maritbet girişmaritbet
Her binaya kimlik sistemi kuruldu

Her binaya kimlik sistemi kuruldu

Alanya'da binaların inşaat, proje, ruhsat, tesisat ve her türlü teknik konulardaki bilgilerinin yer alacağı 'Bina Kimlik Bilgi Sistemi' kuruldu

Kurulması için geçtiğimiz gün protokol imzalanan 'Bina Kimlik Bilgi Sistemi' Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel (sağda) ve ATAD Başkanı Hasan Fevzi Yüksekkaya (solda) tarafından tanıtıldı. 

ALANYA Belediyesi ve Alanya Teknik Adamlar Derneği (ATAD) arasında 'Bina Kimlik Bilgi Sistemi' kurulması konusunda protokol imzaladı. Sistem, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ATAD Başkanı Hasan Fevzi Yüksekkaya tarafından tanıtıldı. Binanın yapımından, sıhhi ve elektrik donanımına, işi yapan sorumlu firmadan inşaat bilgilerine kadar birçok bilgi tabelada yer alacak. 

Sisteme göre teknik firmalar yaptığı iş için 5 yıl garanti verecek. Sistem kapsamında hazırlanacak kimlik tabelaları önümüzdeki günlerde bina girişlerine asılmaya başlanacak. 

KALİTE GETİRECEK 

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu sistemin binalara kalite getirecek bir proje olduğunu söyledi. Bu sistemin firmaların da çıtasını yükselteceğine inandığını belirten Başkan Yücel, "Bu protokolle daha güvenli binalar oluşturmayı ve insanların da huzurlu ve güvenli bir şekilde apartmanlarında memnun olarak yaşamalarını hedefliyoruz. Protokolün hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi. 

ATAD Başkanı Başkanı Fevzi Yüksekkaya ise, Alanya'da kentsel dönüşümün ilk ayağı olarak Bina Kimlik Sistemi uygulamasını başlattıklarını kaydetti. Her binanın inşaat ruhsatı aşamasından, bina yapı kullanma izni aşamasına kadar takip sisteminin oluşturulacağını dile getiren Yüksekkaya, "Belediye, binayı yapan proje müellifi ve bina teknik tesisat uygulamacılarını işin her aşamasında takip edecek. Bina bitiminde yapılan işler belediye teknik elamanları tarafından kontrol edilecek ve proje ile yönetmeliklere uygun yapılan işler yapı kullanma izini alabilecek. Bu izinden sonra bina girişinde uygun bir yere Bina Kimlik Tablosu asılacak" diye konuştu. 

SORUMLULUK SÜRECEK 

Bina sakinlerinin de yaşanan sorunlarla ilgili sorumlu kişileri veya firmaları arayabileceğini kaydeden Hasan Feyzi Yüksekkaya şöyle dedi: "İş yapan firmalar da 'Ben işimi yaptım, sorumluğum bitti' diyemeyecek. Binanın yapımında görev alan teknik elamanların sicil kayıtları Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde tutulacak. Ruhsat alacak inşaat sahibi, ruhsat aşamasında uygulamacı ustaları Belediye İmar Müdürlüğü'ne bildirmesi zorunlu olacak. Vatandaşlar her yerden bu bilgilere ulaşabilecek" 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Her binaya kimlik sistemi kuruldu
  • 30.08.2014 15:37

Her binaya kimlik sistemi kuruldu

Alanya'da binaların inşaat, proje, ruhsat, tesisat ve her türlü teknik konularda ...