maritbet girişmaritbet
Japon devi Uniqlo Türkiye’de alım ofisi açıyor

Japon devi Uniqlo Türkiye’de alım ofisi açıyor

Inditeks ve H&M’in ardından dünyanın en büyük 3’üncü hazır giyim firması olan Japon Uniqlo, ekim ayında alım ofisini açıyor

Şimdiden t-shirt ve blue jeans üretimi için Yeşim Tekstil, İmteks ve Tayeks ile anlaşan şirketin, 3 yıl içinde 500 milyon dolardan fazla mal alması bekleniyor. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Moda Konferansı'nın konukları arasında yer alan Uniqlo Group Üretimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Yoshihiro Kunii, dünyada 16 ülkede 1.427 mağaza ile faaliyette olduklarını, geçen yıl itibariyle 14 milyar dolarlık satış rakamına ulaştıklarını anlattı. Her yıl yüzde 20 büyüdüklerini vurgulayan Kunii, şu anda en fazla Japon ve Çin gibi bölgelerde yaygınlaştıklarını, AB'de ise Rusya dahil 20 mağazalarının olduğunu dile getirdi. Kunii, “Küresel bir şirket olmak için diğer bölglere de girmemiz lazım. Japonya'da olgunlaştık, şimdi uluslararası pazara odaklanacağız. AB'de ABD'de mağaza sayısını artıracağız. Üretim bölümü ise deniz aşırı bölgelerde 4 ülkede. 5. ülke olarak ekim ayında Türkiye'de alım ofisi açacağız. Türk giyim sanayiye çok saygı duyuyoruz. Yüksek kaliteli anlayış inşa ettiniz. Sizden çok şey öğreniyoruz ve uzun süreli gerçek bir ortaklık için buradayız” diye konuştu.

Euronun 3 TL'nin altına inmesi ihracata zarar verir

TGSD Başkanı Cem Negrin ise Türkiye'nin 18 milyar dolar tekstil ihracatı gerçekleştirdiğini, bunun yüzde 75'inin AB'ye yapıldığını ancak AB'nin toplam ithalatı içindeki bu payın yüzde 7 olduğunu söyledi. AB'ye ihracatın artması gerektiğine işaret eden Negrin, “Kredi kartı düzenlemesi, kurdaki hareketler iç piyasayı olumsuz etkiledi ama şimdi yeniden büyüme trendinde. Euronun 3 TL'nin altına inmesi ihracatta zorluklara yol açacaktı. Faizler bu yüzden düşmeli” diye konuştu.
Uiqlo'nun Türkiye adımı ile ilgili değerlendirmede bulunan Negrin, Uniqlo'nun tek başına neredeyse Türkiye'nin toplam tekstil ihracatı kadar satış hacminin olduğunu vurgulayarak, “Unqilo bir dev ve istediği büyüklükte bir fabrika bulamıyor. Mağaza da açacaklar. AB'deki mağazalaşmada Türkiye operasyonlarını kullanacaklar. Şu an Inditeks Türkiye'den 1 milyar dolar civarında mal alıyor. 3 sene içinde Uniqlo'nun 500 milyon dolar mal almaması için hiç bir sebep yok” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Japon devi Uniqlo Türkiye’de alım ofisi açıyor
  • 09.05.2014 10:43

Japon devi Uniqlo Türkiye’de alım ofisi açıyor

Inditeks ve H&M’in ardından dünyanın en büyük 3’üncü hazır giyim firması olan Ja ...