maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM'de toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM'de toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılarak vatandaşlara hitap etti. Vatandaşlar, Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekletirilen, toplu açılış törenine ilgi gösterdi.

Ankara'nın tüm ilçe, semt ve mahallelerinde oturan vatandaşları selamlayan ve sevgilerini ileten Erdoğan, "Karadeniz benim baba, ata yurdum, İstanbul doğduğum, büyüdüğüm, yetiştiğim, siyasette ve millete hizmet yolunda piştiğim yer. Ankara ise 2001 yılında arkadaşlarımızla birlikte partimizi kurduğumuz, 2002 yılından itibaren Türkiye'ye, Türk milletine Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini getirdiğimiz yer." ifadesini kullandı. 

Ankara'nın tarihi boyunca hep karargah olarak kullanılan bir şehir olduğunu vurgulayan Erdoğan, Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıd'ın Timur'un ordularına karşı karargahını Ankara'da kurduğunu, Anadolu'nun dirlik ve birliğinin manevi hamilerinden Hacı Bayram-ı Veli'nin ve Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin'in de Ankara'yı bir nevi karargah olarak kullandığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Savaşı'nda askeri ve siyasi yönetim karargahı olarak görev yapan Ankara'nın bu vasfının başkentlikle taçlandığını ifade ederek, "Cumhuriyet tarihi boyunca verdiğimiz demokrasi mücadelesinin karargahı da hep Ankara olmuştur. Ankara, şu anda anayasa değişikliğine karşı 'hayır' kampanyası yapan ama 'evet' denmesi için ne gerekiyorsa onu söyleyen birisi var ya, işte o zatın partisinin tek parti olarak bu ülkeyi yönettiği dönemde, maalesef millete tepeden bakan, milleti hor gören bir anlayışın hakimiyetine girmiştir. Milletin karargahı olması gereken Ankara, bu faşist, baskıcı anlayışın istilasına uğramıştır." diye konuştu. 

Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç'un "İsyanlı Sükut" şiirinden "Gitmişti makama arz-ı hal için / 'Bey' dedi, yutkundu, eğdi başını / Bir azar yedi ki oldu o biçim... / 'Şey' dedi, yutkundu, eğdi başını / Döndü, gözlerinde bulgur bulgur yaş / Sandım can evime döktüler ateş / Sordum, 'Memleketin neresi gardaş?' / 'Köy' dedi, yutkundu, eğdi başını." dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte bu şekilde can evine ateşler dökülen günlerden geçen milletimiz, kendisine demokrasinin, özgürlüklerin, kalkınmanın yolunu açan herkese dört elle sarılmıştır." ifadesini kullandı.

Halk ozanı Aşık Veysel'in bir vesileyle geldiği Ankara'da kıyafetinden dolayı Ulus'a sokulmadığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugünkü 'hayır' diyen zihniyet işte Aşık Veysel'i de Ulus'a sokmayan zihniyettir. Hamdolsun bugün Ankara'nın tüm kurumlarında, tüm mahallelerinde hani dün o caddelerine sokulmayan insanlar var ya onlar ve onların çocukları, torunları yaşıyor, işte onlar 'evet' diyenler. Rahmetli Menderes'i sadece milletin isyanına kulak verdiği, milletin taleplerini yerine getirdiği için darağacına çıkardılar. Ona sessiz kalanlar, darağacına çekenlerin arkasında duranlar da 'hayır' diyenlerdir.

1960 darbesinden beri Türkiye demokrasi ve kalkınma yolunda ne zaman ileriye doğru adımlar atmışsa hep aynı şey olmuştur. Birtakım eller hemen devreye girmiş, darbelerle, muhtıralarla, koalisyonların sebep olduğu siyasi ve ekonomik krizlerle ülkemiz hep geriye itilmiştir. Türkiye sadece 1991 yılından bu yana sadece istikrarlı yönetime sahip olsaydı, bugün nerede olacaktık biliyor musunuz? Şu anda bulunduğumuz yerin tam 2 kat daha ilerisinde olacaktık. Yani bugün kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar, bu durumda şu an itibarıyla 22 bin dolarlık kişi başına düşen milli gelire sahip olacaktık."

