Hal böyleyken yatırımcıların hemen karşı komşumuz Kuzey Kıbrıs'taki emlak yatırımlarını belirgin bir biçimde artıyor olması da dikkat çekiyor.

Girne'de 100 milyon TL yatırımla hayata geçirdikleri Kıbrıs Town Houses projesinin tanıtımında konuşan Kıbrıs Developments Direktörü Çağatay Özbirim, “Türkiye içerisindeki kaygılar ve beklentiler ile Kıbrıs'taki bazen ters çalışabilir. Şu an ters çalışan bir dönemdeyiz. Türkiye'de kaygılar var, Kıbrıs'ta yok. Bu yüzden Türkiye'deki insanımızın buraya artan bir talebi söz konusu.

Projemizin yüzde 70'ini Türkiye'deki yatırımcılara sattık” dedi. Kıbrıs'ın emlak piyasasındaki hareketliliğinin devam ettiğini anlatan Özbirim, KKTC'nin diğer ülkelerce tanınmaması sebebiyle Akdeniz Havzası'ndaki konut fiyatları arasında en düşük pozisyonda bulunduklarını ifade ederek, “Bu konutların geri dönüşümü en fazla 12, en az 9 yılda gerçekleşir. Bu da diğer Akdeniz ülkelerinin hiçbirinde yoktur” diye konuştu.

Cazibesi artıyor

Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, KKTC'de turizm sektörü GSYİH'den yüzde 3-4 civarında pay alırken, inşaat sektörü GSYİH'den yaklaşık yüzde 11- 12 pay alıyor. Ülkedeki satılık konut fiyatları da son bir yılda ortalama yüzde 50 arttı. Kıbrıs'ta son 3 yılda 36 binden fazla konut ve işyeri inşa edildi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut yatırımcısı Kıbrıs’a yöneldi
  • 25.04.2018 09:24

Konut yatırımcısı Kıbrıs’a yöneldi

Türkiye'deki konut yatırımcıları komşu Kuzey Kıbrıs'da konut yatırımlarını artır ...