maritbet girişmaritbet
İsmailağa Cemaati’nden ‘yıkım’ açıklaması!

İsmailağa Cemaati’nden ‘yıkım’ açıklaması!

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Beykoz'da, bir derneğe ait kaçak yapıların yıkılmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

İsmailağa Cemaati adına İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu olayın kaynağının, külliye adı altında, Marifet Derneği tarafından Çavuşbaşı'nda inşa edilmekte olan binalarla ilgili olduğu belirtildi. 

Cemaat üyelerinden aldığımız bilgilere göre söz konusu durumun Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile inşaat firması arasında gelişen bir süreç olduğu belirtildi. Yetkililerin aktardığına göre cami çevresine yapılan ek binalar sabah saatlerinde gelen ekipler tarafından yıkılmaya başlandı. Şu anda da yıkım çalışmaları devam ediyor.

Mesele, dernek ile MSN İnşaat arasında gelişti!

Cemaat üyelerinden ismini açıklamak istemeyen yetkili “Olayla alakalı bir durumunuz yok. Dernek, yapım işini firmaya vermiş. Orman Bakanlığı ile firma arasında anlaşmazlık yaşanmış.” şeklinde açıklama yaptı.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın internet sitesinde külliye yıkımı ile ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde:

Söz konusu olayın kaynağı, külliye adı altında, Marifet Derneği tarafından Çavuşbaşı'nda inşa edilmekte olan binalarla ilgilidir.

Bu hâdise, Orman Bakanlığı tarafından MSN İnşaat şirketine kiraya verilen ormanlık alana cami ve abdesthaneler yapılması ile ilgilidir. Ancak görüldüğü şekliyle proje dışına çıkılarak cami dışında birçok binalar yapılmış, bu sebeple Orman Bakanlığı, cami ve abdesthane dışındaki binaların yapımının durdurulmasını talep etmiştir. Mesele, MSN Enerji ve İnşaat şirketi arasında gelişen resmî bir süreçtir.

Emlaktasondakika.com/Emine Pile 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İsmailağa Cemaati’nden ‘yıkım’ açıklaması!
  • 08.02.2016 13:03

İsmailağa Cemaati’nden ‘yıkım’ açıklaması!

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Beykoz'da, bir derneğe ait kaçak yapıların ...

Mahmut Efendi Külliyesi'nde kaçak binalar yıkılıyor
  • 08.02.2016 11:19

Mahmut Efendi Külliyesi'nde kaçak binalar yıkılıyor

Beykoz'da, bir derneğe ait kaçak olduğu belirtilen yapıların yıkılması için çalı ...