"Bu millet penaltıyı iyi atar..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün açıklanan büyüme rakamlarına göre Türkiye'nin 2016'da yüzde 2,9 büyüdüğüne dikkati çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bazıları bu rakamı küçümsemeye kalkabilir. Aynı dönemde AB'nin ortalama büyüme rakamı ne biliyor musunuz? Yüzde 1,5. OECD ülkelerinin ortalama büyümesi ne kadar biliyor musunuz? 1,7. Bize tabii ki 2,9 yetersiz geliyor. Ancak dünyadaki anlı şanlı ekonomi değerlendirme kuruluşları var ya, benim her zaman bunlara biraz fırça attığım, 'Bu açıklamalarınız siyasidir. Bunların açıklamalarına bakmayın dediğim' var ya, onların değerlendirmelerinin bir puan üzerinde bunun çıktığını unutmayalım. Bu ne demektir? Ters köşe oldular yine. Bu millet penaltıyı iyi atar." 

Kahvehane köşelerinde "hayır" kampanyası yapılmakla milletin aldatılamayacağını ifade eden Erdoğan, "Avrupa'ya gelen siyasetçilerimizin önünü kesmekle 16 Nisan'ı döndüremeyeceksiniz. İnşallah 16 Nisan'da Avrupa'nın liderlerine, bir kısmı hariç, gereken dersi vermeye var mıyız?" diye sordu.

Vatandaşların "evet" demesi üzerine de Erdoğan, "Maşallah. Hiç merak etmeyin, biz beşer planında kimsenin önünde eğilmedik, biz sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz, secdede eğiliriz." dedi. 

1,5 milyar lira değerindeki 193 eser

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Kültür Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende toplu açılışı yapılan 1,5 milyar lira değerindeki 193 eserin kente hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yapılan yatırımları büyüyen, kalkınan Türkiye'nin müjdesi olarak nitelendiren Başbakan Yıldırım, eserlerin yapımında katkısı olanlara teşekkür etti. Söz konusu yatırımların en büyük mimarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirten Yıldırım, "Sizin liderliğinizde çıktığımız bu yolda 14 yıldır ülkenin doğusunu batısıyla, kuzeyini güneyiyle birleştirmek, ülkeyi kalkındırmak, milletimizi mutlu ve refaha ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, dün Van'da toplu açılış törenine katıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da vatandaşlarla Diyarbakır'da bir araya geldiğini hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanım, illeri siz de ziyaret ediyorsunuz, biz de ziyaret ediyoruz, toplu açılışlar yapıyoruz, milletimizle kucaklaşıyoruz ve hasret gideriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım 14 yılda defalarca toplu açılış yaptınız, şehirlerimizi, ülkemizi imar etmek için bizim başımızda gece gündüz demeden çalıştınız, bize yol gösterdiniz, istikamet verdiniz. Türkiye'yi küresel yatırımlarla bu dönemde tanıştırdık. Dev projelerle ülkemizi kucaklaştırdık, Türkiye'yi başarıdan başarıya taşıdık. Bugün başkent Ankara'da, hem Ankara'ya yapılan yatırımlar hem de Türkiye'ye yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlere şahsım ve milletim adına özellikle şükranlarımı sunuyorum. Biz de bu aziz millete, gösterdiğiniz istikamette kararlılıkla hizmet etmeye gayret ediyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AKM, bir yılda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı!
  • 20.12.2022 10:30

AKM, bir yılda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı!

Dünyanın sayılı kültür sanat mekanlarından Atatürk Kültür Merkezi, sanatseverler ...

AKM, iki ayda 115 bini aşkın sanatseveri ağırladı
  • 28.12.2021 16:58

AKM, iki ayda 115 bini aşkın sanatseveri ağırladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapılarını açan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), iki ...

Yenilenen AKM'yi 2 haftada 100 bin kişi ziyaret etti!
  • 18.11.2021 10:08

Yenilenen AKM'yi 2 haftada 100 bin kişi ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ...

Atatürk Kültür Merkezi açılıyor!
  • 29.10.2021 16:48

Atatürk Kültür Merkezi açılıyor!

Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, gazetecilere AKM'yi tanıttı
  • 28.10.2021 17:35

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, gazetecilere AKM'yi tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 29 Ekim'de açılışı yapılacak Taksim At ...

AKM yarın sanatseverlerle buluşuyor
  • 28.10.2021 16:19

AKM yarın sanatseverlerle buluşuyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhuriyetin 98. kuruluş yıl dönümü k ...