maritbet girişmaritbet
İstanbul'da 100 bin liraya ev sahibi olmak hayal değil!

İstanbul'da 100 bin liraya ev sahibi olmak hayal değil!

Son dönemde emlak fiyatlarının hızla yükseldiği İstanbul'da, 100 bin liraya ev alınabilecek olan bölgeleri araştırdık.

İstanbul'da 100 bin liraya ev var mı?

Son dönemde büyük konut projelerinin birbiri ardına hayata geçirilmesi ve kamu yatırımlarıyla birlikte değerlenen bölgeler neticesinde emlak fiyatları İstanbul'da adeta fırladı. Özellikle metro projelerinin yanı başında yer alan evler büyük değer kazandı. Peki İstanbul'da tüm bu gelişmelere, hızlı fiyat artışlarına rağmen 100 bin liraya ev bulmak mümkün mü?

Şehrin merkezi bölgelerinde bu ihtimal biraz zor ancak megakentin çehrelerinde 100 bin liraya ev almak mümkün. Konut projelerinde artık bu fiyata ev kalmazken apartman tarzı yapılar, ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte.

Özellikle şehrin merkezi noktalarındaki apartmam konutlarına yatırım yapmak, kentsel dönüşüm kapsamında cazip duruyor. Yani 20-30 yaşındaki bir apartmandan alınacak konut, dönüşümle birlikte büyük değer kazanıyor. Bunlarla birlikte Esenyurt-Beylikdüzü-Pendik-Tuzla gibi bölgelerde apartman tarzındaki yeni yapılarda 100 bin liranın da altına ev bulmak mümkün.

İşte İstanbul'un iki yakasında 100 bin liraya ev alınacak bölgeler…

Avrupa Yakası

Arnavutköy

3. Havalimanı projesinin devreye girmesiyle bölgedeki emlak piyasası müthiş bir hareketlilik içerisine girdi. Bu hareketlilik, bundan sonra da durmayacak. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'un en atıl bölgeleri arasında yer alan Arnavutköy'de 85 bin lira ile 130 bin lira arasındaki fiyatlara apartman tarzı yapılarda ev bulmak mümkün. Burada yapılacak yatırımda kritik nokta, değer artış sürecini bekleyebilmek. Bolluca, Deliklikaya ve Arnavutköy Merkez mahallelerinde 100 bin lira civarında yatırım yapılabilir.

Avcılar

Avrupa Yakası'nın en yoğun ilgi gören bölgelerinden Avcılar'da yapı stoğu yenilenme sürecinde. Özellikle 1999 depremi öncesinde yapılan apartmanların kentsel dönüşüml yenilenmesinden sonra konut fiyatları önemli bir değere ulaşıyor. Bölgede apartman tarzı yapılarda 85-90 bin lira ile 130 bin lira arasındaki fiyatlara 1+1 evler bulmak mümkün. Avcılar'da yapılacak konut yatırımı, özellikle İstanbul Üniversitesi etkisiyle önemli kira getirisi sağlıyor. Sefaköy-Beylikdüzü Tüyap metrosuyla yeni metroya kavuşacak olan Avcılar'da, metrobüsle birlikte gayrimenkul fiyatları kısa sürede ikiye katlanacak.

Bağcılar

İstanbul'un en büyük ilçesi konumundaki Bağcılar'da kentsel dönüşüm süreci devam ediyor. Yerinde dönüşümle birlikte ada bazındaki dönüşümler için birçok mahallede imar planları askıya çıktı. Bölge genelinde apartman tarzında ve yaşı 10'un üzerinde olan yapılarda 65 bin lira ile 100 bin lira arasında ev bulmak mümkün. Bağcılar'da kentsel dönüşüm bölgelerinden yapılacak yatırımla kısa sürede byük kazançlar elde edilebilir.

Bahçelievler

İstanbul'da nüfusun en yoğun olduğu ilçelerin başında gelen Bahçelievler'de apartman tarzı yapılarda 100 bin liranın çok altında rakamlara ev bulunabiliyor. Özellikle Siyavuşpaşa, Zafer, Yenibosna ve Çobançeşme mahallelerindeki apartmanlarda bu tarz yatırım için fazlaca seçenek yer alıyor. Özellikle Siyavuşpaşa'da yaşı 15'in üzerinde olan apartmanlarda 60-70 bin lira bandından başlayan ufak konutlar bulmak mümkün. 100 bin lira bandına kadar Bahçelievler'de birden fazla seçenek yer alıyor. Kentsel dönüşümle birlikte bölgedeki emlak fiyatlarının artacağı göz önünde bulundurulduğu takdirde bölge yatırım için uygun.

