maritbet girişmaritbet
Boğaz'a yürüme ve bisiklet yolu geliyor

Boğaz'a yürüme ve bisiklet yolu geliyor

Boğaz'ın en güzel noktalarından Emirgan sahil yolu genişletilerek yaya ve bisikletler için özel güzergah yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emirgan sahil yolunda vatandaşların talepleri doğrultusunda genişletme çalışmalarına başladı. 

Belediyenin Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sahil yolu ile deniz arasında kalan yaya bandı genişletilerek, bisiklet ve yürüyüş yolu, balık tutan vatandaşlar için balık tutma platformu, oluşturuluyor. Otomobilleri ile gelen vatandaşlar için ise 116 araçlık parklanma cebi yapılıyor. 

İlk etapta Emirgan sahilinde başlatılacak çalışmalar vatandaşların talepleri doğrultusunda yeni projelerle arttırılacak. Proje, bölgede yaşayanların, sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınarak başlatıldı. İlk çalışma Emirgan Sahil yolunda 700 metre uzunluğunda bir bölümü kapsıyor. Bu çalışma ile sahil bandı yaklaşık 8 metre kazıklar üzerinde genişletilecek. 

Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla sahil şeridinde 2 mt genişliğinde bisiklet yolu oluşturulacak. Ayrıca 3 metre genişliğinde toplamda 1550 m2 yeşil alan hizmete alınacak. Otomobilleriyle gelen vatandaşlar için ise sahil bandı boyunca 116 araçlık parklanma cebi yapılacak. 

Sahil yolunun genişlemesi ile balık tutan vatandaşları için 4 mt genişliğinde 30 mt uzunluğunda 3 adet balık tutma platformu yapılacak. Olta balıkçılarının da rahat ve konforlu bir şeklide diğer yayaları rahatsız etmeyecek şeklide avlanmalarının önü açılacak. 

Çalışma bittiğinde ilave alanlarla birlikte toplam 11300 m2' lik alan düzenlenmiş olacak. Çalışmaların bu yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. 
İnternet Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Boğaz'a yürüme ve bisiklet yolu geliyor
  • 07.05.2014 14:30

Boğaz'a yürüme ve bisiklet yolu geliyor

Boğaz'ın en güzel noktalarından Emirgan sahil yolu genişletilerek yaya ve bisikl ...