maritbet girişmaritbet
Bağcılar’daki Taceddin Dergahı Müzesi yoğun ilgi görüyor

Bağcılar’daki Taceddin Dergahı Müzesi yoğun ilgi görüyor

İki yıl önce ziyarete açılan açılan Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi her gün 300 ziyaretçiyi ağırlıyor

Akif'in İstiklal Marşı'nı yazdığı Ankara'daki Tacettin Dergahı'nın benzeri olarak inşa edilen Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Taceddin Dergahı Müzesi'ne ilgi her geçen gün artıyor. Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Taceddin Dergahı Müzesi ziyaretçilere İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un hatıralarını yaşatıyor. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Ankara'daki Tacettin Dergahı'nın benzeri olarak inşa edilen Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Taceddin Dergahı Müzesi her gün başta Bağcılar olmak üzere İstanbul'un bir çok ilçesinden yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Bağcılar Belediyesi tarafından iki yıl önce inşa edilerek hizmete sunulan Taceddin Dergahı Müzesi açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor. Her gün ortalama 300 ziyaretçiyi ağırlayan Müze, Mehmet Akif'e ait önemli belge ve eserlere ev sahipliği yapıyor. 

Akif'in el yazması orjinal eserleri sergileniyor

Bağcılarlıların yanı sıra İstanbul'un değişik ilçelerinden Akif dostlarının ziyaret ettiği Taceddin Dergahı Müzesi'nde tarihe ışık tutan doküman ve eşyalar yer alıyor. Mehmet Akif Ersoy'un milletvekili olduğu zamanki mecliste yapılan orijinal albüm, Berat, vefatında üniversite öğrencilerinin aralarında yazdığı makalelerden oluşan 10 sayfalık kitapçık da yer alıyor. Müze'de yer alan diğer eserler ise şunlar: Mehmet Akif Ersoy'un ailesiyle ilgili mektuplar, arkadaşlarıyla ve kendi hayatıyla ilgili fotoğraflar, Akif'in yazdığı şiirler, dostlarına yazdığı mektuplar, kart postallar, Mehmet Akif'i anma günlerinde devletin çıkardığı özel pul ve para gibi dokümanlar.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Akif'in medeniyetimizin önemli şahsiyetlerinden birisi olduğunu belirterek, “Mehmet Akif Ersoy, kalemiyle yazmaktan ziyade, gönlüyle, kalbiyle yazan bir şairdir. O, sadece genç Türkiye Cumhuriyeti'nin İstiklal Marşı'nın şairi değildir; Akif, bir şair olmanın çok ötesinde bir mütefekkir, bir münevver ve bir gönül insanıdır.” diye konuştu. Çağırıcı, iki yıl önce inşa ederek hizmete sundukları Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Taceddin Dergahı Müzesi'nin Bağcılarlıların yanı sıra İstanbul'un diğer ilçesinden gelen ziyaretçilerce de ilgi görmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağcılar’daki Taceddin Dergahı Müzesi yoğun ilgi görüyor
  • 26.04.2014 12:17

Bağcılar’daki Taceddin Dergahı Müzesi yoğun ilgi görüyor

İki yıl önce ziyarete açılan açılan Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi ...