maritbet girişmaritbet
Bakırköy’de kentsel dönüşüm ve trafik problemi çözülüyor

Bakırköy’de kentsel dönüşüm ve trafik problemi çözülüyor

Trafiğin yoğun olduğu caddelerde trafik yer altına inecek ayrıca bölgede depreme dayanıklı yapılar inşa edilecek

Bakırköy'de yeni dönem belediye başkan adayı olan Mehmet Emin Ertekin bölgeyle ilgili projelerini paylaştı. Ertekin'in, kentsel dönüşüm ve trafik sorunun ortadan kaldıracak projeleri dikkat çekiyor. Bakırköy'ün yüzde 90'lık bölümünün deprem tehdidi aldığında olduğunu belirten Mehmet Emin Ertekin ‘Biz Bakırköy'de 1 metrekare dahi kaybedilmeyecek şeklinde kentsel dönüşüm yapacağız. Vatandaşlar, mevcut daire alanını hiçbir ücret ödemeden, kentsel dönüşüm ve kira yardımı alarak yeşil binalarda yaşamalarına devam edecekler' dedi. 

Kennedy, Ebuziya ve İstanbul Caddesi'nde trafik bitiyor

Kennedy Caddesi, İstanbul Caddesi ve Ebuziya Caddesi'nde trafiği yer altına alarak Bakırköy'ü rahatlatmayı hedefleyen Ertekin, yeni otopark projeleriyle de bölgenin çehresini değiştirmeyi hedefliyor. Balıkçılar Çarşısı'nın yeniden düzenleneceğini söyledi. Bakırköy'de Marmaray'a, metroya ve deniz otobüslerine ring seferler düzenlenecek.

80 yeni proje

Bakırköy'ün değerine değer katacak projeleri bir bir hayata geçireceklerini belirten Ertekin ‘altyapı, kentsel dönüşü,m trafik, sosyal hizmetler, kültür-sanat ve çevre gibi alanlarda 80 yeni proje ile hizmet etmeye hazır' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Minibüsler İncirli'ye gidiyor

Bakırköy'ün merkezinde yer alanca minibüsleri taşıyacaklarını belirten Ertekin ‘İncirli'de özel otopark alanı yapacağız. Vatandaşlarımızı ilçe merkezine elektrikli araçlarla ulaştıracağız' dedi. Bakırköy Belediyesi olarak Yeşilköy'den Adalar'a ring seferleri yapan deniz taksi hizmetini de başlatacaklarını açıklayan Ertekin yürüyüş ve koşu parkurlarıyla daha sağlıklı bir Bakırköy oluşturacaklarının altını çizdi.

Bakırköy Müzesi faaliyete geçecek

Bakırköy'ün tam karakteristik özellerini yansıtacak olan Bakırköy Müzesi ile birlikte bölgede yer alan dini tesisler depreme karşı güçlendirilerek bakın, onarım ve temizliği yapılacak. Birçok park projesinin de hayata geçireceği bölgede 11D sinema ve planetaryum inşa edilecek.

Ücretsiz internet

İlçede bulunan tüm parklar ve belediyeye ait sosyal tesislerde ücretsiz ve korumlaı internet hizmeti sunulacak. Mehmet Emin Ertekin, ALO Başkan hattıyla tüm vatandaşlarla görüşecek.

40 yıldır Bakırköy'de ikamet eden ve çocuklarını Bakırköy'de büyüten bir vatandaş olarak bölgeye yeteri kadar değeri vereceklerini belirten Mehmet Emin Ertekin '10 yıldır meclis üyeliği yapan bir Bakırköy sakiniyim. En iyi hizmet; Bakırköy'ün ihtiyaç ve beklentilerini bilenler tarafından üretilir' dedi.

Mehmet Emin Ertekin hakkında

Bakırköy Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Emin Ertekin başkan seçilmesi durumunda bölgeyi uçuracak. Yenilikçi bakış açısıyla dikkat çeken Ertekin, misyonu ve vizyonuyla başkanlık koltuğunun en kuvvetli adayları arasında yer alıyor. 
1966 Siirt doğumlu olan Mehmet Emin Ertekin yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. 1979 yılından beri Bakırköy bölgesinde esnaflık yapan Ertekin, 2004-2009 yılları arasında AK Parti Bakırköy Meclis Üyeliği yaptı. 2009 yılı yerel seçimlerinde AKP Bakırköy Belediye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev alan Mehmet Emin Ertekin halen Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevini devam ettiriyor. Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'nde ikamet eden Ertekin iyi derecede İngilizce ve Arapça biliyor.

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakırköy'de kentsel dönüşüm başlıyor!
  • 25.12.2016 08:30

Bakırköy'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Osmaniye ve Kartaltepe mahalleleri pilot bölge seçildi, İstanbul'un en eski semt ...

İstanbul'un hangi ilçesinde binaların yüzde 60'ı hasarlı çıktı?
  • 31.05.2014 13:24

İstanbul'un hangi ilçesinde binaların yüzde 60'ı hasarlı çıktı?

Binaların yüzde 23'ü ağır, yüzde 26'sı orta, yüzde 12'si de hafif hasarlı çıkınc ...

Bakırköy’de kentsel dönüşüm ve trafik problemi çözülüyor
  • 25.02.2014 16:02

Bakırköy’de kentsel dönüşüm ve trafik problemi çözülüyor

Trafiğin yoğun olduğu caddelerde trafik yer altına inecek ayrıca bölgede depreme ...

Kentsel dönüşüm Bakırköy’de fiyatları yükseltiyor!
  • 08.06.2012 18:31

Kentsel dönüşüm Bakırköy’de fiyatları yükseltiyor!

Maxera Gayrimenkul ofisinde gayrimenkul danışmanlığı yapan Atalay Kılıçoğlu, Bak ...