maritbet girişmaritbet
Bülent Arınç İznik'te gazetecilerle selfie çekildi

Bülent Arınç İznik'te gazetecilerle selfie çekildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılacak yatırımlarla İznik'in adeta uçacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti Bursa milletvekilleri İsmail Aydın, Önder Matlı, Hakan Çavuşoğlu, İsmet Su, Canan Candemir Çelik, Müstafa Kemal Şerbetçioğlu ve Vali Münir Karaloğlu ile birlikte İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkan Sargın “ Bugün ilçemize bizlere liderlik yapmış, başbakan yardımcılığı yapmış ve  yapmakta olan Sayın Bülent Arınç beyefendiler teşrif ettiler. Bugün İznik'te artık sayın başbakan yardımcımız ile birlikte, sayın vekillerimiz ile ve sayın valimiz ile birlikte artık bir milat başlıyor. Hazır Başbakan Yardımcımız İznik'e teşrifleriyle bizleri onurlandırdılar ama bizde sayın başbakan yardımcımızdan bir şeyler isteyeceğiz, dosyalarımızı hazırladık. Bunu basın huzurunda sizler ile paylaşayım. Bizim Vakıflara ait bir yerimiz var. Bu yerde bir de camimiz mevcut. Buraya cami ve çevresi ile birlikte oraya Eşrefoğlu Rumi Külliyesi talep ediyoruz. Çünkü Eşrefoğlu Rumi İznik için ve İslam Dünyası için önem arz eden şahsiyetlerden biri. İslam aleminde iki kişi vardır. Rumi ismiyle anılan biri Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri biri ise Eşrefoğlu Rumi Hazretleridir. Ben istediğimizi aldık varsayıyorum ve belediyemize teşriflerinden dolayı sayın başbakan yardımcımıza, vekillerimize ve valimize teşekkür ediyorum" dedi.

İznik'in dünyanın dikkat ettiği bir merkez haline geldiğini söyleyen Arınç, "Başkanımız seçimlerde başarılı oldu. Halkımızın desteğini aldı. Huzurlu, rahat ve verimli günler İznik'i bekliyor. Tabii ki kendisini de zor bir görev bekliyor. Bugün İznik'te altyapı çalışmaları var. Toz, toprak olacak. Zahmetsiz iş olmaz. Yakında doğalgaz ile birlikte İznik gıpta edilen bir ilçe haline gelecek. İznik'te orta ve küçük ölçekli sanayiin haricinde büyük sanayi düşünmüyoruz. Tarıma destek vereceğiz. İznik'te kamu yatırımlarımız var. Yeni hastane inşaatı sürüyor. İznik-Yenişehir yolu tamamlandığında İznik'in ekonomisine, turizmine katkı sağlayacaktır. Bütün bunların yanında Bursa'da bugün camilerimiz, külliyelerimiz, han ve hamamlarımızı restore ettik, ediyoruz. İznik'te de aynı vakıf eserlerini ayağa kaldıracağız. Artık İznik'in uçması gerekir" diye konuştu.

"40 YIL DÜŞÜNSEM AKLIMA GELMEZDİ"

İznik gölünde bulunan tarihi bazilikayla ilgili bir gazetecinin, "Bu konuda düşünce ve görüşünüz nedir" sorusuna Arınç, "Kültür ve Turizm bakanıma sorup size döneyim. Kırk yıl düşünsem böyle bir soru bulamazdım" diye karşılık verdi.

İznik Belediye Başkan Osman Sargın, Arınç ve Vali Karaloğlu'na İznik çinisi ve Eşrefoğlu Rumi'nin kitaplarından hediye etti. Arınç, daha sonra öğle namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Kaymakam Hüseyin Karameşe ve İznik Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Arınç'a Ayasofya Camii'nin bir tablosunu hediye etti.

Arınç, Gazeteciler Selfie Çekildi

Öğle yemeği sonrasında İznik sahilinde yürüyüş gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin sayın başbakan yardımcım 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü anısına sizinle İznik gölüne karşı günün modası olan selfie çekinelim dedi. Bunun üzerine başbakan yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerle Selfie çekilirken, Vali Karaloğlu ise gazetecilerle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın fotoğraflarını çekti.

Arınç'tan Balıkçılara Rasgele

İznik sahilinde yürüyüş esnasında balıkçıların yanına giderek rasgele diyen, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İhracat edilen Gümüş Balığı hakkında balıkçılardan bilgi aldıktan sonra İznik'ten İnegöl'e hareket etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Depremzedeler sıcak illere...
  • 17.11.2011 12:54

Depremzedeler sıcak illere...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van depremi depremzedelerinin sıcak illere taş ...

Bülent Arınç bayramı Bursa'da karşıladı
  • 28.07.2014 11:30

Bülent Arınç bayramı Bursa'da karşıladı

Bayram namazını Ulu Cami'de kılan Arınç, namazın ardından vatandaşlarla bayramla ...

Bursa'daki teleferiğin resmi açılışını Bülent Arınç yapacak
  • 16.06.2014 17:41

Bursa'daki teleferiğin resmi açılışını Bülent Arınç yapacak

Bursa Uludağ’daki 7 Haziran’da yolculu seferlere başlayan teleferiğin resmi açıl ...

Bülent Arınç Bursa'yı ziyaret etti
  • 01.06.2014 16:36

Bülent Arınç Bursa'yı ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı, Bursa'da incelemelerde bulundu ...

Bülent Arınç İznik'te gazetecilerle selfie çekildi
  • 04.05.2014 13:12

Bülent Arınç İznik'te gazetecilerle selfie çekildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılacak yatırımlarla İznik'in adeta uçacağın ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Kavşağı'nı ulaşıma açtı
  • 04.03.2014 14:37

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Kavşağı'nı ulaşıma açtı

Ankara-İzmir devlet karayolu üzerindeki transit geçişin yanı sıra raylı sistem g ...