maritbet girişmaritbet
Kar, kış, yağmur, don! Bu havada şantiye çalışır mı?

Kar, kış, yağmur, don! Bu havada şantiye çalışır mı?

Emlaktasondakika.com olarak, yağışlı havalarda şantiyelerdeki çalışma durumunu araştırdık.

Soğuk havalarda şantiyelerde çalışma şartları zorlaşıyor. Peki bu durumda şantiyeler hangi işleri yapmak zorlaşıyor? Emlaktasondakika.com olarak Bizim Evler Şantiye Şefi Halil İbrahim Gürle ile görüştük.

Özellikle bu tür karlı havalarda, harçlı imalat yapmanın mümkün olmadığını belirten Gürle, bu durma betonların birleşme noktasında problemler yaşanabileceğini söyledi.

Harçlı imalat yapmak mümkün değil

Mevcut hava durumu üzerinden dikkat çeken açıklamalarda bulunan Gürle “Bugün kar var, sıcaklık sıfır derecelerde. Bu tür havalarda harçlı imalat yapamıyoruz. Gece don olacaksa ve gündüz hava sıcaklığı 5 derecenin altına düşecekse harçlı imalat yapmak mümkün değil. Çünkü don olan havalarda harçlı imalatlar sertleşmez. Eğer uygulamanın yapılması gerekiyorsa antifriz desteği alınabilir” dedi.

Rüzgarda sınır 45 kilometre hız

Soğuk havaların vinci etkilemediğini ifade eden Halil İbrahim Gürle “Vinç, direk rüzgarla alakalı. Rüzgarın hızı saatte 45 kilometreyi aştığı anda çalışmalar durur. Bizde böyle yapıyoruz” diye konuştu.

Kar, betonun birleşme noktasını olumsuz etkiler

Kar yağdığında şantiyelerin olumsuz etkilendiğini açıklayan Gürle “Kar yağdığında betonarmenin birleşme noktalarına kar gelir. O karı eritmeden beton dökemezsiniz. O halde dökülen beton tutmaz çünkü kar eridiğinde bir boşluk olacaktır. Don olan bir noktaya beton dökülürse, önceki ve sonraki betonun birleşmesi sağlanamaz. Aşırı yağışın olduğu bir dönemde dış cephede çalışmak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kar, kış, yağmur, don! Bu havada şantiye çalışır mı?
  • 31.12.2015 15:22

Kar, kış, yağmur, don! Bu havada şantiye çalışır mı?

Emlaktasondakika.com olarak, yağışlı havalarda şantiyelerdeki çalışma durumunu a ...