maritbet girişmaritbet
İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, yeni yatırımıyla Türkiye'nin en büyük fuar alanını inşa edecek. Proje yeşil bina özelliğine sahip olacak.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş. (İDTM), Türkiye'nin en büyük fuar alanı yatırımını hayata geçiriyor. 500 milyon dolarlık yatırım, Avrupa'nın da en büyük fuar merkezlerinden birisi olmaya aday. Bina aynı zamanda insana ve doğaya saygılı, çevre dostu, verimliliği ölçülebilir oranda arttıran Uluslararası Leed Sertifikası sahibi.

İstanbul'u dünya fuarcılığının başkenti yapma hedefiyle yola çıkan ve Türkiye'nin en büyük fuar alanlarına sahip,  İDTM A.Ş., Avrupa'nın en büyük ilk 10 fuar merkezi arasında olacak dev bir yatırımı hayata geçiyor. Yeni yatırım Uluslararası Fuar Endüstrisi Birliği (UFI) ve Dünya Ticaret Merkezleri Birliği'ne (WTCA) üye olan İDTM A.Ş.'yi, İstanbul'u dünya fuarcılığının başkenti yapma hedefine bir adım daha yaklaştıracak.

Türkiye'nin en büyük fuar merkezi yatırımı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'ın katılımlarıyla 20 Ekim 2015 Salı günü WOW İstanbul Hotel's Convention Center'da gerçekleşen tanıtım toplantısıyla startı verilen 500 milyon dolarlık yatırımla toplam 700 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise en büyük 10 fuar merkezinden biri gerçekleştirilecek. Dev yatırımın 300 bin metrekareyi aşan kısmı fuar alanlarına ayrılacak. 365 gün hayatın devam edeceği 35 bin metrekarelik alanda ise fuar alışveriş merkezi, restoran ve kafelerin yer alacağı bir yaşam merkezi bulunacak.

Yeşil bina ve Leed sertifikası

Tamamen insana ve doğaya saygılı, verimliliği yüksek Yeşil Bina standartlarında inşa edilecek ve Leed Sertifikası sahibi olacak yatırım, iki ayrı etapta gerçekleşecek. Birinci etap inşaatın 2017 yılı Eylül ayında bitirilmesini planlanıyor. İlk etapta ofis veya otel şeklinde ticaret/turizm alanı oluşturulacak. Fuar alanlarını kapsayacak ikinci etabın inşaatına ise 2018 yılının ilk aylarında başlanacak ve 2019 yılı sonlarında tamamlanacak. Tüm alanın alt kısmında tüm araçların 12 dakika içinde tahliye edilebileceği 8 bin araç kapasiteli bir kapalı otopark bulunacak. İDTM A.Ş., yeni fuar merkezine doğrudan bağlantılı metro istasyonu ile yayalara kolaylık sağlarken, 4 ana aksa yönlenecek trafik ve yol düzenlemesi ile de İstanbul trafiğine rahatlık sağlayacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak
  • 03.01.2023 11:04

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak

İstanbul Yeşilköy'de 11 salonun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi (İFM), kapalı fu ...

İstanbul Fuar Merkezi'nin akıbeti belli oldu!
  • 16.08.2021 10:34

İstanbul Fuar Merkezi'nin akıbeti belli oldu!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 'İstanbul Dünya Ticaret Merk ...

ICCI enerji fuarına geri sayım başladı!
  • 17.04.2017 14:54

ICCI enerji fuarına geri sayım başladı!

ICCI-Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 03-05 Mayıs tarihleri ara ...

TUNNEL EXPO Fuarı 1 Eylül'de başlıyor
  • 24.08.2016 15:17

TUNNEL EXPO Fuarı 1 Eylül'de başlıyor

Türkiye’nin Tünel ve Tünel Yapım kavramlarını tanımasını sağlayan TUNNEL EXPO, 2 ...

Dev fuar projesinin maketi MIPIM'de sergilendi!
  • 16.03.2016 14:12

Dev fuar projesinin maketi MIPIM'de sergilendi!

İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek ve 700 bin metrekar ...

Ticaretin merkezi rekor yatırımla yenileniyor!
  • 15.02.2016 09:42

Ticaretin merkezi rekor yatırımla yenileniyor!

Maliyeti 500 milyon dolar olan yeni fuar alanında ofis, otel ve AVM'de yer alaca ...