maritbet girişmaritbet
Bingöl Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı

Bingöl Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bingöl Devlet Hastanesi'ni hizmete açtı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "16 Nisan'da milletin sözünün üstüne başkasının hiç söz söylemeyeceği bir Türkiye'ye uyanacağız. Bu Bingöl'ün, 80 milyon Türkiye'nin eseri olacak." dedi.

Bakan Akdağ, 250 yataklı Bingöl Devlet Hastanesinin açılış törenine katılmak üzere geldiği Bingöl Havalimanı'nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi tarafından karşılandı.

Saray Mahallesinde düzenlenen törende konuşan Bakan Akdağ, sağlık ailesinin şifaya vesile olması için Bingöl'ün güzel bir fırsata kavuştuğunu söyledi.

Akdağ, şifanın Allah'tan olduğuna işaret ederek, "Şifayı doktorlar, hemşireler, hastaneler cihazlar veremez. Bizim vazifemiz bu şifayı Cenabıhakkın vermesi hususunda vesile olmak, bunun için gerekli tesisleri yapmak, cihazları koymak, çalışanları temin etmek ve sizin hizmetinize takdim etmektir." ifadelerini kullandı.

recep akdağ

Türkiye'nin sağlık alanında büyük değişim ve dönüşüm yaşadığını vurgulayan Akdağ, eskiden hamileler için dahi ambulans verilmezken, bugün bütün hastalar için gerektiğinde hava ambulansları tahsis edildiğini vurguladı.

Sağlığın çok önemli bir mesele olduğunu kaydeden Akdağ, "Çünkü hamile annemizin karnındaki bebekten kabre gidene kadar hep sağlıkla ilgili ihtiyaçlarımız oluyor. İnsan hastalanmadan da hastalığın kıymetini anlamıyor. Hastalanıp da eğer ihtiyaç duyduğunuz sağlık hizmetine erişemezseniz asıl felaket de o zaman başlıyor." dedi.

Büyük Bingöl Devlet Hastanesi müjdesi

Bingöl'ün 30 yıllık sağlık binası ihtiyacını karşılayacak şekilde yeni bir hastane binası yapılacağı müjdesini veren Akdağ, yapılacak hastanenin Bingöl ölçeğinde Şehir Hastanesi olacağını ifade etti.

Akdağ, şöyle konuştu:

"Eski hastane binamız bu hastanenin yanında yavrusu gibi kalmış. Orası 20 bin metrekare, bu hastane 43 bin metrekare ama gerçekten bu yetmez. Bir defa iki hastanenin birbirinden uzak oluşu işlerimizi çok zorlaştırıyor. Şu anda resmi açılışını yaptığımız 250 yataklı Bingöl Devlet Hastanemizin bulunduğu alanı genişleterek, Bingöl için Allah'ın izniyle en az 30 sene sağlık hizmetleri, hastanecilik hizmetleri en mükemmel bir şekilde gerçekleştirecek büyük bir kampüse dönüştüreceğiz. Bir anlamda sayın Cumhurbaşkanımızın şehir hastaneleri olarak ifade ettiği hastanelerin Bingöl ölçeğindeki bir örneğini de burada yapmış olacağız.”

Eski hastanede bir odada 6 yatak bulunduğunu hatırlatan Akdağ, yeni hizmete giren hastanede ise 1 odada iki yatak, daha sonra inşa edilecek hastanede ise her odada bir yatak olacağını aktardı.

Bakan Akdağ, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin de yeni yapılacak hastaneye taşınacağını, mevcut binanın ise başka amaçlarda kullanılması için Bingöl'e hediye ettiklerini bildirdi.

Türkiye'nin her türlü engele rağmen gücünü güç katarak yoluna devam ettiğini belirten Akdağ, FETÖ'sü, PKK'sı, onların arkasında duran Avrupa'daki bazı derin devlet yapılara, her türlü engellemeye rağmen milletin kutlu yürüyüşüne devam ettiğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bosch XL ve XXL buzdolabı modelleri ve fiyatları!
  • 23.12.2020 13:27

Bosch XL ve XXL buzdolabı modelleri ve fiyatları!

Bosch XL ve XXL buzdolabı modelleri, fiyatları ve tüm seri modellerinin başlangı ...

Depremle sarsılan Samsat'ta 157 konut hasar gördü
  • 25.04.2018 15:09

Depremle sarsılan Samsat'ta 157 konut hasar gördü

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Ağır hasarlı 75, orta hasarlı 5, az hasarlı 75 konut ...

'Samsat'ta ikinci 400 konut için ihaleye çıkılıyor'
  • 24.04.2018 16:32

'Samsat'ta ikinci 400 konut için ihaleye çıkılıyor'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,1 büyüklüğündeki ...

'Depremin yanı sıra tsunami riskine yönelik de tedbir alacağız'
  • 05.04.2018 10:56

'Depremin yanı sıra tsunami riskine yönelik de tedbir alacağız'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ 2011'de yaşanan Japonya Sendai depremi sonrasınd ...

'TOKİ bu memleketin yüz akı bir kurum'
  • 16.02.2018 09:51

'TOKİ bu memleketin yüz akı bir kurum'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Tasarısı Gene ...

İnşaat izinlerindeki süreç kolaylaşacak
  • 09.02.2018 15:43

İnşaat izinlerindeki süreç kolaylaşacak

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Başbakan Yardımcısı Rec ...