maritbet girişmaritbet
Katarlı Şeyhin sahibi olduğu Munamar Otele kiracı çıkmadı

Katarlı Şeyhin sahibi olduğu Munamar Otele kiracı çıkmadı

Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani'ye ait olan, Marmaris'teki, 5 yıldızlı 189 oda kapasiteli otel yıllık 1 milyon 200 bin dolar kira isteniyordu.

Marmaris İçmeler'deki 189 odalı, denize sıfır 5 yıldızlı Munamar Beach Otel, sahibi olan Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani'nin avukatları tarafından kiraya çıkarıldı. Yıllık 1.2 milyon dolar istenen otel için bu fiyat yüksek kalınca müşteri çıkmadı. Katar şeyhi oteli 15 milyon dolara satın almıştı.
 
Al Thani'nin, sahilin bir bölümü kapatma şartıyla oteli ailesinin tatil yapabileceği yazlık saray haline getirme planı, dönemin içmeler Belde Belediye Meclisi tarafından kabul edilmedi. İsteğin belediye meclisi tarafından geri çevrilmesiyle otel, yıllık 1 milyon dolara, Güney Yıldızı Otelcilik şirketine kiralandı.
 
Şirket, geçen sene temmuz ayına kadar 7 yıl süreyle oteli kiracı olarak işletti. Kontratın bitmesi üzerine Şeyh Thani'nin avukatlan ve işletmeci masaya oturdu. Al Thani nin istediği KDV hariç yıllık 1 milyon 200 bin Dolar kim bedeli, Güney Yıldızı Otelcilik Şirketi tarafından çok bulundu.
 
Anlaşmazlık mahkemeye taşındı. Mahkeme, geçen yıl 21 Temmuz da otelin boşaltılması kararını verdi. Otel, 400 turistin konakladığı sırada, polis ve avukatlar nezaretinde geçen sene 27 Temmuz'da boşaltıldı. 
 
Kirası yüksek Marmaris ve çevresindeki işadamları ile turizmcilerin, yüksek fiyatı öğrenince, tesisi kiralamaktan vazgeçtikleri belirtildi. 8 aydır kiracı çıkmayan denize sıfır, 'mavi bayraklı' plajlı. 5 yıldızlı otel, kaderine terk edilmiş bir hal aldı.
 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katarlı Şeyhin sahibi olduğu Munamar Otele kiracı çıkmadı
  • 21.04.2018 14:37

Katarlı Şeyhin sahibi olduğu Munamar Otele kiracı çıkmadı

Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani'ye ait olan, Marmaris'teki, 5 yıldızlı 189 oda ...