maritbet girişmaritbet
Bülent Arınç Bursa'yı ziyaret etti

Bülent Arınç Bursa'yı ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı, Bursa'da incelemelerde bulundu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Karacabey Belediyesi'nce düzenlenen 10. Leylek Şenliği'ne katıldı.

Uluabat'a bağlı Eskikaraağaç Köyü'nde organize edilen şenlikte Başbakan Yardımcısı Arınç'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da eşlik etti.

“Ortak aklın yansıması”

Başta leylekler olmak üzere hayvan haklarını korumayı ve çevreye olan duyarlılığı artırmayı hedef alan şenlikte selamlama konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bir dünya kenti olduğunu söyledi. Kentin imkanlarını değerlendirmek ve dünyada hak ettiği noktaya taşımak için ortak akılla hareket etmek mecburiyetinde olduklarını belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak bunun gereklerini yerine getirdiklerini, gerek valilik gerekse üniversite ve STK'larla işbirliği içerisinde birçok başarıya imza attıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve turizmle ilgili stratejik planının, ulusal ve uluslararası uygulamalarının artık Büyükşehir Yasası'yla birlikte büyük bir yetki ve etki imkanına kavuştuğunu belirten Başkan Altepe, “Artık tüm kurum ve kuruluşlarla bütünleşme konusunda ufkumuz daha da açılmıştır. 10. Leylek Şenliği de bu ufkun yansımasıdır” dedi.

Büyükşehir'in gücü…

Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç ise, 10. Leylek Şenliği'nin Büyükşehir Belediyesi'nin ve valiliğin desteğiyle bundan sonra daha güçlü kutlanacağına inandığını söyledi. Şenliğin hem leylek hem de hayvan haklarının, çevre problemlerinin uluslararası noktalara duyurulması anlamında lokomotif olacağını dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, “İnşallah ilerleyen zamanlarda, Eskikaraağaç Köyü sakinleri valilik ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından desteklenecek ve şenlik eskisine nazaran daha da etkin bir şekilde gerçekleşecektir. Eminim ki herkes bundan karlı çıkacak” diye konuştu.

Hedef: Daha fazla kitle

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da,  Uluabat Gölü'nün biyolojik çeşitlilik bakımından Türkiye'de koruma altına alınan 14 sulak alandan biri olduğunu söyledi. Uluabat Gölü çevresindeki leylek varlığında ‘elektrik tellerinin çoğalması ve leyleklerin yuvalanabileceği alanların tükenmesi nedeniyle' yıllara bağlı azalma meydana geldiğini hatırlatan Karaloğlu, şenliğin de bu sebeple, hayvan haklarını korumak ve çevreye olan duyarlılığı artırmak için düzenlendiğini ifade etti. Organizasyonun ilk kez bu yıl valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Karacabey Belediyesi tarafından yapıldığını vurgulayan Karaloğlu, etkinliğe sahip çıkarak daha fazla kitleye ulaşmak istediklerini belirtti.

Kuş gözlem evinde inceleme

10. Leylek Şenliği kapsamında Koza Halk Dansları ekibi, protokol üyeleri ve katılımcılara yönelik gösteriler düzenledi. Selamlama konuşmalarının ardından protokol üyeleri, Uluabat Kuş Gözlem Evi'nde incelemelerde bulundu.

10. Leylek Şenliği 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında organize edildi. Uluabat Gölü'ne kıyısı olan Eskikaraağaç Köyü'nde organize edilen etkinliklerde; Uluabat Gölü ve Leylek Koruma Çalıştayı, Kent konseyleri ve STK etkinlikleri, sportif gösteriler, konserler, halk oyunları sunumları, tiyatrolar, atlı gösteriler, fener alayı gösterisi, gölge oyunları ve kuş resital dinletisi yer alıyor. Şenlik, tüm vatandaşlara yönelik olarak ücretsiz düzenleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Depremzedeler sıcak illere...
  • 17.11.2011 12:54

Depremzedeler sıcak illere...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van depremi depremzedelerinin sıcak illere taş ...

Bülent Arınç bayramı Bursa'da karşıladı
  • 28.07.2014 11:30

Bülent Arınç bayramı Bursa'da karşıladı

Bayram namazını Ulu Cami'de kılan Arınç, namazın ardından vatandaşlarla bayramla ...

Bursa'daki teleferiğin resmi açılışını Bülent Arınç yapacak
  • 16.06.2014 17:41

Bursa'daki teleferiğin resmi açılışını Bülent Arınç yapacak

Bursa Uludağ’daki 7 Haziran’da yolculu seferlere başlayan teleferiğin resmi açıl ...

Bülent Arınç Bursa'yı ziyaret etti
  • 01.06.2014 16:36

Bülent Arınç Bursa'yı ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı, Bursa'da incelemelerde bulundu ...

Bülent Arınç İznik'te gazetecilerle selfie çekildi
  • 04.05.2014 13:12

Bülent Arınç İznik'te gazetecilerle selfie çekildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılacak yatırımlarla İznik'in adeta uçacağın ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Kavşağı'nı ulaşıma açtı
  • 04.03.2014 14:37

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Kavşağı'nı ulaşıma açtı

Ankara-İzmir devlet karayolu üzerindeki transit geçişin yanı sıra raylı sistem g ...