maritbet girişmaritbet
Bayram yoğunluğu akıllı ulaşım sistemleriyle hafifletilecek

Bayram yoğunluğu akıllı ulaşım sistemleriyle hafifletilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Kurban Bayramı'nda yollarda yaşanacak olası yoğunluğu, akıllı ulaşım sistemlerini kullanarak azaltacak.

Türkiye genelindeki 68 bin 655 kilometre yol ağında, KGM'nin sorumluluk alanlarında vatandaşların rahat seyahat edebilmelerini sağlamak ve trafik kazalarını en düşük seviyeye indirmek için ek personel ve araçlarla hizmet verilecek.

Yurt genelinde çalışmalar 1000 ekip, 5 bin personel, 1500 makine ve 4 bin kamerayla yürütülecek. Muhtemel olumsuzluklara karşı 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak 18 bölge müdürlüğü, 123 şube şefliği, 15 tünel bakım işletme şefliği, 25 otoyol bakım işletme şefliği ve 16 yap-işlet-devret bakım işletme şefliğindeki personel kesintisiz hizmet sunacak.

Görüntü entegrasyon çalışmaları kapsamında Bolu Tüneli, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, Aydın-Denizli Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Ankara-Niğde Otoyolu'na ait görüntüler Ana Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi'ndeki DLP ekranlardan izlenecek.

Yol yapım, bakım ve onarım çalışması yapılan kesimlerde, Kurban Bayramı tatili süresince, zorunlu haller dışında çalışmalara ara verilerek trafiğin aksamaması sağlanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halkalı-Kapıkule arası hızlı trenle 1,5 saate düşecek
  • 08.06.2026 11:23

Halkalı-Kapıkule arası hızlı trenle 1,5 saate düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hat ...

Bayramda fahiş fiyat ve korsan taşımacılığa sıkı denetim
  • 26.05.2026 23:16

Bayramda fahiş fiyat ve korsan taşımacılığa sıkı denetim

Kurban Bayramı öncesi ve süresince şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslere yö ...

Kurban Bayramı’nda trenlere 18 bin 644 ek kapasite
  • 20.05.2026 18:06

Kurban Bayramı’nda trenlere 18 bin 644 ek kapasite

Kurban Bayramı’nda artan yolcu talebine yanıt vermek için YHT, anahat ve bölgese ...

2017’den bu yana 9 milyon engelli yolcu ücretsiz seyahat etti
  • 20.05.2026 13:06

2017’den bu yana 9 milyon engelli yolcu ücretsiz seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu demiryollarında 2017 yılından bu ...

ITF’nin 2027-2028 dönem başkanlığına Türkiye seçildi
  • 07.05.2026 19:03

ITF’nin 2027-2028 dönem başkanlığına Türkiye seçildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin küresel ulaştırma p ...