maritbet girişmaritbet
Asel Expo, Dubai Kuveyt Moskova'da ofis açıyor

Asel Expo, Dubai Kuveyt Moskova'da ofis açıyor

Ulusal ve uluslar arası fuar katılımcısı olan birçok firmanın çözüm ortağı olan AselExpo, Dubai, Kuveyt ve Moskova’da ofis açıyor

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 10 milyon TL, Almanya'da ise 5 milyon € ciro yapan şirketin bu yılki hedefi bu rakamı 2 katına çıkarmak. Dünyanın dört bir yanındaki fuarlara stant tasarımı ve üretimi yapar firmanın İstanbul dışında Köln'de tasarım ve üretim yapan bir şirketi, Chicago'da ise pazarlama üssü olarak tanımladığı bir ofisi var. 3 sene önce Cezayir'e yaptıkları yatırımla depolama alanlarını genişleten şirketin en büyük hedefi yurtdışındaki fuarları Türkiye'ye getirmek.

İstanbul'daki fabrika büyüyor

Şu anda 3 bin metrekarelik üretim, 3 bin metrekarelik depo ve 2 bin metrekarelik ofisleri bulunan Asel Expo 60 kişi İstanbul'da 8 kişi de Almanya'da olmak üzere 70'e yakın bir ekiple hizmet veriyor. İş hacminin büyümesi ve farklı depoları bir araya getirmek adına çok yakında Güneşli'de 6 bin metrekarelik satın aldıkları binaya taşınacak.

Yurtdışındaki fuarları Türkiye'ye getirmek için görüşmeler devam ediyor

Stant üretiminin büyüyerek devam ettiğini ve her yıl cirolarının katlanarak arttığını ifade eden ASEL Expo Uluslararası Fuar Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete “ Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 10 milyon TL, Almanya'da ise 5 milyon Euro ciro yaptık. Hedefimiz bu yıl bu rakamı 2 katına çıkarmak. Fuar stantlarının yanı sıra fuar düzenleme yetkisi de aldık.  “Esenler Belediyesi ile birlikte ‘istihdam' fuarları yaptık. Bazı fuarlara da alt çözümcü olarak katılmaya başladık. ABD'deki uro‘biyoteknoloji' fuarını Türkiye'ye getirmek için çaba harcıyoruz. ABD, bu fuarın ülke dışında olmasına pek sıcak bakmıyor ama görüşmelerimiz sürüyor.” dedi.

EMITT Fuarında bir ilk… Asel Expo Sağlık Turizmi başlığı ile ortak oldu

2006 yılından bu yana uluslararası fuarlarda gerek organizasyon gerekse dekorasyon konusunda kurumsal çözümler sunan AselExpo, 17 yıldır yalnızca turizm fuarı olarak yapılan EMITT'e bu yıl “Sağlık Turizmi” başlığı ile ortak oldu. Sağlık Turizmi organizasyonunu Türkiye'nin sağlık sektörü içerisinde bulunan tüm dinamiklerini farklı bir konsept ile daha efektif,  etkin bir şekilde tanıtmak için düzenlediklerini belirten AselExpo Yönetim Kurulu Başkanı Yunus ETE; “EMITT fuarı kapsamında ITE Group ile birlikte Sağlık Turizmi Organizasyonu'nu düzenlemekten ötürü çok mutluyuz. Bu organizasyonun Türkiye sağlık sektörünün ilerlemesine katkı sağlamak için çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de sağlık sektöründe büyük bir ekonomik hacim olduğunu söyleyen ETE; “ Dünyada sağlık turizminde direk ve endirek harcamalar 500 milyar dolar civarında. Biz bu pazarın her yıl en az % 10'luk kısmının Türkiye'ye gelmesini amaçlıyoruz. Bu fuarın devamında AselExpo olarak, yurtdışındaki diğer partner firmalarımızla Türkiye sağlık sektörünün ilerlemesine katkı sağlayacak daha nice başarılı organizasyonlar gerçekleştirmeyi istiyoruz. Sağlık turizmi için yurtdışına giden yerli turisti ülkede tutmayı ve sadece turizm için değil, sağlık turizmi için de yurtdışından ülkemize turist çekmeyi, Türkiye'nin sağlık turizminde de hak ettiği payı alabilmesini hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Asel Expo, Dubai Kuveyt Moskova'da ofis açıyor
  • 07.05.2014 13:30

Asel Expo, Dubai Kuveyt Moskova'da ofis açıyor

Ulusal ve uluslar arası fuar katılımcısı olan birçok firmanın çözüm ortağı olan ...