maritbet girişmaritbet
ISK-SODEX 2014 Fuarı başladı

ISK-SODEX 2014 Fuarı başladı

Kendi alanında dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ise en büyük fuarı olan ISK - SODEX 2014 bugün açıldı

Yeşilköy'de bulunan İstanbul Fuarı Merkezi'nde Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık tarafından düzenlenen ISK - SODEX 2014, 10 Mayıs'a kadar açık kalacak. 11 salonda ve 55 bin metrekare alanda gerçekleşen fuara 838 firma katılıyor. ISK - SODEX 2014'ü bu yıl yerli ve yabancı 90 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan ve 186 ülkeye ihracat gerçekleştiren iklimlendirme ve tesisat sektörü bugün ISK - SODEX 2014'te (Uluslararası Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma ve Güneş Enerjisi Sistemleri Fuarı) bir araya geldi. Fuarın açılışını Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Başkanı Zeki Poyraz, İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) Başkanı Naci Şahin, Hannover Messe International İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel ve  Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Murat Demirtaş yaptı.

ISK - SODEX 2014, 10 Mayıs Cumartesi akşamına kadar ziyaret edilebilecek. Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık tarafından Yeşilköy'de bulunan İstanbul Fuarı Merkezi'nde düzenlenen ISK - SODEX 2014, toplam 11 salonda ve 55 bin metrekare alanda gerçekleşiyor. İki yılda bir düzenlenen fuara bu yıl 838 firma katılıyor. Dört gün sürecek olan ISK - SODEX 2014'ü bu yıl 90 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Alarko Carrier, Baymak, Bosch, Dizayn Boru, Eczacıbaşı, Ferroli ve Demirdöküm  gibi sektörün büyük oyuncularının yanı sıra KOBİ'lere (Küçük ve orta boy işletmeler) de ev sahipliği yapan fuarda ciddi iş bağlantılarının kurulması planlanıyor. 2012'de düzenlenen fuarda 1.2 milyar dolarlık iş bağlantısı sağlandığını belirten Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Murat Demirtaş, “Bu yıl hedefimiz bu rakamın en az yüzde 10 üzerine çıkmak” dedi. ISK- SODEX'in kendi alanında dünyanın üçüncü, tüm sektörler içinde Türkiye'ninse en büyük fuarı olduğunu söyleyen Murat Demirtaş, “En son 2 yıl önce düzenlediğimiz fuarımızı yurtiçi ve yurtdışından 82 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl 90 bin ziyaretçi bekliyoruz” diye konuştu.

İhracatın parlayan yıldızı

İklimlendirme ve tesisat sektörünün son birkaç yılda Türkiye ihracatının parlayan yıldızı haline geldiğini ifade eden Demirtaş şunları söyledi: “İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) verilerine göre, 2013 yılında Türkiye'nin iklimlendirme sektörü ihracatı yüzde 10.7'lik artış göstererek 4.2 milyar dolara yükseldi. Sektör bu yıl 5 milyar dolarlık ihracat hedefliyor. Özellikle euro ve dolarda görülen artış sonrası ihracatın daha da cazip hale gelmesi bu hedefin yakalanabileceğini gösteriyor.” İklimlendirme sektörünün 186 ülkeye ihracat yaptığını ve bu sayının her geçen gün arttığını söyleyen Demirtaş, “Son olarak sektör temsilcileri Gine Körfezi açıklarında bir ada ülkesi olan São Tomé ve Príncipe Demokratik Cumhuriyeti'ne, Haiti'ye, Karayip Denizi'nin doğusunda yer alan Antigua ve Atlas Okyanusu'nda bulunan Bermuda Adaları gibi daha önce hiç gitmediğimiz pazarlara ulaştı” diye konuştu. Demirtaş'ın verdiği bilgiye göre Türkiye'nin en fazla ihraç ettiği ürünlerin başında 402 milyon dolarla radyatörler başı çekiyor. Onu 345 milyon dolarla merkezi ısıtma kazanları, 248 milyon dolarla vitrin tipi soğutucular-derin dondurucular, 220 milyon dolarla bağlantı elemanları ve 128 milyon dolarla split sistem klimalar izliyor.

Ödül töreni düzenlendi

ISK - SODEX 2014 bu yıl iki önemli yarışmanın ödül törenine de ev sahipliği yaptı. ISKAV, İSKİD, İZODER, TTMD, DOSİDER ve HMSF tarafından düzenlenen ‘Küresel Isınmanın neden olduğu Sorunlar, İklim Değişikliği ve Çevreye Etkisi' konulu Resim Yarışması'nın Ödül Töreni fuarın açılışından hemen önce gerçekleşti. Ayrıca İklimlendirme Sanayii İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından düzenlenen ‘İklimlendirme Sanayii Tasarım ve Uygulama Yarışması' Ödül Töreni de yine bugün yapıldı.

Fiat Fiorino sahibini bekliyor

Bu arada ISK - SODEX 2014 kapsamında bir de çekiliş düzenlendi. Çekilişe katılmak için fuar girişinde verilen biletlerden almak ve 9. ve 10. salonlarda bulunan fuaye alanındaki sandığa atmak gerekiyor. 6 Haziran'da Noter huzurunda yapılacak çekilişle bir kişi Fiat Fiorino marka ticari aracın sahibi olurken, 10 kişiye Demirdöküm A3 9 klima ve yine 10 kişiye Demirdöküm marka Atron H 24 kombi hediye edilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İklimlendirme sektörü sosyal konut projelerinin "iklim dostu" olmasını talep etti
  • 03.10.2022 16:29

İklimlendirme sektörü sosyal konut projelerinin "iklim dostu" olmasını talep etti

TOBB Türkiye İklimlendirme Meclisi Başkanı Zeki Poyraz, yaptığı yazılı açıklamad ...

DemirDöküm MaxiPremix'i geliştirdi
  • 21.10.2020 15:54

DemirDöküm MaxiPremix'i geliştirdi

DemirDöküm, iklimlendirme sektörüne kazandırdığı yeniliklere bir yenisini ekledi ...

İklimlendirme fuarı ISK-SODEX kapılarını açtı
  • 07.02.2018 16:23

İklimlendirme fuarı ISK-SODEX kapılarını açtı

ISK-SODEX, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla kapılarını ...

İSKİD, 'nefes alan binalar' için iklimlendirmeyi masaya yatırdı
  • 23.10.2014 14:49

İSKİD, 'nefes alan binalar' için iklimlendirmeyi masaya yatırdı

İklimlendirme sektörünün lider kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen konferanst ...

ISK-SODEX 2014 Fuarı sona erdi
  • 10.05.2014 16:33

ISK-SODEX 2014 Fuarı sona erdi

Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık tarafından Yeşilköy’de bulunan İstanbul Fuarı Me ...

ISK-SODEX 2014 Fuarı başladı
  • 07.05.2014 16:22

ISK-SODEX 2014 Fuarı başladı

Kendi alanında dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ise en büyük fuarı olan ISK - SODEX ...