maritbet girişmaritbet
Gambiya, 34 proje ile Türk yatırımcıları bekliyor

Gambiya, 34 proje ile Türk yatırımcıları bekliyor

Gambiya’da Türkler için yatırım fırsatları doğuyor

DEİK Türk-Gambiya İş Konseyi tarafından düzenlenen Gambiya Yatırım ve Ticaret Olanakları Forumu'nda konuşan Gambiya Ticaret, Sanayi, İstihdam ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Abdou Kolley, düzenlenen toplantının hem hükümetler hem de özel sektör açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Türk delegasyonuna, her türlü sektörü kapsayan ve kendi ulusal kalkınmalarına yardımcı olacak önemli projeler önerdiklerini dile getiren Kolley, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni gemilerin alınması, limanların büyütülmesi, yeni uluslararası havaalanının inşa edilmesi, balıkçılık sektörünün geliştirilmesi, tüm yılı kapsayacak tarımsal üretim gibi her türlü sektörü kapsayacak toplam 34 proje hazırladık ve bunları Türk delegasyonuna sunduk. Hükümetler olarak işadamları ve özel sektör için doğru ortamı hazırlama görevini taşıyoruz. Yatırım fırsatlarından yararlanarak halkımız için iş imkanları oluşturmak ve halkın refahını artırmak istiyoruz. Hükümet olarak görevimizi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Çok iyi bir platform hazırladık ve sizin hükümetinizle bizim hükümetimiz bir araya gelip doğru platformu hazırladı.”

DEİK Türk-Gambiya İş Konseyi Başkanı Tevfik Emir Kanpulat, Gambiya'nın dünyada en yoksul ülkeler arasında yer almasına karşın, Gambiya'da insanların kızgın olmadığını dile getirerek, “Onlar mutlu, çünkü gayet verimli toprakları var. Ben eminim ki Türkler, Gambiyalıları kardeşleri olarak, açık kollarla karşılayacaktır. Türkiye'nin, Gambiya'nın gelişmesine yardımcı olması gerekir” diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gambiya, 34 proje ile Türk yatırımcıları bekliyor
  • 04.06.2014 15:30

Gambiya, 34 proje ile Türk yatırımcıları bekliyor

Gambiya’da Türkler için yatırım fırsatları doğuyor ...