maritbet girişmaritbet
İnşaatta KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi!

İnşaatta KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi!

"Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Meclis'te kabul edilen ve kat karşılığı inşaatlarda arsa sahiplerinin sadece aldığı konut veya işyeri için KDV ödemesini öngören yasa, Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece kat karşılığı inşaatlarda arsa sahibinin ödediği KDV oranı düşürülmüş oldu.

Resmi Gazete'de "Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ilgili değişiklikler şu şekilde yer aldı.

İnşaatta KDV oranı düştü

Yeni düzenlemeyle ilgili yasaya, "Arsa karşılığı inşaat işlerine ilişkin bedelin tespitinde, müteahhit tarafından arsa sahibine bırakılan konut veya iş yerinin, Vergi usul Kanununun 267. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ikinci sıradaki maliyet bedeli esasına göre belirlenen tutar esas alınır." hükmü eklendi.

Bağışlanacak kamu yapılarından KDV alınmayacak

Hayırseverler tarafından bağışlanmak üzere yapılan okul, sağlık tesisi, 100 yatak kapasitesinden az olmamak üzere öğrenci yurdu ile çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, bakım ve rehabilitasyon merkezi, ibadethaneler, Diyanet İşleri Başkanlığı denetimine tabi yaygın din eğitimi veren tesisler, gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kampı inşası dolayısıyla bağışta bulunacaklara yapılan teslim ve hizmetlerde artık KDV alınmayacak.

Alınan gayrimenkul kadar KDV ödenecek

Arsasını müteahhide veren kişi, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek. Fazla veya yersiz hesaplanan ve Hazineye ödenen vergi, işlemi yapan mükellefe iade edilecek. İadenin yapılabilmesi için işlemle ilgili beyanlar düzeltilecek, fazla ve yersiz hesaplanan vergi, satıcı tarafından alıcıya geri verilecek. Sağlık Bakanlığınca izin verilen gerçek veya tüzel kişilerce, Türkiye'de ikamet etmeyen yabancılara sağlık kuruluşlarında verilen koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri vergiden muaf olacak.

 

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaatta KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi!
  • 06.04.2018 11:04

İnşaatta KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi!

"Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi ...