maritbet girişmaritbet
Hedef, yüksek irtifa kamp merkezi olmak!

Hedef, yüksek irtifa kamp merkezi olmak!

Erzurum'daki yüksek irtifa kamp merkezinde, Suudi Arabistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'den 20 futbol takımı kamp yapıyor

Palandöken ilçesindeki yüksek irtifa kamp merkezinde antrenmanlar gerçekleştiren takımlar, 2 bin rakımda enerji depolayarak, yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyor.

Bu kapsamda, Süper Lig, PTT Lig ve amatör ligden daha fazla takımın kentte kamp yapabilmesi için Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni futbol sahalarının yapımına başlandı. Valilik ile gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü tarafından da aynı yerde, futbol sahaları yapılacak. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tebriz Kapı Çarşısı'nda düzenlediği basın toplantısında, rutin çalışmaların yanı sıra spor alanında da önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Yüksek irtifa kamp merkezi olma yolunda ilerlediklerini anlatan Sekmen, "Şu ana kadar 20'ye yakın takım kamp yaptı. Hedefimiz yüksek irtifa kamp merkezi olmak. Aldığımız izlenimler çok olumlu. Bu yolda ilerleyeceğiz. Kamp merkezindeki 5 futbol sahasını ilk etapta 10'a çıkaracağız. Belediye olarak bu yönde çalışmalarımız var. Valilik de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile buraya 4 veya 5 futbol sahası yapacak" diye konuştu.

Sekmen, "Tesisleri tamamladık. Bu yılki hedefimiz 20 takımın kamp yapmasıydı. Yurt dışından yani Azerbaycan'dan, Gürcistan ve komşu ülkelerin yanı sıra ülkemizden de 20 takım burada kamp yapıyor. İlk hedefimize ulaştık. Önümüzdeki kamp sezonunda en az on sahayla hizmet vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Atlama kulelerindeki çökme

Yapılan işlerin, projelerin mevzuata uygun olmasına önem verdiklerini ve her şeyin yasal olmasına özen gösterdiklerinin altını çizen Sekmen, pistlerinde çökme olan atlama kulelerinin buna iyi bir örnek olduğunu belirtti.
Kentte inşaatların rapora uygun, ruhsatlı olması gerektiğini vurgulayan Sekmen, şöyle devam etti:
"Atlama kuleleri niye böyle oldu' diye soruyoruz. İş geç olsun ama güç olmasın. O gün eğer kazıklar çakılmış olsaydı bu sıkıntı bugün yaşanmayacaktı. Bunun için bu şehir deprem şehri. Birinci kuşak deprem kuşağında bulunuyor. Çok dikkatli davranmak zorundayız. Keşke atlama kulelerinde bu yıkım olmasaydı. Öyle bir şey ki anında dünya izliyor sizi. Şimdi bakın, bugün üzüldük. Bir gün evvelinden, Maliye Bakanımızla özelleştirme idaresine 20 trilyon para aktardık. Oradaki, dağdaki tesisler tamamlansın diye. Yukarıdaki gölet su tutmuyor. Teleferiklerimiz düzgün çalışmıyor. Konaklı merkezimiz yapılmış, atıl duruyor."

Sekmen, "Atlama kulelerini inşallah yetiştireceğiz mevsime. Gençlik ve Spor Bakanımızla konuştuk. Tabii bir mahkeme süreci ve bilirkişi raporu süreci var. Bilirkişi raporunu verecek ve arsasından süratli bir şekilde oradaki eksiklikler giderilecek. Eğer tedbir almamış olsaydık, bu kayak merkezinde de bazı sıkıntılar yaşayabilirdik. 'Böyle çalıştırılmaya devam edilse, ölümcül hadiseler olabilirdi' denilen yerler var. Her yıl bakımı yapılması gereken yerler bunlar. 21 Aralık'a kadar eksikler giderilecek. Kayak merkezi daha modern olacak" dedi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erzurum'a 16 megavatlık güneş enerjisi santrali kuruluyor
  • 25.10.2022 11:34

Erzurum'a 16 megavatlık güneş enerjisi santrali kuruluyor

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte 16 megavat kapasiteli ...

Hedef, yüksek irtifa kamp merkezi olmak!
  • 06.08.2014 09:16

Hedef, yüksek irtifa kamp merkezi olmak!

Erzurum'daki yüksek irtifa kamp merkezinde, Suudi Arabistan, Ermenistan, Gürcist ...

Erzurum’da tarihi çeşmelere Sibirya modeli uygulanacak
  • 27.05.2014 12:32

Erzurum’da tarihi çeşmelere Sibirya modeli uygulanacak

Erzurum'da tarihi çeşmeler, aslına uygun restore edilerek, borularında Sibirya'd ...