maritbet girişmaritbet
Garanti Pendik Kampüsü’nün temelini attı! LEED Gold’a sahip olacak!

Garanti Pendik Kampüsü’nün temelini attı! LEED Gold’a sahip olacak!

Garanti Bankası, çalışanlarına verdiği değeri, insan, teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı yönetim anlayışıyla birleştirerek hayata geçirdiği Garanti Pendik Kampusu’nun temel atma törenini gerçekleştirdi

 

Garanti Bankası, çalışanlarına verdiği değeri, insan, teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı yönetim anlayışıyla birleştirerek hayata geçirdiği Garanti Pendik Kampusu'nun temel atma törenini gerçekleştirdi. Son yıllarda, sanayiden hizmet sektörüne doğru önemli bir dönüşüm yaşanan, İstanbul'un stratejik bölgelerinden Pendik'te hayata geçirilecek projede, yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde, 142.000 m² kapalı alan inşa edilecek. Yeşil ve çevre dostu kampus, üstün hizmet kalitesi ve yaratıcı teknolojik çözümler sunma becerisiyle sektörde farklılaşan Garanti Teknoloji'ye ev sahipliği yapacak. Binada ayrıca, bankanın önemli fonksiyonlarını gerçekleştiren Abacus Operasyon ve Çağrı Merkezleri yer alacak.

Kampus tamamlandığında, ofislerin yanı sıra, oditoryum, spor salonu, kafeterya gibi dinlenme ve sosyal alanlarıyla, 4.000 kişilik, teknolojik bir köy oluşturulacak. Garanti'nin kültürel değerleri doğrultusunda, yenilikçi bir mimari anlayışla tasarlanan Pendik Kampusu, dünya çapında kabul görmüş sertifikasyon programı Gold Leed'e sahip olacak. Projenin odağında, etkin kaynak kullanımı, sürdürülebilirlik ve çevresel kalitenin artırılması yer alacak.

Garanti'nin istikrarlı büyümesine paralel olarak ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilen projenin temel atma törenine, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş, midek/ERA adına Prof. Dr. Ertun Hızıroğlu, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Garanti Genel Müdürü Ergun Özen, “Garanti'nin en önemli başarı anahtarı, tartışmasız, nitelikli çalışanları ve yüksek teknolojisi. Bugün artık bankacılık, yüksek nitelikli ve eğitimli insan gücü, derin bir uluslararası finans bilgisi, ileri teknoloji ve inovatif iş süreçleri olmadan başarı sağlanabilecek bir sektör değil. Bu nedenle, yapılacak yatırımların sadece mali boyutu değil, yenilikçi değerleri ve yaratıcı yönleri de sektörün kaderini belirliyor. Bugünün dünyasında rekabet edebilmek için, insan kaynağıyla, teknolojik altyapıyla, inovatif yaklaşımlarla değer yaratmak kaçınılmaz. Garanti Pendik Kampusu'nun da, tüm bu özellikleri içinde barındıracak, uzun vadeli bir yatırım olduğunu belirtmek isterim. Yüksek maliyetli bir proje olan ve Garanti'nin kurum kültüründen izler taşıyan Garanti Pendik Kampusu'nun, uzun vadede, hem sürdürülebilirlik, hem de çalışan ve müşteri memnuniyeti açısından bankamıza çok önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Bizi yepyeni ufuklara taşıyacak yeni kampusumuzda, sektörde ‘ilk'lere imza atmaya devam edeceğiz. Projenin, tüm Garantililere hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Ardından söz alan Garanti Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş, “Kampusu inşa etme fikri, her geçen gün daha da büyüyen Garanti Ailesi'nin ihtiyaçları doğrultusunda gündeme geldi. Bizi en çok zorlayan aşamalardan biri arazi arayışı oldu. Son yıllarda sanayiden hizmet sektörüne doğru önemli bir dönüşüm gözlenen Pendik'teki bu arazi dikkatimizi çekti. Sahil, E-5 ve TEM yollarının yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakınlığı, kara, deniz ve metro ulaşımı açısından sunduğu avantajlar nedeniyle öncelikli tercihlerimiz arasında yer aldı. Binada görev alacak arkadaşlarımızın oturduğu semtleri de dikkate aldık. Tüm risk faktörlerini değerlendirdikten sonra, en doğru alanın burası olduğuna karar verdik. Kampus'un projelendirme çalışmalarına başladığımız ilk andan itibaren, çevre dostu ve sürdürülebilir bir mimari felsefeyi benimsedik. Garanti Pendik Kampusu'nda, 4.000 değerli çalışanımıza, toplam 142.000 m²'lik bir yaşam alanı sunacağız. İnanıyoruz ki, uluslararası standartlara sahip proje, Pendik bölgesinin daha da gelişmesinde önemli bir rol üstlenecek.” şeklinde konuştu.

