maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş Kadıköy Meydanı'nın yeni halini Fikirtepe'de açıkladı

Kadir Topbaş Kadıköy Meydanı'nın yeni halini Fikirtepe'de açıkladı

Bakan İdris Güllüce ile birlikte Fikirtepe’de dönüşümü başlatan Başkan Kadir Topbaş, dünyanın gıptayla izleyeceği Kadıköy Meydan Projesi’ni de hayata geçireceklerini müjdeledi

“Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Yıkım ve Temel Atma Töreni”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Kadıköy Salı Pazarı'nda düzenlenen törene katılan coşkulu vatandaşlara hitap eden Başkan Kadir Topbaş; Fikirtepe'nin imar sorununu çözdüklerini ve başladıkları projeyi bitireceklerini söyledi.

“Bugün en az Fikirtepeliler kadar heyecanlıyım. Birileri ‘Yapamaz' dediler. Ama biz başladığımız işi bitiririz” diyen Başkan Topbaş, “Çünkü biz sözü namus bilir, yere düşürmeyiz. Söz ağzımızdan bir defa çıktığı zaman onun esiri oluruz. Böyle bir kültürün insanlarıyız. İnşallah Fikirtepe sosyal donatı alanları, otoparkları ve çevresiyle İstanbul'un modern yerleşim alanlarından biri olacak” diye konuştu.

Fikirtepelilere, “Sakın ha aldanmayın, güvenilir firmalarla çalışın. Çok diye tamah etmeyin” diye uyaran Kadir Topbaş, “2009'da Fikirtepe'nin imar planlarını yaptık. Öyle bir imar düzenlemesi yapalım ki halkımız kendisi kararını vermiş. Hiçbir yere vermediğimiz yoğunluğu buraya verdik. Lütfen güvenilir, düzgün firmalarla yola çıkın, yetki sizde” şeklinde konuştu.

Fikirtepe'de ruhsatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiğini, avan projeler ve bütün alt çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını aktaran Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Milletimizin barınma ihtiyacını karşılamanın gururunu yaşıyoruz. Arkası devam edecek inşallah. İnşallah buradaki başka mahalleler de dönüşüme katılmak isteyecek. Kentsel dönüşümde yetki ilçe belediyelerinde. Kadıköy'de neden dönüşüm için adım atmadılar. Bunun hesabını seçimde soracağınıza inanıyorum. Kadıköy'ün makus talihi değişsin. AK Parti bir kere Kadıköy'de belediye başkanlığını alsın. Deli gibi yapılan hizmetlerden dolayı bir daha vatandaşlar bırakmaz.”

Kuşdili Çayırı'nın planlarını değiştirdiklerini, altı yeraltı otoparkı olacak alanın üstünü yeşil alan olarak düzenleyeceklerini anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hasanpaşa'da Gazhane Projesi'nin ihalesi yapıldı. Müteahhide Pazartesi günü yer teslimini yapıyoruz. İnşallah 400 gün sonra kurdeleyi beraber keseriz. Yeni bir konsept içinde kültür ve sanat aktivitelerinin olacağı bir tesisi ortaya çıkartacağız. Öte yandan, biyolojik ömrünü tamamlayan Göztepe Parkı'nda da yaptığımız çalışmaları biliyorsunuz. İmrenilecek, muhteşem bir park ortaya çıkarttık. 15 milyonluk İstanbul ailesinin tamamının mutluluğunu arzu etmekteyiz.”

Kadıköy'e dünyaya parmak ısırtacak meydan projesi

Konuşmasında Kadıköy Meydan Projesi'ni de hayata geçireceklerini müjdeleyen Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Bambaşka imrenilecek bir proje olacak. Bir takım spekülasyonlarla sosyal medyada karalamaya çalışıyorlar. Kadıköy'e yakışacak, dünyaya parmak ısırtacak çok güzel bir meydan projesi yapacağız. Biz hizmeti insanın olduğu her yere yapıyoruz, ilçe ayrımı yapmıyoruz. Sadece Kadıköy'e 1 milyar 709 milyon yatırım yaptık. Bizi ihmal ediyorlar diyemezler. Artık ezber bozulsun, kader değişsin istiyoruz. Bir başka altın dönem başlasın.”

Bakan İdris güllüce ve Başkan Kadir Topbaş, konuşmaları ardından butona basarak Fikirtepe'deki yıkımı gerçekleştirdi. Ardından da yine butona basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi. Müteahhit firmanın temsilcisinden konutların 24 ayda bitirilmesi sözünü alan Topbaş, ev sahibi olacak vatandaşlara “İnşallah Sayın Bakanımızla birlikte 2 sene sonra balkonunuzda çay içmeye geleceğiz” dedi.

Başkan Topbaş'ın müjdesini verdiği Kadıköy Meydan Projesi ile 230 bin metrekarelik Kadıköy sahili, metro istasyonu, Haldun Taner Tiyatrosu, vapur iskeleleri, Rıhtım Caddesi ve Haydarpaşa arasındaki 60 bin metrekarelik alanı yayalaştırılacak. Rıhtım Caddesi'nde trafik yer altına alınacak. Trafik rahatlayacak, meydandaki döşemeleri yenilenecek, kıyı düzenlemesi yapılacak. Meydanda; bisiklet yolu, restoran ve büfe, wc yer alacak. Mevcut ağaçlar korunacak, yeni ağaçlar dikilecek. Meydandaki başöğretmen Atatürk anıtı çevresi düzenlenecek ve yeşillendirilecek.

ibb.gov.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 12.04.2022 17:56

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, basın ...

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor
  • 12.04.2022 17:45

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor

Kentsel dönüşümün devlet eliyle yürütülmesine karar verilen Fikirtepe'de hızlı ş ...

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!
  • 09.04.2022 10:39

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!

Bakan Murat Kurum, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm şantiyesi çalışanları ve Fikir ...

Vedad Gürgen, Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm sürecini anlatıyor
  • 20.10.2021 17:17

Vedad Gürgen, Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm sürecini anlatıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü ...

Fikirtepe kentsel dönüşümünde son durum!
  • 19.10.2021 10:44

Fikirtepe kentsel dönüşümünde son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm projesin ...

Yeni Fikirtepe Projesi'nde dönüşümü TOKİ ve Emlak Konut yapacak!
  • 23.11.2020 18:17

Yeni Fikirtepe Projesi'nde dönüşümü TOKİ ve Emlak Konut yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ta ...