maritbet girişmaritbet
EKODesign Sürdürülebilirliğin Boyutları Konferans YEM'de yapılacak!

EKODesign Sürdürülebilirliğin Boyutları Konferans YEM'de yapılacak!

EKODesign, 6. yılında “Sürdürülebilirliğin Boyutları” başlığı altında kavramı çevresel, ekonomi ve toplum boyutlarıyla ele alıyor

 

EKODesign, 6. yılında “Sürdürülebilirliğin Boyutları” başlığı altında kavramı çevresel, ekonomi ve toplum boyutlarıyla ele alıyor. YEM'in ev sahipliğinde gerçekleşecek konferansa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol ile Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Başkanı Haluk Sur konuşmacı olarak katılacak.

 Konferans şu şekilde devam edecek;

Kentsel alanlar, parklar, kamusal alanlar, yapılar ve enstalasyonlarıyla dikkat çeken ve sürdürülebilir bir gelecek hedefleyen projeler üreten Hollanda merkezli ZUS'un (Zones Urbaines Sensibles) kurucu direktörü Kristian Koreman, konferansın ilk anahtar konuşmacısı olarak programda yer alıyor.

İletişim kanalları aracılığıyla sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir iletişim yönetiminde yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi üzerine 21. Yüzyıl Şirketleri için Sürdürülebilir İletişimin Geleceği konusunu web pazarlama, internet girişimleri ve yeni medya akımında uzman Robin Good'un anahtar konuşmacılardan bir diğeri olarak aktaracak.

EKODesign 2013 mimarlık, geliştirme, iletişim ve kalkınmaya yönelik, ekonomik ve kavramsal yaklaşımları farklı uzmanlarla masaya yatıracak. Konferans, tüm bu faktörlerin bütünleşik kent modeli örneğiyle özel ve kamu sektörüne örnek teşkil etmeyi ve Türkiye'de de model olmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu bağlamda İsveç'te geliştirilen, mimarlık, tasarım, enerji, ulaşım, atık yönetimi, su yönetimi, iletişim ve bilgi konularını kentsel gelişim ve planlama modelinde entegre eden, İsveç hükümetinin girişimi olarak Swedish Enterprise işbirliğinde Businees Sweden tarafından yönetilen ve denetlenen SymbioCity yaklaşımını, aktarmak üzere SymbioCity Kıdemli Danışmanı ve Tengbom Architects Ortağı Stellan Fryxell anahtar konuşmacılar arasında yer alacak.

 EKODesign Konferansı anahtar konuşma bölümlerinin haricinde “söyleşi” formatını da benimseyerek içeriği zenginleştirmek ve farklı disiplinlerdeki uzmanların görüşlerini masaya yatırmayı hedefliyor. Bu bağlamda EKODesign 2013'ü destekleyen ana sponsorlar Moderatör Soruyor! “Sürdürülebilirleştiremediklerimizden misiniz?” oturumunda ürün tasarımı, servis ağı, kurumsal sosyal sorumluluk ve sektörde öncülük teşkil eden vaka etüdleriyle sürdürülebilirlik kavramının kendi şirketlerinin iş modelleri dikkate alınarak süreclerine nasıl entegre edildiğinin altı çizilecek.

Programlanan diğer bir söyleşide, şirketlerde düşük karbonlu ekonomi ve kalkınma dönemi konusu, UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi Direktörü Simona Marinescu ve Pramex International Türkiye Temsilcisi Dr. Rıza Kadılar'ın moderatörün sorularını yanıtlamalarıyla pekişecek.Sürdürülebilirliğin kavramsal olarak tüketilmesine eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşacak olan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşen Ciravoğlu ise moderatörün sorularını son söyleşide yanıtlayacak.

Finans, ekonomi, yeşil girişimcilik, toplumsal gelişim ve farkındalık alanlarında aktif olarak çalışan Yeşilist Kurucu Yöneticisi ve Climate Project Türkiye Temsilcisi Ergem Şenyuva, EKODesign Konferansı 2013'ün moderatörü olarak, bu yıl masaya yatırılacak sürdürülebilirliğin bileşenleri olan çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutların tartışmaya açılmasını sağlayacak. Bu yıl içerik müzikle de renklenerek Hediye Güven ve Orkestrası'nın performansına ev sahipliği yapacak.

Yapi.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

EKODesign Sürdürülebilirliğin Boyutları Konferans YEM'de yapılacak!
  • 03.03.2013 15:18

EKODesign Sürdürülebilirliğin Boyutları Konferans YEM'de yapılacak!

EKODesign, 6. yılında “Sürdürülebilirliğin Boyutları” başlığı altında kavramı çe ...