maritbet girişmaritbet
İnşaatın patronlarından alçak girişime çok sert tepki!

İnşaatın patronlarından alçak girişime çok sert tepki!

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen patronları, 15 temmuz günü gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı tek yürek oldu.

Hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen isimleri, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere tüm Türkiye'nin bu darbeyi ortak güçle bitirdiği görüşünde birleşti.

İşte patronların açıklamaları...

Zeki Celep

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

"Üçüncü dünya ülkelerinde bile artık yaşanmayan, halk iradesine darbe girişimini maalesef yirmibirinci yüzyılda, kendi ülkemizde yaşadık. Siyasi ve ekonomik istikrarı oturmuş, kendi içinde dinamikleri işleyen ve her geçen yıl büyümesini sürdüren bir ülke konuma gelmişken, ülke demokrasimize zincir vurulmak istendi. 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimiyle birlikte tarihte görülmemiş bir terör saldırısına tanık olurken, Türk milletinin iradesi ve kararlılığı ile darbeyi püskürterek bütün dünya da hayranlık uyandırdı. Bu hain girişiminin yapıldığı o gece, Türk milleti demokrasiye ve başkomutanına sahip çıkarak, unutulmayacak bir destan yazdı. Bu onurlu ve inançlı milletin bir ferdi olduğumdan dolayı duyduğum gururu, kelimelerle ifade edemiyorum. Allahımıza sonsuz şükürler olsun. Bu ülkede böylesine çağ dışı girişimlerde bulunmaya bir daha asla cesaret edilemeyecektir. Hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve  yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu hain girişime milletimizle birlikte göğüs geren, siyasilere, bürokratlara, medya mensuplarına, asker ve polislerimize de teşekkürlerimi sunuyorum."

Süleyman Çetinsaya

Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı

"Milletçe dünya tarihinde benzerine az rastlanır bir gece yaşadık. 15 Temmuz gecesi maalesef ki demokrasiye karşı yapılmış bir darbe girişimini atlattık ve bu girişimde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve yaralılarımız oldu. Bu üzücü günleri geride bırakırken gördük ki; milletimiz vatanına, siyasi istikrara, demokrasiye sahip çıktı. Ve yine tüm dünya gördü ki; Türk milleti, özgürlüğüne darbe vurulmak istendiğinde görüşü ne olursa olsun tek bir uğurda bir araya gelerek kenetlenen güçlü bir milli iradeye sahip. Milletimizin kararlılığı ve inancı da bize gösteriyor ki ülkemiz bir daha böyle hain girişmeler yaşamak zorunda kalmayacaktır. Demokrasi uğrunda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum"

Yüksel Akgül

Irmak Group ve Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı

"Ülkemizin böylesine kritik süreçlerden geçtiği bir dönemde demokrasiye ve milli özgürlüğe karşı yapılan bu hain darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Komşu ülkelerimizde, Avrupa'da, körfez ülkelerinde, Amerika'da kısacası tüm dünyada ekonomik ve siyasi krizler yaşanırken, istikrarını ve bununla birlikte büyümesini her geçen yıl sürdüren Türkiye'nin önü kesilmek istenmişti. Milletimizin kararlılığı, dayanışması ve kısa sürede harekete geçmesiyle demokraside bir tarih yazılarak bu hain kalkışma bastırıldı. Ülkemiz son derece önemli bir badireyi atlattı. Bir kez daha milletimizin bağlılığını ve vatanseverliğini tüm dünya gördü. Bizim temennimiz; bugün olduğu gibi daima milletimizin aynı dayanışma içinde kardeşçe barış içinde yaşamasıdır. 15 Temmuz günü ülkemizin geleceğini korumak için hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum"

Ali Ağaoğlu

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı

“Ülkemiz adeta direkten döndü. Her şeyde bir hayır vardır. Bunu yapanlar bu ülkenin insanı değil, bu ülkenin vatandaşı değil. Savunulacak hiç bir şey yok. Lanet olsun demekten başka diyecek bir şeyim yok. Bu millet, bu halk, demokrasiden vazgeçmeyeceğini bir kez daha göstermiş oldu”

Bilal Aydoğan

Maksem Group Yönetim Kurulu Başkanı

"Milletimiz ne yazık ki; 15 Temmuz gecesi dünya tarihinde görülmemiş bir hainlik girişimine maruz kaldı. Milletin iradesine, demokrasiye, özgürlüğe darbe girişiminde bulunuldu ve hiç bir milletin tarihinde bir benzerine rastlanamayacak hain bir terör saldırısı yaşadık. Dünya, ülkemizde yaşanan bu çağ dışı girişimi sessizce izlerken, Türk milletinin vatan ve özgürlük sevdasındaki birliğine ve kenetlenişine de tanıklık etti. Asırlardır ayakta olan şanlı milletimizin bugüne dek girdiği hiç bir savaşta yaşamadığını, bu hainler bize, bizim silahlarımızla, kardeşi kardeşe vurdurarak yaşatmak istedi. Ancak milletimiz bu hain girişime kısa sürede birlik olarak, sokaklara dökülerek bir gecede karşı koydu. Dünya tarihi milletimizin özgürlük uğrundaki cesaretini, birliğini, gücünü ve onurunu bir kez daha tüm ulusların gözü önünde yazdı. Özgürlük uğrunda verilen bu harekette maalesef kardeşlerimizi, evlatlarımızı kaybettik, eşlerimiz çocuklarımız yara aldı. Kaybettiğimiz kardeşlerimizin yerini hiç bir şey dolduramayacaktır ancak tüm dünya onların sayesinde bir kez daha gördü ki; Türk'ün iradesine ve özgürlüğüne asla pranga vurulamaz. Milletimize bu alçakça hainliği yapan terörist örgütün en tepesinden, en altına kadar her bir isminin en ağır şekilde cezalandırılması arzusundayız. Bu onurlu mücadelede adlarını tarihe canlarını vererek yazdıran şehit kardeşlerimize Allah'tan gani gani rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu hain girişimde tanklara, uçaklara göğüs geren başta onurlu milletimizin, şanlı askerimizin ve polislerimizin deminnettarı olduğumu gururla belirtmek isterim"

Nimetullah Kaya

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Öncelikle herkese geçmiş olsun diyor ve bu darbe girişimini kınıyorum. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, bu süreçteki dik duruşlarıyla halka cesaret verdi. Türk milleti, sokakta darbeye direnerek adeta tüm dünyaya bir ders verdi. Türkiye, eski Türkiye değil. Allah'a şükürler olsun ki bu süreç atlatıldı. Her şey Türkiye için daha güzel olacaktır. Bu yaşananlarla birlikte Cumhurbaşkanımız Sn.  Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi, türk milleti devletine ve demokrasiye sahip çıkmıştır''

Şemsettin Aydın

Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Ülkemizin varlığını ve birliğini bozmaya çalışan bu darbeci zihniyeti kınıyoruz. 15 Temmuz Cuma gecesi bir takım grupların kalkıştığı darbe girişiminde bu darbeye karşı koyan başta devletimizin organları ve hükümetimiz olmak   üzere  milli iradeye, demokrasiye ve geleceğimize sahip çıkan herkese şükranlarımızı sunarız. Baysaş İnşaat olarak dış güçlerin gölgesinde Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye ve parçalamaya kalkışanların bağımsız Türk adaleti karşısında hak ettikleri en ağır cezayı alacağına inanıyorum. İş dünyası olarak bize düşen görev ülke ekonomisini daha da yukarıya taşımak için çalışmalarımıza devam etmektir. Demokrasi ve milli iradenin beşiği olan ülkemiz yıllardır olduğu gibi bu gün de yarın da yoluna aynı kararlılıkla devam edecektir"

Mahmut Asmalı

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı

“15 Temmuz gecesi hepimiz sokaklara çıktık. Liderimizin talimatıyla sokaklara döküldük. Darbe başarılı olsa Türkiye en az 50 yıl geriye giderdi. Dolayısıyla bunu bilen halk, demokrasiye sahip çıktı. Cumhurbaşkanı herkese cesaret verdi. Bu yapılanmanın yuvalanma içerisinde olduğunu biliyorduk ancak böyle bir çılgınlık yapacaklarını bilmiyorduk. Türkiye için her şey güzel olacak. Ekonomiye kısa vadede etkileri olabilir ancak uzun vadede hiçbir etkisi olmayacak. İcracı bir hükümete sahibiz. Konuyla ilgili tüm tedbirler alınıyor. İnşaat sektöründe zaten yaz durgunluğu var. Eylül-Ekim tarihlerinde olaylar bitecektir. Bu aziz millet destan yazdı. Artık kimse bırakın darbe yapmayı, düşünmeye dahi cesaret edemez. Halk, gözünü kırpmadan kendisini tankların önüne attı”

İsmail Hakkı Altun

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı

“Öncelikle bu olayı atlattığımız için şükrediyorum. Keşke yaşamasaydık. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Halkı sokağa davet etti ve bu iş atlatıldı. Bu büyük bir liderlik göstergesidir. Ekonomik anlamda işler bir haftada düzelir. İnşaat sektörü için uçuş ayı Eylül olacak. Ayrıca siyasiler arasındaki gerginlik bu vesileyle bitti. Hepimize geçmiş olsun, Allah'a şükürler olsun”

Bengi Hışır

Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü

Yaşanan tatsız olaylar karşısında moralimizi bozmayıp daha çok çalışacağız. Sene sonuna kadar yeni projelerimizi planlayacağız. Şirket olarak bu olaylar karşısında dik duruşumuzu yeni yatırımlara hız vererek göstereceğiz. Türkiye ekonomisiyle de güçlü olduğunu birkez daha gözler önüne serecek. İnşaat sektörü 200 farklı sektörü doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen bir sektör. Buradaki yeni yatırımlar hız kesmeyerek sektörü olduğu kadar ekonomiyi de canlandıracak.

Özen Kuzu

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi

“Türk demokrasisi 15  Temmuz Cuma gecesi çok büyük bir  darbe tehlikesi ile karşılaştı. Bu hain kalkışma siyasi liderlerimizin ve halkımızın sağlam duruşu ve demokrasiye inancıyla sonuçsuz bırakıldı. Türk halkının, karşı karşıya kaldığımız bu darbe girişimine tek yürek olarak cevap vermesi, meydanlara çıkarak demokrasisine sahip çıkması bir Türk vatandaşı olarak beni gururlandırmıştır. Biz halk olarak bu çetelere karşı birlikte oldukça bu ülkeye kimsenin zarar veremeyeceğini belirtmek isterim. Gün artık dayanışma günüdür. Ülkemizin yaşadığı bu sıradışı günleri birlik ve beraberlik ruhuyla atlatma, ülkemize sahip çıkma günüdür. Ülkemizin demokrasisine, sosyal barışımıza, ülkemizin dünyadaki imajına darbe vurmak isteyen bu kalkışmayı kınıyorum. Ülkemizin birliğinin, demokrasimizin korunması için canını hiçe sayarak meydanlara inan halkımızı yürekten tebrik ederken, bu uğurda hayatını kaybederek şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza da, bu süreçte dik duruşlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum”

Yusuf Cebeci

Cebeci Grup Yönetim Kurulu Başkanı

“Demokrasimize, ülkemize ve aziz milletimize yapılan bu alçakça saldırıyı lanetle kınıyor şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Allah bir daha böyle bir ihanet ve akıl tutulmasını bize göstermesin. Olayın hemen başından meydanlara inerek  başta sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm değerlerimiz yanında mücadele etmek için her  vicdanlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi meydanlarda göğsümüzü   siper ettik ve darbenin bertaraf edilmesi için elimizden geleni yaptık . Kahraman milletimizin zaferini kutluyorum Grubumuz adına bu ülkenin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Çalışma azmimiz bir kat daha artmıştır”

Mehmet Gür

Ordatoğu Grup Yönetim Kurulu Başkanı

“Türki Silahlı Kuvvetlerimiz içerisinde yuvalanmış, küçük bir grup hain azınlığın ülkemiz demokrasisine, milli iradeye ve masum sivil halka yönelik giriştiği alçakça darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu hain kalkışmanın ardından nasıl ki demokrasimiz güçlenerek çıkmıştır, ekonomimiz de hiçbir şekilde olumsuz yönde etkilenmeden, ivmelenerek yoluna devam edecektir. Küresel birçok badireden etkilenmeden kendi yapısal reformlarını gerçekleştiren ekonomimiz, etkin bir işleyişe sahip olan piyasalarımızla rutin işleyişini, hatta daha fazla motive olarak sürdürecektir. Aynı şekilde canlı ekonomik yapımızın en önemli alt bileşenini oluşturan emlak sektörümüz de, kendi iç dinamizmi ile bu süreçten etkilenmeden yoluna devam edecektir. Ümit ediyorum ki,  sektörün dönemsel olarak hayata geçireceği kampanyaların yanında, ülkemizin genç ve dinamik sosyo-ekonomik yapısının da emlak sektörüne yönelik ilave olumlu yansımalarını hep birlikte yaşayacağız. Ülkemizin geleceğine yönelik ümitlerimizi tazelediğimiz bu badirenin ardından, devletimizin bağımsızlığı ve istikbali için hayatını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

İbrahim Genç

Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı

“Türk milletine bu cesur ve kararlı duruşundan dolayı kutluyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dışarı çıkalım talimatıyla halk adeta sokaklara döküldü. Bu girişimin engellenmesinde aziz Türk milletinin payı çok büyük. Halk demokrasi dedi, demokrasiye sahip çıktı. Bu süreçte, her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ve tüm Türk milletinin arkasındayız, ne gerekirse yapmaya hazırız. Hepimize tekrardan çok geçmiş olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifa diliyorum”

Bahattin Uçar

İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

“Türk halkını kararlı, dirayetli, asil duruşundan dolayı tebrik ediyorum. Darbecilere fırsat verilmedi. Türk halkı olarak hep birlikte Türkiye'nin geleceği için, istikrarı için bu yasa dışı oyunu bozduk. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın cesaretli ve dik duruşu hepimizi yüreklendirdi. İstikrarın sürmesi adına çok önemli adım atıldı. Eğer hainler planlarını gerçekleştirseydi 50 yıl geriye gitmiş olacaktık. Allah bizi korudu”

Ali Nuhoğlu

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

“Millet olarak çok önemli bir badireyi atlattık. 15 Temmuz tarihi darbeciler için bir yıkım, aziz Türk halkı için ise bir onur günü olarak kayıtlara geçecektir. Demokrasiye sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz”

Fatih Akyazıcı

Canan Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“Türkiye, demokrasisine sahip çıktı. Hep birlikte darbecilere fırsat vermedik. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı cesur duruşlarından dolayı tebrik etmek istiyorum. Ülke olarak çok kritik bir olayı atlattık. Hepimize geçmiş olsun”

Tamer Özyurt

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı

Demokrasiye hiçbir müdahale kabul edilemez. Ülke ve millet olarak demokrasi, özgürlükten ve parlamenter sistemden vazgeçmemiz mümkün değil. Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla tanımıyoruz. Zaman işimize, milletimize, sağ duyumuza, vatanımıza,demokrasimize sahip olma zamanıdır. Biz de Özyurtlar İnşaat olarak daha çok çalışıp daha çok konut üretip ülke ekonomisine daha çok katkı sunacağız halen süren projelerimize yeni projeler ekleyerek yolumuza devam edeceğiz.

Tolga Çehreli

Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi

Türk halklı kararlı duruş sergileyerek demokrasiye sahip çıktı. Her türlü darbe girişimine karşı 15 Temmuz'da olduğu gibi Türk milleti dimdik ayakta duracaktır.  Halkımıza, devletimize, hepimize büyük geçmiş olsun. Şimdi sıra yatırımlara hız vererek ekonomiyi canlandırma zamanı.  Bizler bu olaylar karşısında moralimizi bozmadan inadına daha çok çalışıp daha çok yeni projeler geliştireceğiz. Biz şirket olarak bu yıl planladığımız projelere yeni projeler ekleyerek yolumuza devam etme kararı aldık.

Bilent Dündar

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı 

Türkiye bir kez daha birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozamayacağını çok güzel bir şekilde ortaya koydu. Türk halkı kahraman bir duruş sergiledi. İş dünyası da üzerine düşen görevi tam manasıyla yapmak için kolları sıvadı. Biz de şirket olarak bu yıl yapacağımız yeni yatırımlara hız kesmeden devam etme kararı aldık. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye büyümeye ve yatırımların adresi olmaya devam edecek.

Abdullah Bayram

Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı 

Millet iradesine karşı yapılmış bu girişim asla kabul edilemez. Ne yazık ki Türkiye elim bir gün yaşadı. Türkiye gibi demokrasiye büyük emek vermiş bir ülkede insanımıza bunları yaşatanları şiddetle kınıyoruz. Hangi siyasi görüşten olursak olalım; sivili ve askeri ile birlik, beraberlik içinde demokrasimize sahip çıktık. Denge Yapı olarak işlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Var gücümüzle daha çok çalışıp ülke ekonomisine daha çok katkı sunacağız. Halen süren projelerimize yeni projeler ekleyip, inşaat sektörüne destek olacağız.

Hikmet Alma

Almalar, İskurt, Nergo Ortak Girişim Başkanı

Son olaylar bize birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha gösterdi. Ekonomimizin daha da güçlenmesi ve gelecek nesillerin daha iyi bir Türkiye'de yaşaması için yatırımlarımıza hız vereceğiz. Bu yıl yapmayı planladığımız gayrimenkul projelerine yeni projeler ekleyeceğiz. Yeni projeler yaparak hem korkmadığımızı ülkemize güvendiğimizi göstereceğiz hem de dışarıda ülkemizin gücüne güç katacağız. Türkiye dimdik ayakta ve inadına yatırım, inadına büyüme diyor.

Cafer İnan

CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

 Demokrasiye inancımız tam. Milletimizin bu sıkıntılı günleri çabuk aşacağına yaralarını saracağına inanıyoruz. Bütün  gücümüzle var olan işlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Şirket olarak yeni projelerle iş dünyasındaki yerimizi daha güçlendireceğiz. Tüm bunların sonucunda bizler de bu sıkıntılı süreci atlatmak için üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olacağız.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...