Beylikdüzü

İstanbul'da konut projelerinin başkenti olan Beylikdüzü'nde hem site tarzında hem de apartman tarzında yeni yapılar bulunabiliyor. Lüks konut projelerinde 100 bin lira civarında konut bulmak imkansız ancak bölgedeki yeni apartmanlarda bu fırsat mevcut. 5 yaşın altındaki apartmanlarda 75 bin lira ile 100 bin lira arasında 1+1 daire bulmak mümkün. Üstelik bu konutlar 600 lira civarında kira getirisi sağlıyor. Yeni metro projesiyle birlikte bölgedeki emlak fiyatları hızla yükselecek, bu süreçte Beylikdüzü'nde yatırım yapmak cazip gözüküyor.

Büyükçekmece

Özellikle Kumburgaz, Kamiloba ve Yenimahalle bölgelerinde 100 bin liraya ufak daire yatırımı yapılabilir. Yaz aylarında çok hareketli bir sürece giren Kumburgaz'da apartman tarzı eski yapılarda konut yatırımı yapmak mümkün.

Esenler

Kentsel dönüşüm sürecinin İstanbul'da en hızlı devam ettiği ilçelerin başında gelen Esenler'de apartman tarzı yapılara yatırım yapmak mantıklı gözüküyor. Özellikle 8 milyon metrekarelik askeri arazinin Esenler Belediyesi'ne devredilmesi ve bu alanın kentsel dönüşüm kapsamında kullanılacağının açıklanması bölgedeki eski yapıların da fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu kapsamda İstanbul genelinde yaşı 20'den fazla olan apartmanlarda Esenler'e yatırım yapmak mantıklı gözüküyor. Esenler'deki kentsel dönüşüm fırsatı, 100 bin lira civarında yatırım yapmak isteyenler için önemli bir fırsat. Bölgedeki ufak dairelerin fiyatları 60 bin lira seviyelerinden başlayıp 100 bin liraya kadar çıkıyor.

Esenyurt

İstanbul'da Beylikdüzü'nden sonra yeni yapı stoğunun en fazla olduğu ilçelerden birisi de Esenyurt. Bölgede konut projelerinde 100 bin lira civarında 1+1 daire bulmak mümkün deil ancak apartman tarzındaki yeni yapılarda bu anlamda cazip fırsatlar sunuyor. Bölgedeki apartmanlarda 1+1 dairelerin fiyatları 80 bin lira ile 100 bin lira arasında değişiyor. Üstelik yapılar yeni olduğu için bu konutlar 600 lira civarında kiraya verilebiliyor.

Gaziosmanpaşa

Belediye öncülüğünde kentsel dönüşümün en hızlı ilerlediği ilçelerden birisi olan Gaziosmanpaşa'da yapı stoğunun eski olduğu bölgelerde 100 bin liraya yatırımlık ev bulmak mümkün. Karadeniz, Kazım Karabekir, Yıldız Tabya mahallelerinde 85 bin lira ile 125 bin lira arasındaki rakamlarla ev almak mümkün. Gaziosmanpaşa'da yaşı 20'den fazla olan apartmandan konut satın alıp kentsel dönüşüm sürecini beklemek önemli bir seçenek olarak yatırımcıların önünde duruyor.

Küçükçekmece

Halkalı-Sefaköy bölgesinde, yaşı 15'in üzerinde olan apartmanlarda yatırım yapmak isteyenler için fiyatlar 75 bin lira ile 100 bin lira arasında değişiyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yerinde dönüşümün yapıldığı bölgelerde yatırım yapmak mantıklı bir seçenek gibi gözüküyor. İstanbul'da raylı sistemin en fazla uğrayacağı bölgelerden birisi olan Küçükçekmece, önümüzdeki dönemde ulaşımın üssü olmaya aday.

Silivri

İstanbul'un en uç noktası olan Silivri'de yatırım amaçlı 1+1 daireler için fiyatlar 70 bin lira ile 100 bin lira seviyelerinde değişiyor. Bölgede yatırım yapmak isteyenler için fiyatlar uygun seviyelerde seyrediyor.

Sultangazi

TEM Otoyolu'na yakınlığı bölgeye değer katan en büyük etkenlerden birisi. Gazi Mahallesi, Cebeci Mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesi'nde 75 bin lira ile 100 bin lira seviyelerinde 1+1 daire bulmak mümkün. Bölgede yeni yapı stoku fazla olmasa da kentsel dönüşüm kapsamında evlerin değerlenmesi bekleniyor.

Anadolu Yakası

Çekmeköy

Anadolu Yakası'nın hızlı gelişen bölgelerinden olan Çekmeköy'ün, metro hattına kavuştuktan sonra büyük bir sıçrama yaşaması bekleniyor. Bölgede yeni konut projeleri hızla inşa edilirken apartman tarzındaki yapılarda 100-130 bin lira civarında 1+1 daire bulmak mümkün. Bölgedeki yapı stoğunun eski olmaması da 100 bin lira civarında ev almak isteyen yatırımcılar için bir fırsat.

Kartal

Aslına bakıldığında İstanbul'da en fazla konut projesinin hayata geçirildiği ilçelerin başında Kartal geliyor. Özellikle kentsel dönüşüm sürecinin yoğun yaşandığı bölge, hızla eski yapı stoğundan kurtuluyor. Bu da bölgede ev almak isteyenler için önemli bir avantaj. Kartal'daki 100-150 bin lira arasında apartman tarzı yapılarda 1+1 ev bulmak mümkün. Burada yatırım yaptıktan sonra dönüşüm sürecinin gelmesini beklemek gerekiyor. Özellikle Soğanlık ve Yakacık bölgeleri bu anlamda önemli bir fırsat barındırıyor.

Maltepe

Kartal'ın komşusu konumundaki Maltepe'de apartman tarzı yapılarda ufak konutlarda 100-130 bin lira civarında ev bulmak mümkün. Ancak bu bölgede de Kartal gibi 10 yaş üzerindeki yapılara yönelmek gerekiyor. Kentsel dönüşümün geleceği düşünüldüğünde Maltepe bölgesi, yatırım yapmak için ideal bölgelerden birisi olarak göze çarpıyor.

Pendik

Anadolu Yakası'nın parlayan yıldızlarından sadece birisi olan Pendik'te 100 bin liraya 1+1 tarzında iyi bir yatırım yapılabilir. Kadıköy-Kartal metrosunun Tavşantepe'ye kadar uzaması ve bölgenin raylı sistemle tanışması, bölgedeki emlak rakamlarını yükseltti. Lokasyon geneline bakıldığında Çamçeşme, Kaynarca ve Güzelyalı mahallelerinde 90 bin lira ile 120 bin lira arasında yatırım yapılabiliyor. Yerinde dönüşümle binaların yenilendiği Pendik'te fiyatlar önümüzdeki dönemde hızla artacak.

Sancaktepe

Konut projelerinin Anadolu Yakası'ndaki merkezlerinden Sacnaktepe'de yapıların yenilenme süreci devam ediyor. Site tarzındanki büyük projelerin dışında apartman tarzındaki yapıların da inşa edilmesi, Sancaktepe'deki emlak fiyatlarını yükseltti. Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun hizmete girmesiyle bölgedeki rakamlar daha da yukarıya gidecek. Sancaktepe'e apartman tarzı yapılarda 90 bin lira ile 130 bin lira arasında ev bulmak mümkün. Yenidoğan ve Sarıgazi bölgelerinde 100 bin lira civarında yatırımla 1+1 evler bulmak mümkün.

Sultanbeyli

Yapı stoğu eski bölgelerden birisi olan Sultanbeyli'de 1+1 daireler için 90 bin lira ile 120 bin lira arasında konut bulmak mümkün. Bölgede izlenecek strateji ise yaşı 10'un üzerinde olan apartmana yatırıp yapıp kentsel dönüşüm sürecini beklemek. Bu anlamda süreç içerisinde konutu kiraya verip ek gelir sağlama fırsatı da var. Hamidiye, Battalgazi, Mimar Sinan mahallelerinde bu anlamda yatırım yapılabilir.

Şile

Yeni otoyol projesiyle birlikte Şile'de gayrimenkul fiyatları hızla yükselmeye başladı. Ayrıca yaz aylarında çok büyük bir hareketlilik içerisine giren Şile'de 90 bin lira ile 150 bin lira arasında 1+1 ev bulmak mümkün. Şile'de dönüşüm-yenilenme süreci hızla ilerlemese de kiraya verip önümüzdeki yıllar için beklemeye geçilebilir. Özellikle Ağva aksında yaz aylarında yüksek kira getirisi elde edilebilir.

Tuzla

Marinanın açılması ve havaray projesinin devreye girmesiyle Tuzla'da emlak piyasası hareketlendi. Site tarzındaki büyük konut projelerinin bölgeye gelmesiyle rakamlar yükselirken, apartman tarzındaki yapılarda da fiyatlar arttı. Sabiha gökçen Havalimanı'na yakınlığı sayesinde Tuzla'da rakamlar hızla yükseliyor. Bölgede apartman tarzı evlerde 100 bin lira ile 130 bin lira arasında yeni yapılarda konut bulmak mümkün. Aydınlı, Orta ve Orhanlı mahalleleri 100 bin lira civarındaki yapılar için öne çıkıyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da 100 bin liraya ev sahibi olmak hayal değil!
  • 10.04.2017 14:30

İstanbul'da 100 bin liraya ev sahibi olmak hayal değil!

Son dönemde emlak fiyatlarının hızla yükseldiği İstanbul'da, 100 bin liraya ev a ...