maritbet girişmaritbet
Bitlis'teki 326 adet afet konutunun yıkıma başlandı

Bitlis'teki 326 adet afet konutunun yıkıma başlandı

Bitlis'te inşasına 11 yıl önce başlanan ve 3 yılda tamamlanan atıl durumdaki afet konutlarının yıkımına başlandı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, inşasına 11 yıl önce başlanan ve 3 yılda tamamlanan, ancak altyapı sıkıntılarından dolayı vatandaşların yerleşmediği afet konutlarının yıkımını kararlaştırdı. Afet konutlarının yıkımı için çalışmalar başlatıldı. 

Çevre ve Şehircilik Müdürü ve Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, yaptığı açıklamada, ?afetler nedeniyle evleri hasar gören vatandaşların iskan edilmesi için 326 konut yapıldığını anımsattı.

Altyapı sorunlardan dolayı vatandaşların yerleşmediği binaların atıl durumda kaldığını anlatan Aras, şöyle konuştu:

"7 yıl önce altyapı ihalesi yapıldı fakat yeteri rağbet sağlanamadığından iptal edildi. Sonraki süreçlerde ise ihale yapılmadı. Binalar kullanılmayınca çok tahrip edildi, zarar gördü. Bu sürede daha farklı sıkıntılar yaşandı. Birtakım madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldi. Sahipsiz kalınca birtakım terör örgütlerinin yuvalanabileceği mekan haline geldi. Şehre yakışmayan, şehircilik açısından da başlı başına bir sorun olan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için birtakım girişimlerde bulunuldu. Raporlar hazırlanarak binaların yıkımına karar verildi."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bitlis'teki 326 adet afet konutunun yıkıma başlandı
  • 18.12.2017 15:30

Bitlis'teki 326 adet afet konutunun yıkıma başlandı

Bitlis'te inşasına 11 yıl önce başlanan ve 3 yılda tamamlanan atıl durumdaki afe ...