maritbet girişmaritbet
İzmir'e 6 biyolojik atık su arıtma tesisi geliyor!

İzmir'e 6 biyolojik atık su arıtma tesisi geliyor!

Büyükşehir, Küçük Menderes Havzası'nda 6 biyolojik atık su arıtma tesisi kurmak için çalışmalara başladı

Arıtmaların kurulacağı yerleşimler arasında, Ödemiş'in turistik mahallesi Gölcük de var. 

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Bütiinşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan ilçelerde de önceliği arıtmaya verdi. Küçük Menderes Havzası'nda önemli yatırımlara hazırlanan IZSU, Tire, Selçuk, Ödemiş Gölcük, Beydağ, Kiraz ve Bayındır Hasköy'de arıtma tesisi kurmak ve evsel atıkların sağlıklı bir şekilde toplanıp arıtılması sağlamak amacıyla çalışmalara başladı. 

2015'TE İHALEYE ÇIKILACAK 

Ödemiş turistik mahallesi Gölcük'e ileri biyolojik atık su tesisi kurmak için çalışmaların sürdüğünü belirten IZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, kanalizasyon şebekesinin 2013 yılı Aralık ayında İller Bankası tarafından ihale edildiğini ve 2014 Mayıs aymda da yer teslüninin yapıldığını hatırlatarak, "iller Bankası bölgede kanal hatları döşeyecek. Ancak bu projede arıtma tesisi yapımı yer almıyor. Biz de kanal ve arıtma yatırımları bir bütün olduğu için, bu bölgede arıtma yapmak için çalışmalara başladık" diye konuştu. 

Gölcük'teki evsel atıklarının Ödemiş'teki mevcut arıtma tesisine ulaşürılmasmın teknik açıdan uygun olmadığını belirten IZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Mevcut arıtma tesisi ile Gölcük Mahallesi arasmda 1000 metrelik kot fark bulunuyor. 20 kilometrelik mesafe de Karayolları hattından geçiyor. Karayolları paralelinde yaklaşık 20 kilometrelik bir hat yapılması, teknik olarak uygun bir çözüm değil. 

Kapanan Göçlük Belediyesi, arıtma tesisi yapabilmek için İller Bankası tarafından belirlenen yerden farklı bir parsel için kamulaştırma kararı almış. Bunun proje bazmda düzeltilmesi gerekiyor. İller Bankası kanal projesinde gerekli revizyonu yaptıktan sonra Ödemiş Belediyesi de arıtma tesisi alanını imar planına işleyecek. Ardından İZSU olarak kamulaştırmasını yapıp arıtma tesisinin yapımı ile ilgili çalışmalara başlayacağız" dedi. IZSU, Tire'de Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkiinde Tire Belediyesi'ne ait 21 bin metrekarelik alanda, projesi İller Bankası tarafından hazırlanan arıtma tesisi için yapım ihalesine çıkmaya karar verdi.
 
66 bin nüfusa hitap edecek arıtma tesisi günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak. Tesis için İZSU, 2015 başmda yapım ihalesine çıkacak. IZSU Genel Müdürlüğü, Kiraz'da mevcut olan ancak yetersiz kalan arıtma yerine ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kuracak. 

Evsel atık suların foseptiklerle toplandığı Beydağ'da İZSU tarafından arıtma tesisi yeri arayışı sürüyor. Selçuk'a yapılacak arıtma tesisi ile ilgili Selçuk Belediyesi arıtma yerini imar planına işleme çalışmalarını sürdürüyor. Bayındır Hasköy'de yapılacak Hasköy, Arıkbaşı, Çırpı ve Havuzbaşı mahallerinin evsel atık sularını arıtacak arıtma tesisinin ise projesi hazırlandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya’da deniz artık daha temiz
  • 22.10.2015 20:07

Antalya’da deniz artık daha temiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Manavgat ile Serik arıtma te ...

İzmir'e 6 biyolojik atık su arıtma tesisi geliyor!
  • 16.11.2014 14:57

İzmir'e 6 biyolojik atık su arıtma tesisi geliyor!

Büyükşehir, Küçük Menderes Havzası'nda 6 biyolojik atık su arıtma tesisi kurmak ...

Büyükçekmece Arıtma Tesisi Atıksu Tüneli inşaatı 2015'te tamamlanacak!
  • 21.10.2012 08:11

Büyükçekmece Arıtma Tesisi Atıksu Tüneli inşaatı 2015'te tamamlanacak!

Başkan Kadir Topbaş, “Yapılan biyolojik arıtmaların 2015 yılında tamamlanmasıyla ...