ERA adına söz alan Prof. Dr. Ertun Hızıroğlu ise“Garanti Pendik Kampusu projesi, kurumun teknolojik gücünü başarıyla yansıtırken, çevredeki kaotik yapılaşmanın aksine, şeffaf bir sadeliği öne çıkarıyor. Kurumun talepleri doğrultusunda, ofis hayatının değişkenliğine ve dinamizmine uyum sağlayabilecek şekilde esnek bir plan altyapısıyla oluşturulan 142.000 m²'lik projenin tüm parçaları, farklı düzenlemelere ve mekansal çeşitliliğe açık bir yaklaşım sergiliyor. Sürdürülebilirlik sadece mekansal tasarım girdisi olarak değil, arsa geliştirme, efektif su ve enerji kullanımı, enerji performansı ve çevresel kalitenin artırılması konularında da ele alındı. ERA Mimarlık ve Midek/Mingü ortaklığının titiz çalışmaları sonucunda hazırlanan projenin, inovatif yapısıyla çalışanlar için sıcak ve doğal bir atmosfer de oluşturmasını hedefledik. Binada görev alacak 4.000 kişilik Garanti ekibinin, yeni mekanlarında daha büyük başarılar elde etmelerini diliyoruz.” dedi.

Garanti Pendik Kampusu Hakkında...

· Proje fikri, giderek büyüyen Garanti Ailesi'nin ihtiyaçları doğrultusunda gündeme geldi.

· Arazi bulma çalışmaları sırasında ciddi bir mesai harcandı, kent helikopterle havadan tarandı.

· Arazi seçimi yapılırken, binada görev alacak Garanti çalışanlarının oturduğu semtler dikkate alındı.

· Arazinin, sahil, E-5 ve TEM yollarının yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakınlığı, kara, deniz ve metro ulaşımı açısından sunduğu avantajlar, seçim aşamasında belirleyici oldu.

· Deprem ve sel gibi risk faktörleri değerlendirildikten sonra, Pendik'teki arazide karar kılındı.

· Proje hazırlanırken, yenilikçi, sürdürülebilir, yeşil ve çevre dostu bir mimari yaklaşım benimsendi.

· İnşaat sahasında yer alan, Alemdar Kimya'ya ait binanın yıkımı sırasında ortaya çıkan tüm malzemenin geridönüşümü sağlandı.

· Arazideki tüm yeşil alanlar, hassasiyetle korundu.

· Projeyle, sürdürülebilirliğin yanı sıra enerji performansının ve çevresel kalitenin artırılması, bu doğrultuda projeye Gold Leed sertifikasyonunun alınması hedeflendi.

· Binada kullanılacak radiant cooling sistemiyle, betonarme döşemelerin içinde yer alacak borulardan, belirli bir sıcaklıkta su geçirmek suretiyle, bina sıcaklığının sabit bir değerde tutularak, %40'a varan enerji tasarrufu sağlanması amaçlandı.

· Binadaki ofisler, özgün ve esnek çalışma alanları yaratma fikrinden yola çıkılarak, şeffaf ve sade bir şekilde tasarlandı. Projenin, yaklaşık 12.000 m²'lik yeşil alanı da kapsayan peyzaj mimarisi, çalışanların rahatlamasını sağlayacak biçimde planlandı.

· Yaklaşık 50 dönüm üzerinde, 142.000 m²'lik bir yaşam alanı sunması hedeflenen proje, 4.000 Garanti çalışanına ev sahipliği yapacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Garanti Pendik Kampüsü’nün temelini attı! LEED Gold’a sahip olacak!
  • 10.10.2012 09:41

Garanti Pendik Kampüsü’nün temelini attı! LEED Gold’a sahip olacak!

Garanti Bankası, çalışanlarına verdiği değeri, insan, teknoloji ve sürdürülebili ...