maritbet girişmaritbet
Didim'de tatilciler Altınkum sahilini doldurdu

Didim'de tatilciler Altınkum sahilini doldurdu

Kuşadası'nda 9 günlük bayram tatili nedeniyle hareketlenen iç turizm esnafın yüzünü güldürdü

Kuşadası ve Didim'de 9 günlük bayram tatili dolayısıyla iç turizm hareketlendi. Kuşadası limanında yanaşan gemiler hem turizmciyi hem de esnafın yüzünü güldürdü.

Kuşadası'nda acentelerinin ve otellerin uzun bayram tatilinde yaptığı indirim kampanyaları sayesinde oteller yüzde 90 doluluk oranına ulaştı.

Kuşadası bayramda sadece yerli turist bereketi yaşamıyor. Kuşadası Ege Ports Limanı'na bayramın ilk gününde 5 gemi ile personel dahil 10 bin yolcu giriş yaptı. Limana sabah saatlerinde yanaşan "Louis Oliympia", "Louıs Aura", "Thamson Majesty", "Splendour Of The Seas" ve "Celeprity Reflection" isimli gemilerden inen turistlerin bir kısmı tur otobüsleri ile Efes ve Meryemana'ya giderken tura katılmayan yolcular Kuşadası çarşılarına yöneldi.

Kuşadası Ege Liman İşletmeleri yetkililerinden alınan bilgiye göre,  bayramın ikinci gününde "Serenade Of The Seas", "Nautica", "Silver Spirit" ve "Silver Wınd". bayramın üçüncü gününde "Ryndam", "Wınd Star", "Seabourn Quest", "Navigotör Of The Seas" ve "Celebrity Constellatıon" isimli gemilerin yanaşacağı  bayramın ilk 3 gününde personel dahil toplam 35 bin turistin giriş yapacağı öğrenildi. 

Kuşadası'nda tam bir bayram bereketi yaşandığını belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “ 9 günlük bayram tatili Kuşadası'nda yerli turist akınını tekrar harekete geçirdi. Otellerin doluluk oranları ilk belirlemelere göre yüzde 90 a ulaştı.  Türkiye'nin ve bölgenin en önemli limanları arasında bulunan Kuşadası Ege Ports limanı bayramda 15 gemi gemi ile 35 bin yolcuyu aşkın turist getirmesiyle Kuşadası'nda tam bir bayram bereketi yaşanıyor” dedi.

Didim

Aydın'ın Didim İlçesi'nde ekim ayının ortasında yazdan kalma günler yaşanırken, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde burayı tercih edenler Mavi Bayraklı Altınkum Plajı'nı doldurdu.

Hava sıcaklığının 27, deniz suyu sıcaklığının da 22 derece olarak ölçüldüğü turizm merkezi Didim'de, sıcak havayı fırsat bilen turistler plajlarda deniz ve güneşin keyfini çıkardı. Didim'e akın aden yerli ve yabancı turist esnafın da yüzünü güldürdü. 

Tatilci ve turistlerin bir kısmı şezlonglarda güneşlenirken, kimileri denize girerek serinledi. Heyecan arayanlar ise su sporları yaptı

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, 9 günlük tatilin turizmcileri sevindirdiğini, havanın da güzel olmasıyla ilçede turizm hareketliliğinin yaşandığını bildirdi.

Yabancı turistlerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden bayram tatili için gelenlerle tesislerin dolduğunu Atabay, bayram tatilinin uzun olmasının turizmcileri sevindirdiğini kaydetti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuşadası, 3 kruvaziyerle gelen 8 bin 270 turisti ağırladı
  • 03.08.2022 16:53

Kuşadası, 3 kruvaziyerle gelen 8 bin 270 turisti ağırladı

Kruvaziyer turizmin önemli merkezlerinden Kuşadası'na 3 gemiyle 8 bin 270 turist ...

BEDAŞ, bayram tatilinde sahadaki personel sayısını yüzde 22 artıracak
  • 10.07.2022 09:43

BEDAŞ, bayram tatilinde sahadaki personel sayısını yüzde 22 artıracak

Uzun bayram tatilinde İstanbul Avrupa Yakası’nda enerji talebinde düşüş öngörüls ...

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun
  • 08.07.2022 23:24

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun

Emlaktasondakika.com ailesi olarak Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırl ...

Kuşadası, 5 kruvaziyerle gelen 6 bin 700 turisti ağırladı
  • 05.07.2022 15:52

Kuşadası, 5 kruvaziyerle gelen 6 bin 700 turisti ağırladı

Kruvaziyer turizminde önemli merkezlerden Kuşadası'na, 5 gemiyle yaklaşık 6 bin ...