maritbet girişmaritbet
‘Ceyhan, projelerle üzerine biçilen elbisenin içini dolduracak’

‘Ceyhan, projelerle üzerine biçilen elbisenin içini dolduracak’

Ceyhan’a yatırım yapma isteyen yatırımcıların önü açılıyor

Ceyhan'ın enerjinin dünyaya pazarlandığı merkez olduğunu ve önümüzdeki dönem Doğu Akdeniz bölgesinin büyük terminal hattı haline geleceğini söyleyen Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, “Ancak şehircilik anlamında Ceyhan şuan hak ettiği yerde değil. Ceyhan'a çok büyük bir elbise giydirilmiş. Gerçekleştireceğimiz projelerle Ceyhan'ın üzerine biçilen elbisenin hakkını vereceğiz” dedi.

Ceyhan'ın yıllardır Irak ve Azerbaycan petrollerinin dünyaya açıldığı bir pencere olduğunu kaydeden Öztürk, enerjinin dünyaya pazarlandığı bir yer olan Ceyhan'ın isminin artık dünya tarafından anıldığını vurguladı. Öztürk, “Son olarak Tanap anlaşması ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi Doğu Akdeniz Bölgesi'nin en büyük terminal hattı haline gelecek olan Ceyhan'ın süreç içerisinde Roterdam'ın aldığı vazifeyi alacağına inanıyoruz” dedi. Bu sürecin adım adım ilerlediğini anlatan Öztürk, bu süreçte belediye olarak üzerlerine düşen her göreve katkı koymak için hazır olduklarını dile getirdi. Ceyhan'a kendisinden en az 10 beden büyük bir elbise giydirildiğini vurgulayan Öztürk, “Şehircilik problemleri yıllar içerisinde ötelenerek daha da çoğaltılmış. Kentsel dönüşüm gerçekleştirilmediği için problemler daha da artıyor” dedi.

Çok hızlı bir şekilde Ceyhan Nehri'nin doğusu ile Atatürk Caddesi arasında kalan yaklaşık 24,5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Öztürk, “Ceyhan'da ilk defa kentsel dönüşümü uygulamış olacağız. Daha yaşanabilir, her türlü sosyal donatı alanlarının olduğu, çarşı esnafı ile halkın bütünleştiği bir şehri ortaya çıkarmak istiyoruz. Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduk. Ceyhan Nehri'nin ıslah projelerini de hazırladık. Aquapark yapmayı planlıyoruz. Orman Bakanlığı ile birlikte mesire yerleri için yer tespitleri de yaptık. Ceyhan'ın piknik alanlarını geliştirmek istiyoruz. TOKİ Başkanı ile görüşerek TOKİ yatırımlarını da çekmek istiyoruz”diye konuştu. Ceyhan'a yatırım yapmak isteyen yatırımcıların önünü açmak için de imkanlarını seferber edeceklerini söyleyen Öztürk, “Sanayicilerden tek bir talebimiz var. Yatırım yapacak iş adamlarımız Ceyhan halkını istihdam etsin”şeklinde konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turizmde talep arttı, rezervasyon aralığı uzadı!
  • 28.09.2020 09:33

Turizmde talep arttı, rezervasyon aralığı uzadı!

Covid19 pandemi sürecinde turizm sektöründe talebin arttığı ancak rezervasyon ar ...

Adana'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!
  • 02.02.2019 16:00

Adana'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre saat 15.20'de merkez üssü Adana Ce ...

Yeni TOKİ projesi için ilk adım
  • 24.10.2015 19:20

Yeni TOKİ projesi için ilk adım

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 1. Etap Toplu Konutlarının yaptırılacağı arsaların de ...

‘Ceyhan, projelerle üzerine biçilen elbisenin içini dolduracak’
  • 29.08.2014 13:56

‘Ceyhan, projelerle üzerine biçilen elbisenin içini dolduracak’

Ceyhan’a yatırım yapma isteyen yatırımcıların önü açılıyor ...